Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Озвучаването на колата. Цени, съвети, решения...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ей,маниаци!Продавам CD ALPINE + REMOTE CONTROL ALPINE,управляващо музиката,с книжка за двете + усилвател ALPINE.Нови съм си ги купувал,ама го закъсах за пари...Почти не са ползвани,щото имах ядове с тоците на колата.....Та,ако някой се възползва,сега му е времето.Цена:430 лв!За сведение само дистанционото струва 69 лв.

Коментар

Rezko написа:
      е тука стъпвам здраво - гледайте сега пичове - туба и хубав звук трудно могат да се комбинират в ено възхвалително изречение. Тубата е от много тънък материал и е с цилиндрична форма , това кара говорителя не да вади бас , а просто да "лумти" , за хубав бас ви трябва каса (изчислена за съответния говорител със съотетните бас рефлкеси) на сайтовете на повечето марки говорители можете да вземете размерите за съответната кутия . Кутията може да се изработи от ПДЧ или иначе казано талашит с дебелина не по малко от 17 милиметра . Много трябва да се внимава с избора на усилвател - Тьндьр са усилватели с наистина голяма изходна мощност , но нямат никакви филтри , което довежда до недобър сигнал , нерационално използване на възможностите на говорителя и в последствие повреждането му (според мен ако се взема усилвател е добре да е с марка megavox - не са много по скъпи но са доста по добри). Също така важно е нискочестотния говорител (басовия) да свири само бас , като нито говорителя , нито усилвателя към него е добре да се товарят с средни и високи . Колкото до средите и високите - инсталирате си широколентови говорители в гнездата на оригиналните (по възможност да са от добра марка ) връзвате ги на усилвател с HP филтър (ако усилвателя няма такъв просто връзвате по един кондензатор на 47 микрофарада на + между говорителя и усилвателя ) По този начин широколентовите говорители няма да се товарят с бас , който и без това идва от касата в багажника и ще има възможност за повече "надуване" Доста хаотични обяснения но общо взето е това - който се интересува от нещо за аудио - винаги бих помогнал със моите макар и скромни знания в тази насока В момента правя озвучението в моето браво , работа в прогрес е като го завърша обещавам снимки (всичко е home made включително усилвателите)Успех с правенето на озвучението колеги !!!
      Може ли да допълня това мнение,че ми хареса.Преди 3 години взех 12 инчов бас КЕНУУД и усилвател Блаупункт GTA2.Според указанията на производителя на високоговорителя,сложени в кутията,изработих касата.Мисля,че беше 50х35х33см.Размера на басрефлексния отвор също е даден от производитела.Впрочем те са стандартни според размера на баса.Изработих ги от 20мм ПДЧ-залепването е много важно,затова си го изработих сам ,а не при дърводелец.Касата е облепена с качествено черно шагреново ПВЦ фолио,което издържа на 3-годишно търкаляне по багажниците на 3 коли.Усилвателя е вътре в касата и засега не се е повредил от вибрациите.Буксите за чинчовете,силовия кабел,стартовите12волта купих от магазин за радиоелектронни части.Между другото така добре зареден магазин като този в Стара Загора-бившия телевизионен сервиз,не съм виждал.Реших,че само захранване 12волта не ми е достатъчно и взех пиков трансформатор 12 волта-за халогенно осветление.150вата са достатъчни.Разбира се,по-добре е с класически трансформатор,обаче 150ватов такъв е доста тежък.И скъп.Взех мощен ГРЕЦ,500000микрофарадов кондензатор и една 5 ватова сулфатна крушка.Сега тубата мога да я ползвам и в колата и като бас къв ДВД системата в къщи,на вилата ,а често се ползва и при приятели.Само влаченето та тая кутия е доста досадно.Затова още не съм я сложил в Капата.Качеството на баса отговаря приблизително на такова от магазина на цена около 600 лева.Като сметна какво съм похалчил-125лвБАС,169лвУСИЛВАТЕЛ,12лвТРАНСФОРМАТОР,15лвГРЕЦ ,30лвКУТИЯТА,10лвБУКСИ,10лвКАБЕЛИ.После направихме още една,абсолютно същата.И двете работят до днес без повреди.Само дето загубих интерес.Но сега,след толкова писане,ще взема да я присадя и на Капата.Тя си има нелоши фабрични говорители и ще пасне добре.Ще пусна снимки,само да ги направя,де.
      FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Аз сериозно се замислям да направя каса и да прехвърля говорителя!
        FIAT Punto 1.7TD

Коментар

n_nikolow написа:
          Аз сериозно се замислям да направя каса и да прехвърля говорителя!
          Тази туба не беше ли 10инчов говорител?Ако се сложи в каса и касата се направи с подходяща за багажника форма при запазване на обема-ще е с пъти по-добре особено за честотите 40-80Херца.Пък точно те ни интересуват,нали?Бях сложил 60 литровата каса в нашето Пунто-бивше,де и отзад имаше място само за дамска чанта.Но пък то беше за жена ми.
          FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

А къде може да ми монтират всичко и да ми прекарат ток до усилвателите отзад и да ги свържат? Колко пари струва и ако може дайте адреси или телефони на такива места. Предварително благодаря!

Коментар

е тука стъпвам здраво - гледайте сега пичове - туба и хубав звук трудно могат да се комбинират в ено възхвалително изречение. Тубата е от много тънък материал и е с цилиндрична форма , това кара говорителя не да вади бас , а просто да "лумти" , за хубав бас ви трябва каса (изчислена за съответния говорител със съотетните бас рефлкеси) на сайтовете на повечето марки говорители можете да вземете размерите за съответната кутия . Кутията може да се изработи от ПДЧ или иначе казано талашит с дебелина не по малко от 17 милиметра . Много трябва да се внимава с избора на усилвател - Тьндьр са усилватели с наистина голяма изходна мощност , но нямат никакви филтри , което довежда до недобър сигнал , нерационално използване на възможностите на говорителя и в последствие повреждането му (според мен ако се взема усилвател е добре да е с марка megavox - не са много по скъпи но са доста по добри). Също така важно е нискочестотния говорител (басовия) да свири само бас , като нито говорителя , нито усилвателя към него е добре да се товарят с средни и високи . Колкото до средите и високите - инсталирате си широколентови говорители в гнездата на оригиналните (по възможност да са от добра марка ) връзвате ги на усилвател с HP филтър (ако усилвателя няма такъв просто връзвате по един кондензатор на 47 микрофарада на + между говорителя и усилвателя ) По този начин широколентовите говорители няма да се товарят с бас , който и без това идва от касата в багажника и ще има възможност за повече "надуване" Доста хаотични обяснения но общо взето е това - който се интересува от нещо за аудио - винаги бих помогнал със моите макар и скромни знания в тази насока В момента правя озвучението в моето браво , работа в прогрес е като го завърша обещавам снимки (всичко е home made включително усилвателите)
              Защо реши, че стойност от 47мФ ще ти свърши работа за HP филтър? Препоръчвам ти да използваш неелектролитни кондензери.Относно тубата, като геометрично тяло е много подходяща за кутия на говорител, но никой не слага говорителя на правилната й страна.Усилвателят за субуфера няма да се товари със среди и високи, защото си има вграден LP филтър на входа и това го защитава.И аз скоро си взех Браво и сега съм в процес на изграждане на аудио системата му. Чакам с нетърпение да видя какъв ще е резултата при теб.Поздрави!
              Fiat Bravo 11'97
              1.4 12V A/C

Коментар

Working...
              X