Roman написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ВДИГАТЕ 100 км. ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Колега, ти за предавателно число на скоростна кутия да си чувал? Забавлявахте ме с темата тази вечер поне 2 часа. Благодаря на всички за настроението. Особенно на колегата с Купе-то, което вдигало 250 км/ч. Смях се от сърце.dikanio написа:Колеги, няма никакаква логика, ами си е чиста математика. Ако на дадена предавка, се движите с X км/ч и сте на Y об/сек, то при скорост 2X сте с на 2Y обороти. Естествено, ако намесим и физиката и отчетем триенето на гумите, въздушното съпротивление, приплъзването на съединителя и кой знае още какво, зависимостта няма да е линейна. Но за нашите смешни скоростти, математиката е напълно достатъчна :D
Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.
Коментар
-
Това щях да питам и аз. Май някой доста наслъгва. А и който е карал с 240-260 знае как се подминава камион на магистрала.worker написа:Тука ми се струва че има измама някаква, или ако може да ни просветлиш как подминаваш 200 на километраж с 4000 оборотаЕто как
Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.
Коментар
-
Ако беше прочел какво съм написал, щеше да видиш "на дадена предавка", тоест предавката не се променя, само оборотите Примерно на 5-та с 2000 об/сек съм с 80км/ч, при 4000об/сек пак на 5-та - 160км/ч. Ако смяташ, че предавателното число на някоя предавка се променя с промяна в оборотите, тогава просто не знам какво да кажа.veni224 написа:Колега, ти за предавателно число на скоростна кутия да си чувал?
Коментар
-
Какви са тия почти 9 сек. до 100 бре колегаsmokie написа:Браво ХГТ 0-100 за 8,8 секунди, мерено с хронометър на телефон. Под тва не успях да направя, тва беше най-успешния опит. Май не са умрели много коне
. А иначе на магистралата със 7200 оборота е на 240 ХГТ-то. Тва по километраж разбира се.
Аз със мойто си давам 7.5, 7.6 мерено с тел и по киломртраж! И на 240 съм точно на 7к оборота, не знам ти как си на 7200. Тия дни като се връщах от морето направи 240+++, оборотомера стигна 7300
Коментар
-
Колега къв двигател ги върти тез оборотиdikanio написа:Ако беше прочел какво съм написал, щеше да видиш "на дадена предавка", тоест предавката не се променя, само оборотите Примерно на 5-та с 2000 об/сек съм с 80км/ч, при 4000об/сек пак на 5-та - 160км/ч. Ако смяташ, че предавателното число на някоя предавка се променя с промяна в оборотите, тогава просто не знам какво да кажа.veni224 написа:Колега, ти за предавателно число на скоростна кутия да си чувал?
......... Ако е с турбо внимавай да не се изравнят оборотите на турбината и на мотора, да влязат в резонанс и нещо да се не повреди......
ТУНИНГА СТРУВА ПАРА! ДРУГОТО Е ..... МУНИНГ
Коментар
-
Какво ти турбо, моето си иноишес давам за пример :D2000 20v turbo написа:Колега къв двигател ги върти тез оборотиdikanio написа:Ако беше прочел какво съм написал, щеше да видиш "на дадена предавка", тоест предавката не се променя, само оборотите Примерно на 5-та с 2000 об/сек съм с 80км/ч, при 4000об/сек пак на 5-та - 160км/ч. Ако смяташ, че предавателното число на някоя предавка се променя с промяна в оборотите, тогава просто не знам какво да кажа.veni224 написа:Колега, ти за предавателно число на скоростна кутия да си чувал?
......... Ако е с турбо внимавай да не се изравнят оборотите на турбината и на мотора, да влязат в резонанс и нещо да се не повреди...... 
Коментар
-
Ми имай впредвид,че има турбота с максимален режим около 200000 оборота!!!sa_sho написа:Колко оборота развива едно бензиново турбо ?Колега къв двигател ги върти тез обороти Shocked ......... Ако е с турбо внимавай да не се изравнят оборотите на турбината и на мотора, да влязат в резонанс и нещо да се не повреди...... Idea
Коментар
-
А така! Тамън колкото на Dikanio ДВГ-то щото то въртяло до 4000 об. в секунда.... и като ги сметнем в минути стават 240 000 оборота в минутаBimero написа:Ми имай впредвид,че има турбота с максимален режим около 200000 оборота!!!sa_sho написа:Колко оборота развива едно бензиново турбо ?Колега къв двигател ги върти тез обороти Shocked ......... Ако е с турбо внимавай да не се изравнят оборотите на турбината и на мотора, да влязат в резонанс и нещо да се не повреди...... Idea
ТУНИНГА СТРУВА ПАРА! ДРУГОТО Е ..... МУНИНГ
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар