За шоуто и за да видим разликата, може да се пуснем за експеримента, като аз съм без чип и да видим нагледно каква е разликата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
1.9 JTD с чип
Collapse
X
-
колега в профила пише Русе...от там ли си, че аз съм от София и ще стане трудно май...tyson написа:Колега, аз сам твоя човек.Браво 99 г. 1.9 ЖТД с чип тунинг. Това за 4000 оборота не е така както си го представяш.Имам чувството, че колата има два хода на педала на газта, а именно до половината и след половината.Когато карам примерно с 3000 оборота и настъпя рязко до долу не спира да наема докато не отнема газта...Това е на първо впечатление едва 550 км имам изминати с нея.Твоята с какъв ДВГ е?Поздрави!П.П. Няма ли друг колега с чипосан дизел?ex Fiat Bravo GT
Коментар
-
Това, което пропускаш е, че при дизелите кривата на момента е доста ’права’ в диапазона 2-3500 оборота и там е в своята пикова част. Поради тази причина дизелите ползват повече мощност в ’популярния’ диапазон обороти от бензинитеcharlie написа:... най-ясно става това при сравнението на бензинови и дизелови двигатели - там ясно се вижда, че дизеловите въпреки огромните си въртящи моменти постигат сравнително скромни мощности в сравн. с бензиновите, точно поради факта, че достигат макс. върт. момент на много по-ниски обороти от бензиновите двигатели.
. освен това, при бензините пикът е доста по-’хълмист’. Ще дам конкретен пример с алфов двигател, че не знам какви са моментите при фиатските безнинки:146 Ti - 155 коня, 190 Нм въртяш момент и 146ЖТД - 105 коня и 255 Нм момент. Нека направим проста аритметика каква мощност дават двата двигателите при 2500 оборота примерно
190-те Нм се постигат далеч над тези обороти от бензините и затова реално мощността, която използват дизелите е по-голяма при ниски обороти. Фактът, че бензинът се развърта по-бързо и се разгъва до 6500-7000 оборота, обуславя по-добрите динамични качества.От друга страна, именно високата мощност при ниски обороти на дизелите ги прави толкова икономични
_______
146 JTD
Коментар
-
trustworthy написа:Това, което пропускаш е, че при дизелите кривата на момента е доста ’права’ в диапазона 2-3500 оборота и там е в своята пикова част. Поради тази причина дизелите ползват повече мощност в ’популярния’ диапазон обороти от бензинитеcharlie написа:... най-ясно става това при сравнението на бензинови и дизелови двигатели - там ясно се вижда, че дизеловите въпреки огромните си въртящи моменти постигат сравнително скромни мощности в сравн. с бензиновите, точно поради факта, че достигат макс. върт. момент на много по-ниски обороти от бензиновите двигатели.
. освен това, при бензините пикът е доста по-’хълмист’. Ще дам конкретен пример с алфов двигател, че не знам какви са моментите при фиатските безнинки:146 Ti - 155 коня, 190 Нм въртяш момент и 146ЖТД - 105 коня и 255 Нм момент. Нека направим проста аритметика каква мощност дават двата двигателите при 2500 оборота примерно
190-те Нм се постигат далеч над тези обороти от бензините и затова реално мощността, която използват дизелите е по-голяма при ниски обороти. Фактът, че бензинът се развърта по-бързо и се разгъва до 6500-7000 оборота, обуславя по-добрите динамични качества.От друга страна, именно високата мощност при ниски обороти на дизелите ги прави толкова икономични 
Браво!
Коментар
-
Колеги зачекнали сте тема,която няма да се реши и в близките 10 години.Тя е като спора кое е по добро - предно или задно предаване.Я да се включа и аз
Смятам че забравяте нещо много важно,а именно защо сравянвате само атмосферни бензинови мотори с турбо дизелови мотори?Както колегата по-горер беше писал, графиката на въртящия момент на турбодизела е доста права от 1500 или от 2000-2400 оборота(зависи дали е JTD или TDS) , НО графиката на бензинов турбо мотор е също толкова права и то даже доста по хоризонтална от тази при дизела.Само че разликата идва от това че дизела върви до към 4000-4500 оборота,а бензина до 6500-7000 оборота.Има много изписани теми в английйските форуми по въпроса с графики,настройки и т.н.А да не забравяме че дори по слабите турбо мотори (тези дето са 150 -162 коня- Крома и Дедра) имат доста по-голям въртящ момент от коя да е печка-между 250 и 270 Нм и то забележете едната при 2500 другата при 3000.Може да се каже че спора е безсмислен ,по отношение кое върви повече , в полза на бензиновите турбо мотори.
Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
извинете за офтопика, но колега ще дадеш ли малко повече инфо за този чип - къде са го слагали, какъв е ефекта, горе-долу колко конски става колата, разхода как ти върви. Доколкото знам на този двигател се прави само смяна на софтуера а не се сменя чипа. Прав ли съм? Където съм гледал пише, че конете стават към 135 а въртящият момент към 260 Nm.Мерси предварително
Сега прочетох постовете ти за колата колега. Знам че чипа е слаган другаде. Точно тази кола исках да купувам като търсех нашето Bravo JTD, но момчето, което я продаваше каза, че са тръгнали от русе да я взимат. Разбрахме се да я видя ако не я вземат, но изглежда си я взел ти. Да ти е честита
Коментар
-
Колега, както ти сам каза това е една тема в която ще има много мнения и никога няма да се стигне до едно крайно решение.Като за начало ти вземаш супер субективно фактите. Казваш, че Турбодизела не може да се сравнява с обикновения бензинов двигател, а трябва да се сравнява със турбобензинов. Да ама почти не си прав. Самата идея на турбодизела е да работи по този начин, не че няма атмосферен дизел, но концепцията на турбодизела е съвсем по-различна от тази на бензиновия агрегат.Другото ти твърдение, че турбо-бензиновия двигател има по-права линия от турбодизела е съвсем не сериозно изказване (говорим за съвременни двигатели) Това мога да го докажа с графики, а не го твърдя, защото съм го чул просто. Това, че бензиновия двигател се развъртал до 6000 об примерно а дизела до към 4000 какво от това. Все пак говорим за въртящ момент, който е важен за да си изкараш конските сили.Сам може да си изчислиш какъв ти е спада на въртящ момент за да ти изкара около 200к.с. при бензина ако примерно имал уж "големите" 280н.м. въртящ момент "почти" колкото е на дизела от 340н.м. (за пик стойност казвам) за приблизително една и съща кубатура.Та ако искаш мога да дам супер опростена формула, по която се изкарват тези неща, и определено не може да се твърди, че дизела имал малки обороти и за това не върви.Ако забелязваш при едни и същи коне, защо "слабия" дизел има в повечето случаи по-добро ускорение, а и да не говорим за приблизително от порядъка между 20% до 50% съответно по-малко изхарчено гориво. А ако това гориво се изравни с бензиновия, за да се изхарчва по същото количество, тогава дизела как ще върви? Това пак си е друга тема, но просто има адски много фактори, които не се отчитат.Винаги може да си "влезнеш" в интернет и да си видиш кривите, ако толкова те интересуват примерно на 2.5л, 3-4л двигатели и ги сравни като стойности - ускорение, конски сили, въртящ момент.НАЙ-ВАЖНОТО е не колко оборота ти прави двигателя, а до колко в горния диапазон си запазва въртящия момент.От това твърдение може да си направиш извода, кой двигател има по-права линия на въртящия момент без да се говори глупости, при положение, че единия двигател прави 200к.с. при 6000об., а другия ги прави при 4000, а иначе "уж" въртящия момент на турбобензиновя двигател "бил" колкото този на дизела. - Тогава как става това - извънземни??ivanko_rs написа:Колеги зачекнали сте тема,която няма да се реши и в близките 10 години.Тя е като спора кое е по добро - предно или задно предаване.Я да се включа и аз
Смятам че забравяте нещо много важно,а именно защо сравянвате само атмосферни бензинови мотори с турбо дизелови мотори?Както колегата по-горер беше писал, графиката на въртящия момент на турбодизела е доста права от 1500 или от 2000-2400 оборота(зависи дали е JTD или TDS) , НО графиката на бензинов турбо мотор е също толкова права и то даже доста по хоризонтална от тази при дизела.Само че разликата идва от това че дизела върви до към 4000-4500 оборота,а бензина до 6500-7000 оборота.Има много изписани теми в английйските форуми по въпроса с графики,настройки и т.н.А да не забравяме че дори по слабите турбо мотори (тези дето са 150 -162 коня- Крома и Дедра) имат доста по-голям въртящ момент от коя да е печка-между 250 и 270 Нм и то забележете едната при 2500 другата при 3000.Може да се каже че спора е безсмислен ,по отношение кое върви повече , в полза на бензиновите турбо мотори. 
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар