За справка да ти кажа, че с гумите и автомобилите от преди 30г. там където в момента живея и си прибирам автомобила в гаража, Фиат 125 и Жигула стигаха до двора при разчистена улица с много мъка. Прибирането в двора е невъзможно ако има мин. количество сняг. Така, че не ми казвай, че Баба Вида е била уникална гума. В момента с излъсканите ни асфалти по перфектните ни пътища се налага да имаш една идея по добри гуми
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сложихте ли зимните гуми?
Collapse
X
-
Колега, грешно си ме разбрал. Думата ми беше за майсторлъка при управление и гъзарлъка при избор на гуми.И аз карам лятото с летни, зимата със зимни и пресни гуми, гледам и ADAC и др. организации и си избирам гуми на база информация по производители и модели, като избягвам китайските, ама са ми смешни мотивите на рейсърите за избор на гуми, примерно между първата е петата гума в някоя от класациите/тестове. Примерно едната е по-добра от другата на сухо - разлика в от 84,6 см. при спирачен път от 40-50 м. или на лед с разлика от 114,86 см. Извинявай, ама ако задкормилното устройство разчита на тези стойности, предпочитам изобщо да не го срещам на пътя. А ако има пари за даване и вярва в Дядо Коледа, негова си работа. В този случай само мога да поздравя рекламите специалисти за успехите и професионализма.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Почти е така. Преди всичко си трябва внимание при шофирането, съобразено с условията на пътя - ха почти като текст в ЗДП-то го написах.geo_g написа:Колега, грешно си ме разбрал. Думата ми беше за майсторлъка при управление и гъзарлъка при избор на гуми.И аз карам лятото с летни, зимата със зимни и пресни гуми, гледам и ADAC и др. организации и си избирам гуми на база информация по производители и модели, като избягвам китайските, ама са ми смешни мотивите на рейсърите за избор на гуми, примерно между първата е петата гума в някоя от класациите/тестове. Примерно едната е по-добра от другата на сухо - разлика в от 84,6 см. при спирачен път от 40-50 м. или на лед с разлика от 114,86 см. Извинявай, ама ако задкормилното устройство разчита на тези стойности, предпочитам изобщо да не го срещам на пътя. А ако има пари за даване и вярва в Дядо Коледа, негова си работа. В този случай само мога да поздравя рекламите специалисти за успехите и професионализма.
Но и на теб ще ти се иска да си бил с по-добрите гуми, защото си направил всичко възможно да избегнеш сблъсък, ама обстоятелствата са такива, че не ти достигат въпросния 1 метър за да спреш, та точно тогава вземе, та си счупиш фаровете в камиона отпред.
Сложих камион, за да е най-чиста ситуацията на пътя, защото може да изникне и нещо не толкова здраво и да не спиш след това седмици, ако имаш лабилна психика.Една гума никога не може да е най-добра във всичко. Една ще е по-добра на сняг, друга на мокро, трета на вода и т.н. Всички производители правят хибриди, които са масовите гуми на пазара, да удовлетворява максимално всички изисквания. Е, не става на угодиш на всичко, ама вече говорим за голямо издребняване, което ако не внимаваш на пътя е все тая каква гума си избрал.
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
2 еднакви коли, едната със зимни, другата с летни.Спиране 70-0.И двете без абс, тая с летните се пързаля доста по-малко от тая със зимните.Темп. въздух - 12гр, мокро, лек валеж.Зимни дот 13, летни дот 12. Марка Клебер.Аз ще си карам служебната бангия още с летните, ЗАСЕГА.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
И аз съм още с летните. Утре ще притичам до Петрич за уйкенда и не се притеснявам, че съм с тях. Полицаите не могат да се заядат, защото има още доста грайфер до минималния от 1,6 мм.(не знам как ще го мерят)
Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Като ви чета постовете,имам усещането ,че сутрин тръгвате от нейде из Чукотка и на обяд правите две обиколки на екватора. Баси драмите за едно пътуване до работа и обратно.То гуми ли се не опекаха,то с катастрофи ли не се разминахте по 20 пъти за 5 километра път.
Ще ви надживяват ли тия гуми,че толкова ги мислите за 5 карания при 20 градуса?
Коментар
-
В Пловдив няма много сняг, но в Бургас съвсем няма сняг, така че е нормално да мислиш по този начин.krasio_79bs написа:Като ви чета постовете,имам усещането ,че сутрин тръгвате от нейде из Чукотка и на обяд правите две обиколки на екватора. Баси драмите за едно пътуване до работа и обратно.То гуми ли се не опекаха,то с катастрофи ли не се разминахте по 20 пъти за 5 километра път.
Ще ви надживяват ли тия гуми,че толкова ги мислите за 5 карания при 20 градуса?
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар