white_shark написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За новите данъци на колите какво ще кажете???
Collapse
X
-
Откакто взе да става все по широко достояние новината че автомобилите не са дори и в топ 10 на замърсителите с въглероден двуокис, изобщо нямам големи притеснения за замърсяването, а след като стана и ясно че СО2 изобщо не е причина за глобалното затопляне(което всъщност също е измислица) изобщо не ми дреме.......камо ли за данъците.......аз плащам над 40% от всеки лев гориво под формата на ДДС и акциз в хазната, остава и данъци да заплащам.......че тя държавата ще е по на загуба от мен ако не си карам колата.......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Приеха го: http://fakti.bg/bulgaria/78075-ms-re...ite-avtomobili И какво правим сега,мнозинството със стари коли и с най ниски доходи от всички държави в Е.С.?Fiat Brava 1.6 16v 97г.
Citroen C4
Коментар
-
Кола данък
Така не вдигат данъците но парите се вдигат като променят методиката на изчислението така направиха с тока и водата тока не се вдигна но добавиха куп неща и стана двойно На тези които са на газ или метан и няма вредни емисии или минимални на тях ще им намалят ли данъкаМоята е с евро 4 и е на газ и няма вредни емисии много трябва да е намален данъка но едва ли да е така
Коментар
-
Както каза и dikanio, "драмата" е голяма. Лошото е обаче, че тази промяна със сигурност се прави под корпоративен натиск, а не от някакви грижи за околната среда. Щях да повярвам, че милеят за екологията, ако беше предвидено и намаление за колите на газ и метан.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Кола данък
Едно време спомняте ли си когато газта беше стотинки и се чудеха как да вземат от хората парите сложиха данък за газовите 400 лв И тогава не са мислили за екологията и сега не мислят а замисъла е друг/ да прибират пари / то си го пише /Предварителните разчети показват, че това ще доведе до увеличение на приходите на всички общини в страната с общо 30-35 млн. лева. /
Коментар
-
Не мисля, че се очаква да се съберат повече пари, защото и сега има лоша събираемост на местните данъци. По-високи данъци = още по-лоша събираемост. Мисля, че промяната е в резултат на натиск от страна на съюза на вносителите на автомобили в България.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Да вземем един средностатистически Фиат, който се възползва от данъчно облекчение заради катализатор.Примерно Браво с 80кс двигател.Към днешна дата в София трябва да заплати 30лв (60лв - 50%).С промяна в закона, който реално не е приет както се пише в темата, то въпросния автомобил би платил 42лвНе знам за вас ама за мен ако едни 12лв на година биха ми били проблем, то въобще няма да карам автомобил.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
snake написа:Не мисля, че се очаква да се съберат повече пари, защото и сега има лоша събираемост на местните данъци. По-високи данъци = още по-лоша събираемост. Мисля, че промяната е в резултат на натиск от страна на съюза на вносителите на автомобили в България.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар