Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задача: Пловдив-Силистра с ОБЩЕСТВЕН транспорт, за един ден

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Пловдив - Варна с нощния влак и от там Варна - Силистра с автобус.Това е най-сигурния маршрут.През Ямбол минава автобуса Цариград - Силистра, но не спира на автогарата, а на една автобусна спирка в много неопределено време. не може да се разчита на него.А през София е другия вариант, но се удължава много времето за пътуване. 70 годишна жена да седи 8 часа в автобус ми се вижда малко прекалено. Аз лично не бих издържал.Пловдив - Варна с влак е около 6 часа, но във влака може да се разхождаш, има тоалетна, може и да се полегне.А от Варна до Силистра е мисля около 2 часа и нещо.

    Коментар


      #17
      Наистина е много неприятно 8 часа да пътуваш с автобус. Аз не бих го направил никога. Всъщност аз в редките случаи, когато пътувам с обществен транспорт, 100 % съм с влака. Точно така си е: можеш да станеш, да се разходиш, до тоалетна да отидеш, съвсем друго е. А вече има и много готини влакове - бях супер приятно изненадан от влакчето София-Перник.Но възрастните не са кекави като нас, те са по-издръжливи . Аз продължавам да й търся варианти, но тя си е наумила, че ще е през София. За нея е по-важно това, че на гарата ще я чака синът ми, ще й даде предварително купен билет за рейса София-Силистра и ще й помогне да намери автобуса. Тя се притеснява повече от такива неща - дали ще се оправи на непознатата гара/автогара, дали ще си купи навреме билет, отколкото от самото пътуване. Вариантът с Разград изглеждаше много добър, защото и пътуването беше доста по-кратко, а и в малкия град за възрастен човек ще е по-лесно и спокойно да се оправи. Но за съжаление линията временно/постоянно е закрита. Ще й предложа варианта Пловдив-Варна (влак) и Варна-Силистра (автобус), но съм сигурен, че няма да се съгласи - точно от притеснения дали ще се оправи на непозната гара/автогара в един от най-големите градове.А на връщане вече обмислям идеята да се разкарам с колата до Силистра и да я взема, че пак станаха 6-7 години, откакто не съм виждал родния си град.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

      Коментар


        #18
        Може Пловдив-Търново. Има редовни автобуси и пътуването е кратко. От Търново до Силистра не знам, но има редовни Търново-Русе. Ако се спреш на тоя вариант, внимавай с автогарите. В Търново са две - юг и запад.

        Коментар

        Working...
        X