Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на часовник- какъв и от къде?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    ВО, аз моите Jacques LeMans не съм ги сверявал..... ъъъъ.... с години
    Ти не минаваш ли по зимно и лятно време? :DИскам да направиш следния тест.Свери го днес спрямо time.is да речем.И след точно една седмица да кажеш дали няма и 1 секунда отклонение. Ако няма 1 секунда отклонение, то ще си върна думите назад, че може да намериш механичен часовник за под 1000лв.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

погледни в тези магазини Timeland, Аlba Luna- имам добра отстъпка там 20-30% имат много хубави часовници, могат да ми кажат кой часовник си струва парите.Същата отстъпка имам в магазините Opticlasa и Swarovski.ето и адресите:Opticlasa/Timeland София,Алабин 31Opticlasa София,Витоша 40 Opticlasa София,Солунска 14Opticlasa София,Солунска 37Opticlasa София,Граф Игнатиев 41 АOpticlasa София,МОЛ София,Бул.Ал.Стамболийски 101Opticlasa София,Сердика Център,Бул.Ситняково 48Opticlasa София,The Mall,Бул.Цариградско шосе 115Opticlasa София Аутлет Център,Бул.Цариградско шосе 92 АOpticlasa София СОФАРМА ТАУЪРС,ул.Лъчезар Станчев 5Opticlasa Пловдив,МОЛ Пловдив,Ул.Перущица 8Opticlasa Бургас,Бургас Плаза,ул.ТранспортнаOpticlasa Бургас,Галерия Бургас,Бул.Янко Комитов 6Opticlasa Варна,МОЛ Варна,Бул.Владислав Варненчик 186Opticlasa Варна Гранд МОЛ Варна,Бул.Андрей Сахаров 2Timeland Бургас,Галерия Бургас,Бул.Янко Комитов 6Timeland София,МОЛ София,Бул.Ал.Стамболийски 101Swarovski София,Сердика Център,Бул.Ситняково 48Swarovski София, The Mall ,Цариградско шосе 115Swarovski Пловдив,МОЛ Пловдив,Ул.Перущица 8Swarovski Бургас,Бургас Плаза,ул.ТранспортнаTimeland Пловдив,МОЛ Пловдив,Ул.Перущица 8Timeland София,The Mall,Бул.Цариградско шосе 115Timeland София,Сердика Център,Бул.Ситняково 48Магазин ,,Аlba Luna ,, Сердика Център

Коментар

BO написа:
        Kuku написа:
        Ти не минаваш ли по зимно и лятно време? :DИскам да направиш следния тест.Свери го днес спрямо time.is да речем.И след точно една седмица да кажеш дали няма и 1 секунда отклонение. Ако няма 1 секунда отклонение, то ще си върна думите назад, че може да намериш механичен часовник за под 1000лв.
        Боби, няма смисъл да се деркате...Ти каквото и да обясняваш, все няма да си прав...Както при колите, и при часовниците има яко сектантство
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

BO написа:
          На това ли му викаш качествен часовник.То за много по-малко пари може да си вземеш Сейко-5. И механизма на 5-цата е мега здрав и устойчив на удари, ако ти е просто за тези пари. Но да сверяваш часовник всяка седмица - хайде няма нужда. Точно тогава идват моите думи - когато си купиш механика и не се налага да я сверяваш с месеци, тогава ще разбереш що е то качествен такъв.
          Всъщност моята Омега за последните над две седмици има отклонение 7 секунди спрямо http://www.atomic-clock.org.uk/atomic-clock.php Механичните часовници нямат точността на кварца. Не си ги купуваш заради точността.Извинявай, но бъкел не разбираш от часовници По тази причина е добре да не се изказваш като последна инстанция.
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Попринцип проблема и при механичните и при кварца си има изоставане! Незнам защо свързахте качеството и точността! Ако искате точност си вземете някакъв автомат! Механичните часовници според мен са си преди всичко бижута, затова е толкова скъп и затова е важно да е от качествени материали! Направени са така, че могат и 100 години да работят! Много задълбахте в тази тема според мен - за 350 лв може да се вземе много красив аналогов часовник, може и хубав кварц да се намери, няма смисъл да се търси механичен, защото малко се губи смисъла!
            Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

часовникът е по-скоро аксесоар. всеки има телефон в джоба си който цепи секундата. по битаците също има електронни часовници за по 2-3 лева които са изключително точни, носят на удар и изкарват с една батерия по 10 години стига да не ползваш вграденото фенерче. имат и хронометър, абе кеф :D ако държиш на съдържанието, си купуваш механичен часовник. изключително фини детайли изработени с .... ами часовникарска прецизност както се казва. за определената сума може да се вземе механичен автоматичен /кеф ти с дата и ден, кеф ти водонепроницаем или антимагнитен или пък скелетон с видим механизъм/ японски или руски часовник. да, руски, не си правя майтап. естествено механичния часовник иска грижа и поддръжка, това трябва да е ясно и е причина както да не купиш , така и да купиш такъв.кварцовите часовници са за хора които не се притесняват да дадат Х по 100лв /даже по 1000/ и да знаят че вътре има пластмаса с надпис мейд ин чайна и батерийка от 50ст. да, по-точен е , не изисква някакви специални грижи, по-надежден е.репликите - има пазар и за тях, както и за маратонки реплика, телефони реплика и т.н. то в нас и кренвиршите са реплика така че....общо взето -разни хора , разни часовнициполезен в избора би бил този форумhttp://strelki.info/

Коментар

Lane Staley написа:
                BO написа:
                На това ли му викаш качествен часовник.То за много по-малко пари може да си вземеш Сейко-5. И механизма на 5-цата е мега здрав и устойчив на удари, ако ти е просто за тези пари. Но да сверяваш часовник всяка седмица - хайде няма нужда. Точно тогава идват моите думи - когато си купиш механика и не се налага да я сверяваш с месеци, тогава ще разбереш що е то качествен такъв.
                Всъщност моята Омега за последните над две седмици има отклонение 7 секунди спрямо http://www.atomic-clock.org.uk/atomic-clock.php Механичните часовници нямат точността на кварца. Не си ги купуваш заради точността.Извинявай, но бъкел не разбираш от часовници По тази причина е добре да не се изказваш като последна инстанция.
                Ясно защо казваш, че ти харесва. Просто разминаванията ни са различни.Аз говоря за месец по секунда ти за седмица по 7 секунди. Точно Сейкото, което го носих, го бях калибрирал и правеше около 5 секунди на седмица отклонение. Ама под тези 5 секунди не може да го смъкнеш и да искаш. А струва 100лв, а не 500 нали? А къпеш ли се с твоя часовник? А знаеш ли, че като излезеш от сауната и си вече с отклонението ти от 7 секунди само за едно влизане? Точно тука идват истинските механики.Часовника за какво е главно - да показва времето, нали така? За да показва времето то трябва да го прави добре. Основния проблем на механиката, че не го прави добре.Точно тука идват моите думи, че, за да го прави добре, то този часовник струва колкото едно ново Браво на старо. Може и да намериш някой друг компромисен вариант като за цена на Стило. От там вече надолу не може да разчиташ на точност и ще си винаги в тази графа - ама на мен ми бяга по минута на месец. А ако случайно улучиш някой, който се доближава до истината, то това е късмет. Следващата бройка ще е калибрирана до средно статистическите единици.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Не знам защо държиш да оакаме темата, но аз още с първия си пост ти писах - качествени часовници има на цената, която търси колегата.Не ми обяснявай за сауни и какви ли не екстремни условия. Това са глупости и много добре го знаеш.В момента часовници има навсякъде - телефин, компютри, автомобили... къде ли не, само на тоалетната чиния все още не съм срещал. 0,5 сек/ден ми дава без да го свалям и все още нов. Не се къпя с него, защото е с кожена каишка, иначе проблем няма.Колкото до точността, ето, почети:Watches certified by the Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (COSC) must maintain an accuracy within -4 to +6 seconds of variation per day.На български език, моля!

Коментар

Мчи то в сауната няма ли да ти запари часовника? Аз лично бих си взел часовник за 400 лева, вместо за 4000 дори и да ми се налага непосилния труд да го сверявам веднъж на 3 месеца.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Така или иначе на всеки шест месеца се сверяват всички часовници в България ... какво сте се захапали за секунда на месец!
                      I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Lane Staley написа:
                        Не знам защо държиш да оакаме темата, но аз още с първия си пост ти писах - качествени часовници има на цената, която търси колегата.Не ми обяснявай за сауни и какви ли не екстремни условия. Това са глупости и много добре го знаеш.В момента часовници има навсякъде - телефин, компютри, автомобили... къде ли не, само на тоалетната чиния все още не съм срещал. 0,5 сек/ден ми дава без да го свалям и все още нов. Не се къпя с него, защото е с кожена каишка, иначе проблем няма.Колкото до точността, ето, почети:Watches certified by the Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (COSC) must maintain an accuracy within -4 to +6 seconds of variation per day.На български език, моля!
                        Ами щом имаме часовници навсякъде, защо да си даваме парите за ръчен такъв?И когато започнеш да се къпеш с часовника и да не го сваляш от ръката никога, дори когато играеш джаги, тогава ще видиш, че работата не е такава, каквато си мислиш.Аз никога не свалям часовник от ръката. Освен ако трябва да си завря ръката някъде, а той ми пречи. При други обстоятелства не свалям часовник от ръката. Имал съм 3 механики до сега. За това ти казах - влезни веднъж в сауната с механиката, след това се топни в басейна (типично поведение за СПА хотел) и вечерта пак ми кажи дали часовника ти е с 0.5 секунди напред.За това както казах, часовникът за мен трябва да е часовник, демек да показва времето максимално точно. За това аз няма да си взема механика, защото просто това не е часовник. А истинска механика, която дава по 1 секунда на месец отклонение струва... вече казах колко.
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                          Kuku написа:
                          Ооооо, виж за това не се бях сетил Да, преминавам на лятно/зимно време, т.е. и да не искам, все пак ги сверявам два пъти в годината!Ама, как да засека секунди, като нямам секундарник?

Коментар

BO написа:
                            Ами щом имаме часовници навсякъде, защо да си даваме парите за ръчен такъв?И когато започнеш да се къпеш с часовника и да не го сваляш от ръката никога, дори когато играеш джаги, тогава ще видиш, че работата не е такава, каквато си мислиш.Аз никога не свалям часовник от ръката. Освен ако трябва да си завря ръката някъде, а той ми пречи. При други обстоятелства не свалям часовник от ръката. Имал съм 3 механики до сега. За това ти казах - влезни веднъж в сауната с механиката, след това се топни в басейна (типично поведение за СПА хотел) и вечерта пак ми кажи дали часовника ти е с 0.5 секунди напред.За това както казах, часовникът за мен трябва да е часовник, демек да показва времето максимално точно. За това аз няма да си взема механика, защото просто това не е часовник. А истинска механика, която дава по 1 секунда на месец отклонение струва... вече казах колко.
                            Странно е това твоето упорство Пак и описваш твоите терзания, които хич не ни интересуват. Аз възразих на невярното ти твърдение, че няма КАЧЕСТВЕН часовник за до 350 лв.Ако все пак държиш да обсъдим защо си купувам часовник, ще ти обясня:Купувам си го, защото искам да имам часовник. Часовник, запалка, писалка, джобно ножче, това за мен са мъжките бижута ( костюми и вратовръзки не нося, по тази причина съм изключил игли и ръкавели ). Разлика от 10 сек на месец изобщо не ми е проблем. За мен механиката има душа. Някой човек е постявал колелцата и пружинките, настройвал е механизма, направил е нещо с ръце и ум.В момента имам 4 часовника - 3 механични и един кварцов Касио Едифис ( единия механичен вече върви към пенсия ). Откак се помня съм имал общо над 20 часовника. Интересувам се достатъчно, за да знам какво говоря и да дам съвет на колегата без да изпадам в лични пристрастия.Колкото до администратора-пурист: ние сме български форум, но не сме форум на неграмотни хора. Вероятно голяма част от четящите темата ще могат да разберат текста. А той казва, че часовниците, сертифицирани от официалния швейцарски орган за контрол на хронометрите ( SOCS ) трябва да поддържат точност от -4 до +6 секунди на ден.С такъв сертификат се хвалят Ролекс, Брайтлинг и т.н.т. марки, кото колегата смята за единствено качествени, и което означава, че ако изсипеш 10К за техен механичен часовник те ти гарантират точност в горепосочените граници. А споменатият от мен часовник поддържа +0.5 /ден, но според колегата е некачествен. Смятам, че всеки сам може да си направи извод доколко е компетентен по темата. Приятен ден и умната с часовника в сауната

Коментар

Колега, аз не разбрах текста. Това прави ли ме неграмотен? В нарушение си, направих молба за превод. По-лесно ми е да ти натисна копчето за предупреждение. А аз ти се моля да преведеш 6 думи, за да са ясни за хората, които не знаят езика. Не разбирам защо трябва да се правиш на интересен и да даваш квалификации на модератора. Имай предвид, че форумът се посещава от няколко хиляди уникални потребители на ден. Не всеки знае чужди езици, а всеки влиза за да прочете нещо интересно. Като му го напишеш на неразбираем за него език...

Коментар

Не разбрах, че е молба, защото завършва с удивителен знак.Извинявам се, ако съм те засегнал с квалификацията.Колкото до неразбирането - съмнявам се, че ти не си ги разбрал. съмнява ме, че ти няма да намериш начин да разбереш, ако нещо ти е интересно. Вероятно на 90% от тези уникални посетители менюто на телефоните им и операционните системи на компютрите им са на английски.Както и да е, приемам забележката, само молбата ми е да не намалявате шрифта в подобни случаи. Прилича малко на петната с които по ТВ скриват "непристойни" неща...

Коментар

Working...
                                X