betuk написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обсъждане на боеприпасите и характеристиките им (отцепена)
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Щом се учиш от нета как се стреля - ясна е работата... Днес лекции не ми се изнасят - имаш си нет.
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Незнам кой набор си, не случайно ти казах номера на поделението, за лекцийте ги изнасяй на щерките на шапкарите, поне те бяха хубави по времето като служих.Второ не помня и не съм брой , но бая патрони съм изтрелял както казах на шибаното стрелбище което бе на 3,5км от поделението,и над туй отгоре само нашия набор доколкото разбрах после,са ни юркали де пешом, де с марш на скок до стребището,сле това набора който основно бе от дупница и кюстендилския край ,ги возеха на жоганите, защото бяха МАМИНИ СИНЧЕТА.Другия момент ,Когато стана войната в Сърбия, тогава ги видях що за п.тки бяха тия шапкари, дето се натягаха и се прайха на изпълнителни пред по главни оттях.Така че недей ми ми казва колко разбирам ,колко НЕ!Все пак само за уточнение, само на стрелбището съм изгърмял над 2000 ПАТРОНА!!!- ако не са и повече,отделно и на заставата пак гърмяхме....Така че специално АК-то до болка ми е познат, и в отношение за надежнеста вече съм много добре запознат . Yellow_Flash_Colorz_PDT_06kiro_of_the_day написа:Щом се учиш от нета как се стреля - ясна е работата... Днес лекции не ми се изнасят - имаш си нет.betuk написа:Отбягваш ми въпроса!?- А то е принципа на деиствие "разликата от небо до земьо" ???- що се отнася за стрелбата, ето едно линкче за да видиш как стрелят двете пушкалаkiro_of_the_day написа:Колко и какъв вид стрелба има автомата, респ. авт. пушка?betuk написа:Брато, айде кажи тая разлика от небо и земо!?-Щото Ази кат служих в под:56460 ,не съм бил в час когато го преподаваха шапкаритеkiro_of_the_day написа:Все пак май ще ти трябва малко акъл, защото разликата между автомат и автоматична пушка е от земята до небето...С 3 думи - немат нищо общо. :Dbetuk написа:Недей ми дава акъл, кво е автомат, и кво е пушка?!-знам къде и вкво е разликата на изпълнение, и двата моят да стрелят на автоматичен режим
,
пък всеки ден тичахме като луди над това поделение на 3км нагоре до шибаното стрелбище, пък камо ли из полето и дерето дето бе пригодено за учебно КСП. После година и няколко месеца ,пък маах крачоли на 5км от с.Средорек всеки ден с една почивка през седмицата,като тая почивка ходих до пощата в това село.
http://www.youtube.com/watch?v=yW_dmjG-EXk
Fiat palio 1.7td
Коментар
-
2 иляди патрона ... Че това е нищо. Аз за 6 месеца изстрелях към 4000-5000 за 3 стрелби. Просто бях сам войник с 7 страшинки и над 100-на офицера, в обслужващ батальон за СО. Смятай колко от кадровите, ходеха на стрелбището. И въпреки това, не се смятам нито за експерт, нито за добър стрелец. Въпреки, че по-време на стрелбите съм се засичал няколко пъти и се справях доста добре. Не знам защо, всеки изстрелял по няколко стотин патрона и то в казармата, се смята за стрелец или оръжейник.
Коментар
-
Объркал си се - волхов го свалиха от въоръжение 80-81 и качиха Двина. За нещастие остана само Кичево. Галата (моето поделение) го закриха през 2000г.nikolovvd написа:Двина-та я свалиха от въоръжение 1980-1981 година и я заместиха с Волхов.jenshen73 написа:ЗРУ Двина и Нева и те се прострелват - всяка година на Шабла.
На Кичево и Галата още ли държат Нева-та?Искаш да ми кажеш, че си стрелял през далечната вече 1980??? Чудно как ли си успял като бебче да стиснеш пръстче, че и да натиснеш спусък??? Лятото на 1980 беше първия ми допир с огнестрелно оръжие - ловджийска двуцевка, а ако някой каже, че 7 годишно може да стреля без да падне - лъже... Тъй, че има да си мечтаеш и за дебелина и за размер. И на живо.П.П. Стандартния пълнител на АК47 е труден за зареждане след 25-26 патрон. Трийстия влиза трудно, ако се напънеш и сгънеш пружината преко сили - може и да натъпчеш 31, но пълнителя не е проектиран за 31, а за 30, тъй че тоя спор е абсолютно излишен.chaveto написа:Аз когато съм чул/видял АК поне съм разбрал, че влизат повече от 30бр. в пълнителя.А когато аз съм произвел първият си изстрел с огнестрелно оръжие ти не си и виждал такова. Така, че е и по дебела от твоята.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Такива са законите на дивия запад,Mupo написа:.... Не знам защо, всеки изстрелял по няколко стотин патрона и то в казармата, се смята за стрелец или оръжейник.
пък и тук всички сме специалисти по всичко.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
БХ 607, ако ме разбираш, че си изстрелял 2000 ПАТРОНА.betuk написа:Незнам кой набор си, не случайно ти казах номера на поделението, за лекцийте ги изнасяй на щерките на шапкарите, поне те бяха хубави по времето като служих.Второ не помня и не съм брой , но бая патрони съм изтрелял както казах на шибаното стрелбище което бе на 3,5км от поделението,и над туй отгоре само нашия набор доколкото разбрах после,са ни юркали де пешом, де с марш на скок до стребището,сле това набора който основно бе от дупница и кюстендилския край ,ги возеха на жоганите, защото бяха МАМИНИ СИНЧЕТА.Другия момент ,Когато стана войната в Сърбия, тогава ги видях що за п.тки бяха тия шапкари, дето се натягаха и се прайха на изпълнителни пред по главни оттях.Така че недей ми ми казва колко разбирам ,колко НЕ!Все пак само за уточнение, само на стрелбището съм изгърмял над 2000 ПАТРОНА!!!- ако не са и повече,отделно и на заставата пак гърмяхме....Така че специално АК-то до болка ми е познат, и в отношение за надежнеста вече съм много добре запознат . Yellow_Flash_Colorz_PDT_06kiro_of_the_day написа:Щом се учиш от нета как се стреля - ясна е работата... Днес лекции не ми се изнасят - имаш си нет.betuk написа:Отбягваш ми въпроса!?- А то е принципа на деиствие "разликата от небо до земьо" ???- що се отнася за стрелбата, ето едно линкче за да видиш как стрелят двете пушкалаkiro_of_the_day написа:Колко и какъв вид стрелба има автомата, респ. авт. пушка?betuk написа:Брато, айде кажи тая разлика от небо и земо!?-Щото Ази кат служих в под:56460 ,не съм бил в час когато го преподаваха шапкаритеkiro_of_the_day написа:Все пак май ще ти трябва малко акъл, защото разликата между автомат и автоматична пушка е от земята до небето...С 3 думи - немат нищо общо. :Dbetuk написа:Недей ми дава акъл, кво е автомат, и кво е пушка?!-знам къде и вкво е разликата на изпълнение, и двата моят да стрелят на автоматичен режим
,
пък всеки ден тичахме като луди над това поделение на 3км нагоре до шибаното стрелбище, пък камо ли из полето и дерето дето бе пригодено за учебно КСП. После година и няколко месеца ,пък маах крачоли на 5км от с.Средорек всеки ден с една почивка през седмицата,като тая почивка ходих до пощата в това село.
Аз бях танкист и съм изстрелял все на все няма и 1 пълнител в казармата с Калашника.Цялата тирада не отговаря на поставения от мен въпрос между редовете - каква е разликата между автомат и автоматична пушка.Давам ти жокер - Арсенал произвеждат Калашник с ограничение до автоматична пушка за ловни цели - т.н. ловен автомат. п.п. Относно намеците ти на регионално ниво - при мен пък в Асеновград имаше само един наборник от Ловешкия регион и беше мека китка. И ... SO WHAT?
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Имаше, изпращаха ги с почести вкъщикроко61 написа:Интересно що по мое нямаше ,,меки китки,, нещо с наборите ли стана или мода да си на левия бряг?
, веднага щом ги хванеха, но и модата е такава дето викаш.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Е един от Ловещко с" мека китка", ми от твоя колко бяха!???- не беше само един.....Да не казвам и шапкарите как им се промениа физиономийте ,като ни в дигнаха степента на готовност, щом разпечатаха складовете, и извадиха бойните провизий за войнаkiro_of_the_day написа:БХ 607, ако ме разбираш, че си изстрелял 2000 ПАТРОНА.betuk написа:Незнам кой набор си, не случайно ти казах номера на поделението, за лекцийте ги изнасяй на щерките на шапкарите, поне те бяха хубави по времето като служих.Второ не помня и не съм брой , но бая патрони съм изтрелял както казах на шибаното стрелбище което бе на 3,5км от поделението,и над туй отгоре само нашия набор доколкото разбрах после,са ни юркали де пешом, де с марш на скок до стребището,сле това набора който основно бе от дупница и кюстендилския край ,ги возеха на жоганите, защото бяха МАМИНИ СИНЧЕТА.Другия момент ,Когато стана войната в Сърбия, тогава ги видях що за п.тки бяха тия шапкари, дето се натягаха и се прайха на изпълнителни пред по главни оттях.Така че недей ми ми казва колко разбирам ,колко НЕ!Все пак само за уточнение, само на стрелбището съм изгърмял над 2000 ПАТРОНА!!!- ако не са и повече,отделно и на заставата пак гърмяхме....Така че специално АК-то до болка ми е познат, и в отношение за надежнеста вече съм много добре запознат . Yellow_Flash_Colorz_PDT_06kiro_of_the_day написа:Щом се учиш от нета как се стреля - ясна е работата... Днес лекции не ми се изнасят - имаш си нет.betuk написа:Отбягваш ми въпроса!?- А то е принципа на деиствие "разликата от небо до земьо" ???- що се отнася за стрелбата, ето едно линкче за да видиш как стрелят двете пушкалаkiro_of_the_day написа:Колко и какъв вид стрелба има автомата, респ. авт. пушка?betuk написа:Брато, айде кажи тая разлика от небо и земо!?-Щото Ази кат служих в под:56460 ,не съм бил в час когато го преподаваха шапкаритеkiro_of_the_day написа:Все пак май ще ти трябва малко акъл, защото разликата между автомат и автоматична пушка е от земята до небето...С 3 думи - немат нищо общо. :Dbetuk написа:Недей ми дава акъл, кво е автомат, и кво е пушка?!-знам къде и вкво е разликата на изпълнение, и двата моят да стрелят на автоматичен режим
,
Аз бях танкист и съм изстрелял все на все няма и 1 пълнител в казармата с Калашника.Цялата тирада не отговаря на поставения от мен въпрос между редовете - каква е разликата между автомат и автоматична пушка.Давам ти жокер - Арсенал произвеждат Калашник с ограничение до автоматична пушка за ловни цели - т.н. ловен автомат. п.п. Относно намеците ти на регионално ниво - при мен пък в Асеновград имаше само един наборник от Ловешкия регион и беше мека китка. И ... SO WHAT?
Относно основния въпрос, разликата на ПРИНЦИПА на действие, аз споменах по предни постове,повтарям :принцип на деиствие на РАБОТА при стрелба, а не кой е по точен и по готин.Щом се отнася до арсенал, винаги ще има и се следи контрола на патента на калашник, и ограничението за което казваш, може да е от гледна точка на скритата мощ която може да извлече ,а именно много по-добри характеристики спрямо оргиналния модел.
Fiat palio 1.7td
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар