nikolce написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...
Collapse
X
-
Добре де - нави ме. За 2 минути търсене ти намерих такава програма и я пробвах. Кво да говорим за Андроид. За каквото не си се сетил - това го няма.https://play.google.com/store/apps/d...еварили са меBO написа:Ами не веднъж или два пъти ми е показвало намерението на хората, които ме търсят. Има смисъл от тази "екстра".А най-любимото ми е някой да ми звънне 1 секунда и да ми кажа - а бе знаеш ли колко време ти звънях. Говорим дори за официални разговори, които очакваш, или пък не си очаквал, ама в последствие разбираш.... Демек докато не сте го имали не оценявате какво показва.За жалост всичко след Сименс не го предлага. Нали са ви толкова "смарт" телефоните, а да не може да бъде толкова умен, та просто да пусне таймера и да го запише след това.
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Няма как да не се съгласиш с колегата за блутуута. Върши работа единствено за свързване на телефона със слушалки, и то защото там скоростта на проткола е достатъчна за нуждите. Но за файлов трансфер е напълно непрактично, предвид алтернативата wi-fi. Не мисля, че блутуут може да е нещото, което да ме откаже или да ме подтикне към покупката на точно определен модел телефон. Но например липсата на гнездо за карта-памет е решаваща, за мен. Затова няма да си купя iPhone, нито One X, нито Nexus или подобен. Та само музиката, която слушам редовно, е над 10 ГБ, а имам още десетки ГБ с музика, която слушам рядко, но я слушам. Мнението ми, че споделянето на файлове по блутуут е възможно само с друг iPhone - е безумие - не се е променило. Да не се смесва с мнението ми, че блутуут е отживелица в тези устройства, при наличието на wi-fi N свързаност между тях. Последно използвах блутуут не знам кога, но го ползвах по принуда, защото телефонът, към който пращах, нямаше друго, освен блутуут.Сравнението между телефон за 50 лева с блутуут и телефон за 1500 без - бих го сравнил с компютър за 50 лева с флопи-дисково устройство и такъв за > 500 лева без флопи, но с USB 2.0 или 3.0. Флопито също е стандарт. 5.25" дискета - също е стандарт. Не ползваш, нали? Обаче ако на мен всичките ми компютри са с флопита и ползвам дискети - бих ти казал "Абе може ли компютър за > 500 лв да няма флопи...", голяма работа, че моите компютри са 586 или P2-ки, а твоят е i7, примерно. Така си е - блутуутът е нещо старо и неизползваемо в смартфон, освен за слушалки. Ползва се wi-fi direct. То си е като блутуут, ама 20-30 пъти по-бързо.style34 написа:Хванал те е синдрома на Айфон фен-а - което го няма в Айфон, значи е ненужно
Коментар
-
Ето това имах предвид. Сравнението ти с дискетите е неуместно. Никой нов компютър няма флопи, но ВСИЧКИ нови телефони имат пълноценен блутуут. Не е ограничен само за слушалка. Защо при Айфон трябва да е ограничен?А и не съм натъртвал на тоя блутуут. Изредих просто какво няма един Айфон. То и радио можеш да слушаш онлайн ама защо да хабиш трафик? То и Айфон можеш да си вземеш с памет 64 GB ама защо да даваш 500 лева отгоре над 16 GB-вата версия?Даже можеш и да чакаш един час и да синхронизираш всичко с "великия" Айтюнс, за да си качиш една песен, но защо питам е нужно? :DТо и флаш не им трябвал в браузъра щото бил отживелица. Истински мултитаскинг има ли Айфона вече? Поне вече май можело да сменяш уолпейпъра :DА това USB OTG е мираж. Не е лош Айфон-ът, но е далеч зад Андроид по функционалност.ogi28b написа:Последно използвах блутуут не знам кога, но го ползвах по принуда, защото телефонът, към който пращах, нямаше друго, освен блутуут.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Като не е ограничен блутуута - ти го сцепваш от ползване понеже... Аз даже не знам дали моя блутуут въобще работи откакто си давих телефона преди 4 месеца, ама може и да работи, че прехвърлях едни песни от Сори-Ериксона, на който пък не можах да му намеря кабела и не ми се търсеше. Пуснах си блутуута и си прехвърлих 4-те песни, за няма и 10 минути.
За останалите неща на ай-фона няма две мнения по въпроса дали са ограничени в нещо или не, ама за блутуута - не мисля, че подлежи въобще на обсъждане. За мен - напълно безполезен хардуер. Сигурен съм, че и vital не е усетил някакво неудобство от липсата му, или по-точно - от непълните му функции.
Коментар
-
Абе Оги, какво ти е направил тоя блутут, та така си се ожесточил срещу него? :D Очевидно изхождаш само от собствените си нужди и начин на употреба!За мен например поддръжката на блутут от телефона е много важна (ако не решаваща)! Също така намирам за неприемливо опасването с жици за слушалки и хендсфрита! Ако ми кажеш, че е по-комфортно жичното хендсфри, вместо автоматичното свързване на телефона с аудио уредбата на колата (пък дори и с "обикновено" блутут хендсфри), еми няма да ти повярвам!ogi28b написа:...за блутуута - не мисля, че подлежи въобще на обсъждане. За мен - напълно безполезен хардуер...
ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Писах в Андроид-форума, ама да питам и тук....Вчера се обзаведох с JB, без никакви проблеми при флашването, но днес при настройването изникнаха няколко въпроса....Нямам руут, ползвам Го Лънчер ЕХ (ако има някакво значение, защото и без него проблемите си остават), а проблемите са ми незначителни за работата на телефона, но много дразнещи в ежедневното ползване:1. Не откривам приложение "Диспечер на задачите", който имах при 4.0.4.2. Тапетите на заключения екран и на началния екран са разтегнати.И преди ми се е случвало това, но не помня от къде ги оправих да се виждат нормално.Някъде имаше някакво тикче мисля....3. Нормално ли е нотификейшън бара да бъде черно към сиво? Сякаш преди беше плътно черен и се сливаше с тапета.4. Използваната оперативна памет на моменти достига 680МВ, при положение, че с 4.0.4 нормално е била около 480МВ.5. Часовника на заключен екран винаги ли е в два цвята? Бял часовник и жълта дата? :unknw:
Коментар
-
Изобщо не ме е хванал такъв синдром, има неща, които ме дразнятstyle34 написа:Хванал те е синдрома на Айфон фен-а - което го няма в Айфон, значи е ненужно
Няма слот за карта памет - ми много ясно, защо да си взема 16 GB карта за 15 лева, като мога да дам 2-300 лева отгоре за Айфон с повече памет... 
Но както казва Оги, освен да си вържа хендсфрито, не бих си причинил трансфер дори на .doc файл през bluetooth. Аз и на предишните ми телефони не съм го ползвал за друго. NFC не само в момента, но и в близките 2-3години не виждам за какво ще ми е. Предишните ми 2 телефона имаха NFC и никога не съм го ползвал.Аз и CD не съм ползвал скоро. От октомври имам нов лаптоп. Още не съм слагал вътре диск, никакъв...За паметта - аз не слушам музика от телефона, не гледам и филми(тва ми е прекалено извратено). Слушам единствено радио(има си приложения за радио, които са със супер качество, за разлика от тия, които се ловят със слушалки като на Нокиа-та ми)
Аз съм на 16гб и за нещата, които ползвам към момента ми е достатъчно. Имам 4-5гб свободни. Първите дни като го разцъквах ми се стори малко паметта, но бях насвалял по няколко еднакви приложения и като си избрах тези, които ми допадат си имам свободно място
Харесвам си айфона, но не съм му някакъв болен фен
Андроид или iOS, а вече и Win, въпрос на избор
Смартфонът е най-използваното през деня устройство (според мен) и затова трябва да е максимално удобно
На мен за момента iOS ми е като продължение на ръката(както каза по-назад Yavor). Няма нужда се замислям. snake, съмнявам се че масата от потребители ще ползват търсачката за да проверят има ли тема за техния телефон. А и отделни теми за Галакси 2, скоро ще трябва 3...4... А пък HTC и т.нP.S Не искам да ми се налага да задавам такива въпроси като Kuku
Коментар
-
Тука работата отива като бТВ темата - любов и омраза... Силни страсти...ИОС срещу Андроид срещу винбоз...Нека войната започне сега!ls1 написа:Като чета феновете на андроида и се сещам от скеча на Комиците:- А Петров все ми блъска отгоре ден и нощ!- Чакай бе, Иванов, аз живея под вас!- Е да, ама можеше да живееш и над нас! :D :DAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Както казах - за мен. Разбрал си, че говоря от моя гл. точка. Подчертах, че е полезен само за свързване по хендс-фрий, но не и за файл-трансфер. Не съм се ожесточил, просто исках да изтъкна някои аргументи, че на практика е безполезен за нещо друго от свързване със слушалка. Ти да не ми кажеш сега, че прехвърляш файлове по блутуут?===============Pecho написа:Абе Оги, какво ти е направил тоя блутут, та така си се ожесточил срещу него? :D Очевидно изхождаш само от собствените си нужди и начин на употреба!ogi28b написа:...за блутуута - не мисля, че подлежи въобще на обсъждане. За мен - напълно безполезен хардуер...Отговорите от там вероятно ще са: Абе ти си много тъп, ползвай търсачката. Направи си хард ресет и ако няма промяна - флаш с трите файла + PIT. Ако не - носи го в сервиз. А всъщност:1. Диспечер на задачите - задържането на Home бутона не ти ли върши работа? 2. Проблемът е в Го-Лаунчера. Поради новият начин на полагане на тапети в Желето - тапети в ГО-то са си е**** майката. Но с тази функционалност на Touch Wiz-a - за какво ти е това ГО?3. Not. Bar-а е сив поради промяна в графичния изглед и не е само при теб така. Вероятно ще се появи MOD съвсем скоро.4. Паметта не трябва да те притеснява, не е Windows. Ако се върнеш на 2.3.4, ще видиш, че ще е едва 200 МБ. 5. Часовникът сигурно ще го променят с някой MOD.Руутвай с тоя CF Root. Мяташ го на външната карта така както е, като ZIP и го прилагаш от Recovery-конзолата. Нищо особено няма. Тамън да разкараш всички глупости като ХЪБ-ове, Чат-Он, Гугъл Плюс, Voice Command и други...Kuku написа:Писах в Андроид-форума, ама да питам и тук....Вчера се обзаведох с JB, без никакви проблеми при флашването, но днес при настройването изникнаха няколко въпроса....Нямам руут, ползвам Го Лънчер ЕХ (ако има някакво значение, защото и без него проблемите си остават), а проблемите са ми незначителни за работата на телефона, но много дразнещи в ежедневното ползване:1. Не откривам приложение "Диспечер на задачите", който имах при 4.0.4.2. Тапетите на заключения екран и на началния екран са разтегнати.И преди ми се е случвало това, но не помня от къде ги оправих да се виждат нормално.Някъде имаше някакво тикче мисля....3. Нормално ли е нотификейшън бара да бъде черно към сиво? Сякаш преди беше плътно черен и се сливаше с тапета.4. Използваната оперативна памет на моменти достига 680МВ, при положение, че с 4.0.4 нормално е била около 480МВ.5. Часовника на заключен екран винаги ли е в два цвята? Бял часовник и жълта дата? :unknw:
Коментар
Реклама
Collapse

ЖТД ама не баш
; 182A8.000 Брава
Коментар