Поне един надпис на екрана трябва да могат да напишат тия дежурни служители. А и за два часа нали разбираш, колко и какви неща могат да се случат, докато реагират медиите.Не би ли трябвало те да са първите, които да уведомят населението - УЖ това им е работата, ама май не съвсем....
А ти как си представяш тая работа. Седнал дежурния и се прави на чатър! Ами ако някой дежурен в някоя телевизия удари 4-5 ракии и към 23:47 си направи шега с един бягащ надпис по екрана "Земетресение от 7-ма степен преди броени минути изравни със земята Перник " !? Какво мислиш ще стане? Известно ли ти е, че предаванията на всички радио и телевизионни станции се записват имено с цел да не би някой да ги използват за други цели. Я Женшена да каже (ако си спомня) колко беше силен труса като гръмна PVC-то в Девня преди близо 30 години. Всички мислеха, че е земетресение и ако нямах познати в завода след няколко дни щяхме да разберем какво е станало.
Да, за да сеъобщи официално по медиите, трябва да отреагират една камара инситуции - сеизмолози, журналистически екипи, кризисен център ... Не може един дежурен, като го рзклати стола, и да каже "Опа, земетресение в Уругвай се усети ТВ центъра" Трябва време да се събере и потвърди информацията, преди да бъде официално оповестена. Време да се задвижат механизмите. За 2 часа, си е доста навременна реакция според мен.
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
И без институциите разбрахме сравнително бързо къде е епицентърът и има ли поражения и пострадали. Точно затова пуснах и темата, за да се получи възможно най-бързо информация от цялата страна. dir.bg си пускаха новините на същия принцип - на база на написаното в техния форум.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Това, че го описвам елементарно, далеч не означава, че омаловажвам сериозността на ситуацията и/или работата на дежурните служители в телевизията Въпроса е, че ПО принцип, БИ трябвало да научиш от медиите за евентуални подобни инциденти, при това съобщено ясно, изчерпателно и с тон далеч от паникьосващо-истерическите новини с гръмки заглавия Не знам, аз ли криво разбирам идеята за съществуванието на електронни медии или просто толкова сме свикнали да не ни казват нищо ново, че чак приемаме за нормално 2 часа да не знаем, какво, къде, как и с кого се случва нещо
Не съм сигурен, че 2 часа са адекватно време за реакция и той най-вече за медиите, да не говорим за институции, гражданска защита и прочие.....Все си мисля, че тези неща трябва да се случват по-бързо
Чудно ми е как уважаваща себе си телевизия няма готов план за бърза реакция в такива случаи. Нещо повече, чудя се защо телевизиите, особено БНТ, не са отработили вариант при такива събития да има човек от държавата, който да се обади и да снесе мигновена информация, която да бъде излъчена поне като надпис. А също ми се ще да знам, тези сирени дето ги пробват на 1-ви април за къф чеп са?! Иначе не се притеснявайте, община Варна е решила да изпрати палатки на нуждаещите се. :D
Тоя от горе решил да ни затрива. През ноща ни друса, са решил да ни дави.Вир вода съм, в работата се наводни, до са отпушвах канали , шефката по телефона, вика греби с лопатата . Няма кой да дойде да отпуши канала пред вратата, а не е като да не сме казали 100 пъти, бесен, бесен
Не съм сигурен, че 2 часа са адекватно време за реакция и той най-вече за медиите, да не говорим за институции, гражданска защита и прочие.....Все си мисля, че тези неща трябва да се случват по-бързо
Мнението ми напълно съвпада с твоето, както и с това на ls1. Телевизиите и особено тези, които претендират да са новинарски и национални, трябва да имат по-бърз механизъм, план, по който да действат при такива обстоятелства. Но след като половин час чаках по някоя медия да кажат нещо, пуснах темата тук, следях и форума на dir.bg и така се осведомих.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Чудно ми е как уважаваща себе си телевизия няма готов план за бърза реакция в такива случаи. Нещо повече, чудя се защо телевизиите, особено БНТ, не са отработили вариант при такива събития да има човек от държавата, който да се обади и да снесе мигновена информация, която да бъде излъчена поне като надпис. А също ми се ще да знам, тези сирени дето ги пробват на 1-ви април за къф чеп са?! Иначе не се притеснявайте, община Варна е решила да изпрати палатки на нуждаещите се. :D
Това не е вярно.Телевизия Европа броени минути след труса бяха качили вече банер, който казваше какво, къде, защо.И все пак всички тука имаме достъп до Интернет. Ако искаш да научиш нещо, то имаш тази възможност.Аз през телефона ми хрумна да видя колко е бил силен труса. След 20 минути докато мине еуфорията вече имаше всякакви писания и т.н.Нещо много преигравате относно информацията.Както се каза и по-рано радио Хоризонт и Дарик радио имаха вече предавания на живо.
Както каза един колега малко по-назад, само огнени топки още няма.. та нощеска земетресение, сега е*ати градушката ме напра в Люлин, тази нощ освен и метеоритен дъжд да чакаме
Коментар