коцев написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тава за лютеница - от къде?
Collapse
X
-
Аз пък вземам от един приятел неговата месомелачка, пригодена с моторче от пералня... Движението от моторчето към оста на месомелачката се предава чрез ремък, също на оста се слага голяма ролка, че иначе чушките ще хвърчат с "превишена скорост" от мелачката... 180кг чушки се смилат за около 20 мин
))
M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
-
Хахах, нашия фитнес е на масата след като лютеничката е вече в бурканчетата с капачките надолу... /тренировката продължава почти колкото правенето на лютеницатакоцев написа:Е, ние балканджиите не можем да се равним с вас зеленчукопроизводителите . :D При нас все едно правим фитнес докато приготвяме зимнината .
M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Коцев, аз да ти дам идея - махаш дръжката на машинката за мелене, навиваш един болт с отрязна глава докато опре и после хващаш болта с патронника на дрелката или ако имаш винтоверт. Ако е с регулиране на обороти най добре. Ама и да не е - пак става - трябва да му се хване цаката само - подава се въртящ момент на импулси. И така - сано да има кой да пуска чушките отгоре. Другия вариант е с пасатор. Доматите може хич да не се белят и да се махат семките - прас в блендера или газ с пасатора.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Абе каква му е работата на един пенсионер освен да върти дръжката на мелачката . :D Ден голям ,време бол пък и гимнастика е нужна..
Тъй като само аз ям люто в къщи накрая в десетина бурканчета с лютеница прибавям и по десетина препечени люти чушлета и лютеницата става нормално люта. :D Палиш скарата ,вземаш бурканче лютеница и пей сърце.
Коментар
-
Много по-добре е, ако между патронника и дръжката на машинката има парче дебелостенен маркуч или някаква гъвкава връзка - става като демпферен маховикYavor написа:Коцев, аз да ти дам идея - махаш дръжката на машинката за мелене, навиваш един болт с отрязна глава докато опре и после хващаш болта с патронника на дрелката или ако имаш винтоверт. Ако е с регулиране на обороти най добре. Ама и да не е - пак става - трябва да му се хване цаката само - подава се въртящ момент на импулси. И така - сано да има кой да пуска чушките отгоре. Другия вариант е с пасатор. Доматите може хич да не се белят и да се махат семките - прас в блендера или газ с пасатора.
I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Да, правихме у нас. Ей с тия две отрудени ръце я направихdannybo написа:Я да повдигна една от най-хубавите теми
Колеги, как е лютеницата този сезон? Правихте ли?Аз преди малко мушнах едно бурканче от домашния Булгарконсерв и оценката на партидата е много висока.
! Наистина, участвах лично във всичко: купихме около 30 кг. червени чушки, които изпекох с газова горелка. След това ги обелихме, а на сутринта преди варенето на лютеницата ги смляхме на едро. Изсипахме ги в казана и ги смесихме с няколко 3-литрови буркана, в които имаше смес-домашно производство от село, с неясни пропорции от домати, чушки, патладжан и моркови. Бърках всичко това на бавен огън около 4 часа. Накрая добавихме олио и сол и никакви други подправки. След като свалихме казана от огъня, напълнихме лютеницата в бурканчета и ги стерилизирахме. Това е
. Получи се много добра! Може би съвсем леко я пресолихме, но на мен така ми харесва повече.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Правихме, правихме мънинко... Около 140 бурканчета Yellow_Flash_Colorz_PDT_05dannybo написа:Я да повдигна една от най-хубавите теми
Колеги, как е лютеницата този сезон? Правихте ли?Аз преди малко мушнах едно бурканче от домашния Булгарконсерв и оценката на партидата е много висока.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
Реклама
Collapse





Коментар