msotiroff написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тава за лютеница - от къде?
Collapse
X
-
nedialk00 -
nedialk00
като ми се допие вино, взимам още 1-2 приятелчета, цепим си газта до мелник, отиваме взимаме си по 20 литра и се прибирамеDido_Lyubenov написа:Няма и да попаднеш :D Както вече се каза и на истинска купешка ракия едва ли ще попаднеш, и за виното важи в голям процент.snake написа:Яворе, я дай и на мен на ЛС марката на хубавата купешка лютеница. Наистина, съвсем непредубедено искам да видя дали има такава, защото досега не съм попадал.
Коментар
-
Аз си го вземам от селоnedialk00 написа:като ми се допие вино, взимам още 1-2 приятелчета, цепим си газта до мелник, отиваме взимаме си по 20 литра и се прибирамеDido_Lyubenov написа:Няма и да попаднеш :D Както вече се каза и на истинска купешка ракия едва ли ще попаднеш, и за виното важи в голям процент.snake написа:Яворе, я дай и на мен на ЛС марката на хубавата купешка лютеница. Наистина, съвсем непредубедено искам да видя дали има такава, защото досега не съм попадал.

и ракията също
и лютеницата
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Ами радвайте се, че има кой на село да ви ги прави!Защото ние като градски чеда си нямаме села...Майка ми и баща ми от десетина години живеят на вилата ( т.е. в къща с двор ) та там позавъдихме производство - на домашно вино и ракия, на някоя друга консерва, ама до лютеница не сме стигнали - от една страна нямаме време, а от друга за мен е леснодостъпна купешката. Последните години нищо не сме си правили с жена ми - даже и краставички. Тази година само малко консервирани домати и зарзават за готвене си направихме. Като бяхме деца майка ми се захващаше да направи по малко лютеница заради мен най вече, ама с условието - ’Ей ти чушкопека - опечи и почисти чушките, от мене останалото" и аз какво да правя - 2 дни - на чушкопека.Dido_Lyubenov написа:Аз си го вземам от селоnedialk00 написа:като ми се допие вино, взимам още 1-2 приятелчета, цепим си газта до мелник, отиваме взимаме си по 20 литра и се прибирамеDido_Lyubenov написа:Няма и да попаднеш :D Както вече се каза и на истинска купешка ракия едва ли ще попаднеш, и за виното важи в голям процент.snake написа:Яворе, я дай и на мен на ЛС марката на хубавата купешка лютеница. Наистина, съвсем непредубедено искам да видя дали има такава, защото досега не съм попадал.

и ракията също
и лютеницата
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Явка, с добро желание и в градски условия става. Имам приятели които загубиха връзка със селата и пак си приготвят домашна зимнина и вино, а и ракия си варят някои. Вярно че е е по-хамалска историята, щото в една малка мазичка в блока не се събират и бурета и бидони,но какво да се прави. По малко но качествено.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
С газова горелка аз ги пека на по слаб огън и като ги поставям в съда ги поръсвам обилно със сол след това капака отгоре и се белят лесно.коцев написа:Чушките бързо ги пека с газовата горелка за нула време. Виж обелването отнема 3-4 часа . :DFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
И аз не разбрах, коя лютеница да си купуваме като марка/модел?Аз купувам на Олинеза домашна едросмляна. Виждат се и парченца чушки вътре. Харесва ми.Искам все пак да знам, от някой "в кухнята" на нещата коя се доближава най-много до истинската?"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Рецепта с видео: http://bulgarialand.blog.bg/biznes/2...883025Само този сайт е пред нас, когато се търсят резултати за лютеница от последната седмица в Google.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Абе стават си идеално с газовата горелка ,после ги слагам в голямата тенджера поръсени със сол и капака отгоре да се задушат.След това ги почвам с една ножка на бързо сваляне на опечената люспа ,измивам ги във вода и хайде на машинката за мелене на месо с най ситната решетка. Въртиш на ръка до като свят ти се завие.
Коментар
Реклама
Collapse





И сложете една кофа под темата, че ми потекоха лигите!


Коментар