style34 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Няма е..."
Collapse
X
-
Мен ми беше интересно само за Е-то.Грешки много. То и аз допускам грешки, определено. Като също така мога да се похваля, че форума ми е помогнал много от тях да ги "преодолея". Просто аз не можех да си обясня (граматически) как ще сложиш е вместо я, като дори не мога да го изговоря така. За това пуснах тази тема. Защото за мен това не е като да не знаеш една дума дали се пише с о вместо у, или нещо подобно.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Мен ми беше интересно само за Е-то.Грешки много. То и аз допускам грешки, определено. Като също така мога да се похваля, че форума ми е помогнал много от тях да ги "преодолея". Просто аз не можех да си обясня (граматически) как ще сложиш е вместо я, като дори не мога да го изговоря така. За това пуснах тази тема. Защото за мен това не е като да не знаеш една дума дали се пише с о вместо у, или нещо подобно.
Коментар
-
BO написа:Понеже от пускането на темата до сега правя стриктно "проучване" на Е-то, то мога да заключа, че най-често тази грешка се допуска от хора в Пловдив.Винаги като прочета нещо с "Е", веднага поглеждам профила на потребителя, за да видя от къде е. И в почти всички случаи Я от Пловдив. :D Това базирано на няколко години (от пускането на темата) до сега. Сигурно и за напред ще продължа да наблюдавам, защото вече ми е станало автоматичен цикъл. Yellow_Flash_Colorz_PDT_30The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Ама тук вече си е талантливо:
kluchar написа: Преглед на мнениетоДа се оплача днес докато си чаках едни да паркира се качи в колатами една леля
Нито е познавам нито е знам.Немога да е изгоня -Говорих доста и накрая ми писна и е хвенех зе ръцете и навън.
Верно сигорно е откачена но щопък но моята кола .
Сета като си карам ще заключвам.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Immortal написа: Преглед на мнението
Е аз пък от Ямболско се нахендрих да живея по влашките райони на Врачанско
Все още трудно се разбираме понякога , хем съм вече 4-та година тук.
Вие за едно Е сте се хванали...Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
Това с е-то, ако преди години беше изключение, сега започна да става масово явление.
Иначе се дразня и на масово използваните изрази: " Адски готино", "Адски много", "Ужасно красив". В Бургас забелязвам, че младежите масово заместват буквата Е с буквата И в някои думички. Мода ли е, опит за припознаване ли е ?
И превърналият се във фолклорна извадка, разговор между местен дюнерджия и клиент НЕбургазлия в Бургас:
- КажетИ
- Една принцеса.
- К'ва принцеса ве лек?
- Ами...с кайма.
- СтранЖанка ли искаш да каЙш ?
- Ами, явно - да.
- Хубуу. ПИкая.
- Моля ?
- ПИкая ве. ( в смисъл, че започва да я пече)
ПС: В Бургас на принцеси-те с кайма викаме "странджанки".A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
vital написа: Преглед на мнениетоАбе той ключаря какво общо има с Велинград?
Нали, klucharю?
Коментар
-
ntodorov написа: Преглед на мнението- К'ва принцеса ве лек?207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
pplk написа: Преглед на мнениетоКо е туй "лек"?
За съжаление някои вече разговарят така и с по-възрастни от тях. Предполагам, че по този начин се вкарват в някаква идентичност, твърде грозна и неразбираема за нас застаряващите...Прави ми впечатление, че и във виртуална среда така комуникират. Ако си пишат по правилата, си мислят, че попадат в графа "задръстени". У дома също ни тресе пубертет и съм забранил да се използват такива обръщения...Дали съм бил разбран - не знам, но се наслушах на изрази една вечер, докато учениците се изнизваха от училището, в което учи и щерка ми ( ПМГ ). При споделеното ми с нея изживяване получих целувка с квалификацията, че съм скучен. Така, че ме налазиха съмнения, тя да е изключение от "модата", но у дома чуя ли такива думички тя знае, че ще си сменяме шапките. . Впрочем, само ние родителите можем да пресечем тази "мания", или поне да я ограничим във възрастта, защото в противен случай ще става по-страшно.
Впрочем, ето и пълния набор от думи, които пъпчивите хлапаци използват в Бургас.
http://www.teenproblem.net/forum/sho...C%D1%8F%D1%85?A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар