chaveto написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали да не сложа зимните гуми...
Collapse
X
-
То затова в закона не е предвидена определана дата за поставяне на "зимните" гуми, както това е направено за светлините от І-ви Ноември.Няма смисъл да се нервите излишно. Обикновенно във Варна не се ползват "зимни" гуми, но във Видин се слагат в средата или в края на Октомври, в Берковица - началото или средата на Октомври, но в Смолян в края на Септември.Обаче понякога палачинката се обръща - както е сега.В Бургас са затънали в сняг, а във Видин ходим по къс ръкав.Преди десетина години в Ямбал пред блока имаше 5-6 метра натрупан сняг, който още си стоеше на 10 май. В този период във Видин бе по-топло от колкото в Сандански. По-важно е да сме разумни! Ако се налага да пътуваме, да се запознаем с пътната обстановка, с прогнозата за времето, да напълним резервоара до горе. Ако бъдем изненадани на пътя да действаме адекватно, а не да продължаваме напред и да си мислим - "Аз съм най-великия шофер!", докато закъсаме някъде и почнем да въртим телефони за помощ и да хвърляме боб кога ще дойдат да ни спасят!Шофирането не е компютърна игра, а сериозна работа свърдана с много мислене, нерви, адреналин и фидическо натоварване. Поради тази причина учените твърдят, че 4 часа шофиране в интензивно движение се равняват на 8 часа физически труд.Няма начин да няма начин!

-
Да, ама не. Не съм си сменил гумите все още, НО в понеделник след 18 ч. трябваше да отида до Дряново и добре че се отказах с летните гуми, пътя беше затворен до 14 ч. във вторник, ето за това говорех, по нашия терен е по-добре да се застраховаш.chaveto написа:колега @NikMar същото важи и за теб, ако случайно падне сняг........ започваш да се придвижваш разумно, така, че да не пречиш на останалите и с нищо да не ги застрашаваш. Това ще продължи час-два, като се прибереш сменяш гумите и всичко е ОК. Но ако сега си опечеш зимните гуми, после цялата зима ли ще караш бабешката за да се придвижиш от точка А до Б.И не си мислете, че зимните ви гуми държат по добре на 17*С от летните, особено на вода
FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
За да си опечеш зимните гуми, все пак трябва да караш бързо. Аз пък не виждам как с градско каране могат да се опекат зимните гуми, но това е друга тема.От друга страна да тръгнеш ан път с летните гуми е глупаво. Мостовете и планините сутрин и вечер са замръзнали. Лятната гума там няма как да те задържи.Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100
Коментар
-
Зимната гума се загрява много повече от лятна. При днешните температури от 20*С как мислиш дали не се загрява в повече. Имаше нещо за 10*С след тези градуси не е желателно да се кара със зимна гума.П.С а днес на доста водачи им пищяха гумите при съвсем нормални спирания, все си мислех, че ей сега някой ме удря яко отзад. Като погледна в огледалото и автомобила зад мен съвсем културно се движи.
Коментар
-
1-во, не съм твой човек2-ро във верижната попадна един колега3-то ходих да го дърпамЧаве-то Температурата на въздуха и 20 оС да е Асфалта е студен и мокър. Може би времето при вас е по топло, но във Варна и Бургас спокойно може да се кара със зимни гуми. Да не говорим че сутрин температурите са около 2 - 3 градуса, вечер също са по ниски. Най - топло е на обяд, какъв е проблема да караш по бавно. А свиренето на гумите става при интензивно спиране.коцев написа:Мой човек ,откъде разбра че са били с летни гуми, а не със зимни ?
От написаното не се вижда с какви гуми са били . Ами ако са били с зимни ?Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100
Коментар
-
cveteca написа:Случайно някой да знае, дали някъде се продават зимни гуми на лизинг, че кризата ме е налегнала :D ?
Ако питаш сериозно, на много места предлагат разсрочено плащане.Аз смених летните със зимни в деня преди рязкото застудяване. От тогава температурите са относително ниски и не се притеснявам от "изпичане" на каучука. А и гумите са M+S - уж и за такова междинно време.
Коментар
-
И аз съм в клуба на зимните. Макар да може според мен още малко да изчакам, не ми се рискуваше.Не знам какво ще стане идната седмица
"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
Реклама
Collapse

В сайтовете за гуми не всички са с такова означение. Не знам - не споря.
Коментар