Повечето в този форум знаят, че не съм шофьор за пример (не че ми дреме) винаги, ама винаги предупреждавам за полицаи и ще продължавам да го правя! Причините ли ? Ами многото и безмислени ограничения, криещите се полицаи, това че съм сигурен в колата и себе си, и мога да си позволя 10-30 км отгоре зависимост от обстановката.П.П. Оги, не го приемай лично или като заяждане, ама човек нещо не ми се получава да си представя, че си толкова примерен шофьор! Повече ми идва да си помисля, че се опитваш да даваш пример на потребителите във форума, което е похвално!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябва ли да предупреждаваме за катаджии?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Трябва ли да предупреждаваме за катаджии?
По-съгласен с никого не съм бил. Браво !Stefanaki написа:Гласувах с ДА.Защо?Защото 90% от шофиращите в БГ (собствени наблюдения) се движат със скорост +10/20 км/ч над ограничението. Глупавото ограничение 60, 70 ... където КАТ дебне. Защо там има ограничение? 1)Защото някой тарикат: а) продава праскови; б) има капанче; в) има бензиностанция. 2)Никой не знае защо - имало е някога а), б) или в), вече обектите ги няма, но ограничението си стои.Необходимо ли е то? НЕ, всеки който развива бизнес край пътя да си изгради ленти за намаляване/ускоряване (както в "икономически по-развитите страни от България") на скоростта без да ме карат мен да намалявам. Защо няма КАТ с радар на места с разрешена скорост 90км/ч? Защото няма далавера за КАТ (държавата). Всички са се скрили зад някое безумно ограничение. (Единствено червената цивилна Астра в Разградско дебне на 90). Еми щом ДЪРЖАВАТА е "тарикат" ("Безцеремонен, хитър и нахален човек" - според тълковен речник), защо аз да не съм (да хитрувам като намалям скоростта когато ми светнат, или да светна аз за да намали друг).Когато държавата иска да ме прецака и аз ще искам да я прецакам.Същата тази държава ми говори за еко-норми и намаляване на вредни емисии газове от МПС, а после поставя анормални ограничения и изпраща служители да ги следят.Там не се налага да светиш на никой за нищоogi28b написа:Някой знае ли каква е практиката в такава ситуация, в икономически по-развитите страни от България?
В тези страни са изградени хиляди километри магистрали (с необходимите отбивки) с ограничения на скоростта 130км/ч. Австрия и Унгария се прекосяват за по 3 часа (по около 350км в държава) с две/три спирания за зареждане.От Австро-Германската граница до Хановер (около 700км) се пътува 6 часа с три спирания за зареждане, като там слизаш от магистралата на 1-2 км до съответната горивостанция и после се връщаш на магистралата.Не е нормално София-Силистра (430км) да се пътува над 6 часа, защото само от Ябланица (края на магистралата) до гр. Бяла ограниченията на скоростта са 23
(нямах нерви да продължа да броя за остатъка от пътя). Всеки в тази държава хитрува (не спазва закона или го заобикаля) с нещо - един с данъци, друг с такси....................... аз със превишаване на ограниченията и святкане по пътищата (не ми е известно присветването да е нарушение на закон). Моля ВИ помогнете на колегата шофьор като му светнете при наличие на КАТ, както:1) помагате на вашият работодател (като не ви осигурява на пълна заплата)2) не си вземате касовата бележка от магазина/капанчето3) гледате да скатаете някой лев от данък, застраховка и др.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Винаги свЕткам за всичко на всички!То, на тоя, дето е решил да се пребива, му е все тая дали съм го предупредил или не.Ъъъъъъ, колко от катастрофите стават/са ставали на места, дето КАТ дебнат
населените места ги изключвам.
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Коста, заповядай да се возиш при мен. Избери маршрут, напълни ми резервоара, купи ми винетка и караме толкова, колкото пожелаеш. Ако направя нарушение - плащам ти по 100 лева за всяко. Накрая - отново ми пълниш резервоара. Звучи ми справедливо? Тогава можеш спокойно да седнеш тук и да напишеш дали наистина карам така, или само си чеша пръститеkosta написа:П.П. Оги, не го приемай лично или като заяждане, ама човек нещо не ми се получава да си представя, че си толкова примерен шофьор! Повече ми идва да си помисля, че се опитваш да даваш пример на потребителите във форума, което е похвално!

Може и така да го приемеш - ако сега положа изпит - ще го взема без никакви проблеми от 1 път. Но нямам нужда, защото имам пълен актив точки. А това също е показател за това как карам.
Коментар
-
Аз един път на път към морето без да исках пресветнах на патрулка.kal0yanch40 написа:Хубаво спорите и искате да ви сяткат.Но случвало ли ви се е,катаджийте да правят клопка,на една отсечка,в 2-та края по една патрулка и следят за "намигане".Затова внимавайте.
Иначе,така и не намерих забрана за пресвяткането в ЗДП ...
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic
+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
И какво ще ми направят ако "пресвяткам" някои има ли идея? Освен основна проверка на документите. Никъде не е забранено пресвяткането. А ако съм присветнал на "братовчед ми" за здрастиkal0yanch40 написа:Хубаво спорите и искате да ви сяткат.Но случвало ли ви се е,катаджийте да правят клопка,на една отсечка,в 2-та края по една патрулка и следят за "намигане".Затова внимавайте.
Коментар
-
Ако не се бъркам има в текст в закона "неправилно използване на светлините".При наличието на катаджий,полицаят отсреща едвали ще си помисли че намигаш на познат.eh4ev07 написа:И какво ще ми направят ако "пресвяткам" някои има ли идея? Освен основна проверка на документите. Никъде не е забранено пресвяткането. А ако съм присветнал на "братовчед ми" за здрастиkal0yanch40 написа:Хубаво спорите и искате да ви сяткат.Но случвало ли ви се е,катаджийте да правят клопка,на една отсечка,в 2-та края по една патрулка и следят за "намигане".Затова внимавайте.
Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
А имаш ли идея колко е глобата за "неправилно използване на светлините" ? и що пък да не го познавам? Полицая да си мисли каквото ще важно е да ли може да го докаже! П.П. Колега Оги аз също съм с пълен актив точки (до колкото знамkal0yanch40 написа:.......Ако не се бъркам има в текст в закона "неправилно използване на светлините".При наличието на катаджий,полицаят отсреща едвали ще си помисли че намигаш на познат.
)а въобще не карам с ограниченията и колан слагам само и единственно като наближавам патрулка(защото аз мисля че колана не защитава а убива - ако брат ми беше с колан по време на ПТП-то нямаше да е между нас!) така че точките не са мерилка за дисциплинирането а за "късмета"
.
Коментар
-
къде има място с разрешена скорост 170 км/ч ? Защото останах с впечатление, че никога не нарушаваш законаogi28b написа:Абсолютно точно! Нима смяташ, че ремапът е с цел по-висока максимална скорост? С ремап и без него мога да развия поне 170 км/ч, и съм го правил......Princo написа:Оги,ти като караш само в ограниченията,за кво си сложи ремап ?! Да може да набираш по-бързо от 0-50 ?!
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Re: Трябва ли да предупреждаваме за катаджии?
+1Румен_Хинчев написа:По-съгласен с никого не съм бил. Браво !Stefanaki написа:Гласувах с ДА.Защо?Защото 90% от шофиращите в БГ (собствени наблюдения) се движат със скорост +10/20 км/ч над ограничението. Глупавото ограничение 60, 70 ... където КАТ дебне. Защо там има ограничение? 1)Защото някой тарикат: а) продава праскови; б) има капанче; в) има бензиностанция. 2)Никой не знае защо - имало е някога а), б) или в), вече обектите ги няма, но ограничението си стои.Необходимо ли е то? НЕ, всеки който развива бизнес край пътя да си изгради ленти за намаляване/ускоряване (както в "икономически по-развитите страни от България") на скоростта без да ме карат мен да намалявам. Защо няма КАТ с радар на места с разрешена скорост 90км/ч? Защото няма далавера за КАТ (държавата). Всички са се скрили зад някое безумно ограничение. (Единствено червената цивилна Астра в Разградско дебне на 90). Еми щом ДЪРЖАВАТА е "тарикат" ("Безцеремонен, хитър и нахален човек" - според тълковен речник), защо аз да не съм (да хитрувам като намалям скоростта когато ми светнат, или да светна аз за да намали друг).Когато държавата иска да ме прецака и аз ще искам да я прецакам.Същата тази държава ми говори за еко-норми и намаляване на вредни емисии газове от МПС, а после поставя анормални ограничения и изпраща служители да ги следят.Там не се налага да светиш на никой за нищоogi28b написа:Някой знае ли каква е практиката в такава ситуация, в икономически по-развитите страни от България?
В тези страни са изградени хиляди километри магистрали (с необходимите отбивки) с ограничения на скоростта 130км/ч. Австрия и Унгария се прекосяват за по 3 часа (по около 350км в държава) с две/три спирания за зареждане.От Австро-Германската граница до Хановер (около 700км) се пътува 6 часа с три спирания за зареждане, като там слизаш от магистралата на 1-2 км до съответната горивостанция и после се връщаш на магистралата.Не е нормално София-Силистра (430км) да се пътува над 6 часа, защото само от Ябланица (края на магистралата) до гр. Бяла ограниченията на скоростта са 23
(нямах нерви да продължа да броя за остатъка от пътя). Всеки в тази държава хитрува (не спазва закона или го заобикаля) с нещо - един с данъци, друг с такси....................... аз със превишаване на ограниченията и святкане по пътищата (не ми е известно присветването да е нарушение на закон). Моля ВИ помогнете на колегата шофьор като му светнете при наличие на КАТ, както:1) помагате на вашият работодател (като не ви осигурява на пълна заплата)2) не си вземате касовата бележка от магазина/капанчето3) гледате да скатаете някой лев от данък, застраховка и др.
Коментар
-
Напоследък не присвяткам с цел, тези които не спазват закона и по-точно карат без винетки/застраховки/прегледи или не знам какво още да бъдат глобени или дори да се разминат с "20лв" да сетят, че е по-добре да вземат да си ги направят. Защото ми писна мен да ме спират по Х пъти на ден и да съм изряден, а да не спират коли в очевиден лош външен вид(просто като пример), които в огромен процент са с поне един липсващ документ или кой знае какво друго.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар