Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Получих призовка!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кви съдилища кви чудеса ми говорите вие бе . Аз ще страдам от безсъние заради вас. Иначе огледалото струва към 200лв ново(според сайтовете за авточасти), на морга колко е нз. Аз сега се докопах до малко информация от един от другите заподозрени. Та се оказа, че и на него му е пята същата песен , че има свидетели който са го видели как чупи огледалото и могат да го разпознаят. Също така е заплашван с 5 години затвор ако лъже, и следователя е крещял и викал(бе направо на бой е налитал май). Причината да ни крещят на всички е защото сме на по 19год(млади пишлемета със страх от власт имащите). А май от всичките 5-ма само едни се оказва, че ме е посочвал да го правя, а най смешното е, че точно той вървеше 5мин след нас и няма как да е бил свидетел на каквото и да било от нашата група .Иначе колегата който предложи да пита прокурора, ако него затруднява да пита какво ще става с нас, а аз утре ще искам да си напиша обяснение както другите момчета и евентуално да посоча виновен(а познайте кого, м/ду другото с това момче което ме посочва не сме големи приятели с него ) . Благодаря на всички за помощта, ще ви държа в течение на нещата, а ако се стигне до затвор да ми направите една форумска среща (на майтап го удрям ама косата ми побеля вече).

Коментар

Получих призовка!

Момчето , някакви банки или офиси с камери няма ли наблизо ? Сигурно си се сетил вече , но ...Успех !
      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

nelegalniq написа:
        Кви съдилища кви чудеса ми говорите вие бе . Аз ще страдам от безсъние заради вас. Иначе огледалото струва към 200лв ново(според сайтовете за авточасти), на морга колко е нз. Аз сега се докопах до малко информация от един от другите заподозрени. Та се оказа, че и на него му е пята същата песен , че има свидетели който са го видели как чупи огледалото и могат да го разпознаят. Също така е заплашван с 5 години затвор ако лъже, и следователя е крещял и викал(бе направо на бой е налитал май). Причината да ни крещят на всички е защото сме на по 19год(млади пишлемета със страх от власт имащите). А май от всичките 5-ма само едни се оказва, че ме е посочвал да го правя, а най смешното е, че точно той вървеше 5мин след нас и няма как да е бил свидетел на каквото и да било от нашата група .Иначе колегата който предложи да пита прокурора, ако него затруднява да пита какво ще става с нас, а аз утре ще искам да си напиша обяснение както другите момчета и евентуално да посоча виновен(а познайте кого, м/ду другото с това момче което ме посочва не сме големи приятели с него ) . Благодаря на всички за помощта, ще ви държа в течение на нещата, а ако се стигне до затвор да ми направите една форумска среща (на майтап го удрям ама косата ми побеля вече).
        Аз ти казах,но пак ще го повторя,ако случайно не си ме разбрал.Оня като ме извика си извади ръждивия Макаров и ми го опря в слепоочието макар да не бе пуснат предпазителя.В този момент за части от секундата ми дойдоха едни мисли в главата да му го издърпам от ръката и да му го навра в устата,защото все пак много се уплаших,а това че налитат на бой е най-малкото което може да ти се случи в районното повярвай.Казват,че една бълха като се наяде излиза на челото и на прост човек,ако му дадеш малко власт под каквато и да е форма той най-малкото почва да се гаври с по-низшестоящите така да се каже.Сега далеч съм и от мисълта понеже лично в моя случай мойта бивша е бедна като църковна мишка не му се е отплатила в натура на дебелия и стар егрен изживяващ се като "тексаски рейнджър".Гадното при тебе в случая,е че по принцип собственика пак казвам може да заведе граждански иск за нанесени материални щети,а самата държава чрез следствието,а е много възможно в бъдеще и чрез прокуратурата те подвежда за хулиганство със нанесени материални щети.Все пак замисли се всичките тези от къде им идват заплатите.Нали и те трябва да отчетат някаква дейност и се сещаш,че няма да хванат баровеца да се заяждат с него,а кокошкаря.Работата на почти всичките институции в тая импровизирана държавичка е максимално да те затруднят,а на "рейнджърите" да се заяждат с теб под всякакъв предлог.Затова както казват старите хора от всяко дърво свирка не става,така е и с някои полицаи-не издържат и напускат системата,но повечето чрез нея избиват всички свои комплекси особенно лични в семейството.Последно те съветвам като доста по-голям и препатил да се успокоиш,да си събереш мислите в главата и да си спомниш всичко в детайли как е станало в онази нощ.Ако останалите момчета имате една и съща версия не се притеснявай от съседите,но ако един каже едно,друг друго тогава се пораждат съмненията.
        EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Изчетох всичко и си мисля,че колегата nelegalniqспестява нещо.За едно огледало няма кой да си прави труда/освен ако не е на чисто нов Майбах/.А и при толкова свидетели,може би е имало някаква "случка".
          Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

nnikin_n написа:
            Изчетох всичко и си мисля,че колегата nelegalniqспестява нещо.За едно огледало няма кой да си прави труда/освен ако не е на чисто нов Майбах/.А и при толкова свидетели,може би е имало някаква "случка".
            Абе и аз до тоя извод стигам, а се чудя - полицията още ли са с Макаров? Щото половината ми познати полицаи са с малко по-различни лични оръжия
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
              nnikin_n написа:
              Абе и аз до тоя извод стигам, а се чудя - полицията още ли са с Макаров? Щото половината ми познати полицаи са с малко по-различни лични оръжия
              Не с прашки сме. :D

Коментар

Е нищо не съм ви спестил, и ние всички се чудим как аджеба за едно огледало на някакъв смотан Хюндай ще се занимават с полиция(защото няма каско а само гражданска най вероятно и няма кой да и плати). Аз знаех, че има някакво счупено огледало ама днес полицая като ми каза къде е и щях да падна. Явно някой го е счупил и го е взел, и са останали парченца от самото счупване. А по отношение на камерите, най гадното е, че това е квартал в който няма видео наблюдение на обектите(демек чиста дупка). И то до самите къщи където е станало, няма каквито и да било обекти де. Иначе за сега за двама знам че са казали, че нищо не знаят(и аз се придържам към истината), но нали трябва да има виновни и не знам кой ще го отнесе .

Коментар

nelegalniq написа:
                  Е нищо не съм ви спестил, и ние всички се чудим как аджеба за едно огледало на някакъв смотан Хюндай ще се занимават с полиция(защото няма каско а само гражданска най вероятно и няма кой да и плати). Аз знаех, че има някакво счупено огледало ама днес полицая като ми каза къде е и щях да падна. Явно някой го е счупил и го е взел, и са останали парченца от самото счупване. А по отношение на камерите, най гадното е, че това е квартал в който няма видео наблюдение на обектите(демек чиста дупка). И то до самите къщи където е станало, няма каквито и да било обекти де. Иначе за сега за двама знам че са казали, че нищо не знаят(и аз се придържам към истината), но нали трябва да има виновни и не знам кой ще го отнесе .
                  Колега,ако не си бил там по това време какво ти пука.Остави ги да доказват.Но като ти чета постингите съм вече убеден,че ситуацията не е точно такава.

Коментар

По време на самото счупваме ме е нямало, но един дето е извикан да го разпитат за да се отърве посочил мен. А иначе покрай колата минахме доста хора вечерта, но никой нищо не споменавал да е видял за счупено огледало, или да го видя кака го счупват. Просто сме набелязани една група заподозрени и от тях който "оцелее" ще се спаси. А най лошото е че нямаме никакви доказателства, че не са били някой преди нас или след нас, единствените доказателства са думите на хората около нас, който могат да гарантират че не сме бутали колата.

Коментар

nelegalniq написа:
                      По време на самото счупваме ме е нямало, но един дето е извикан да го разпитат за да се отърве посочил мен. А иначе покрай колата минахме доста хора вечерта, но никой нищо не споменавал да е видял за счупено огледало, или да го видя кака го счупват. Просто сме набелязани една група заподозрени и от тях който "оцелее" ще се спаси. А най лошото е че нямаме никакви доказателства, че не са били някой преди нас или след нас, единствените доказателства са думите на хората около нас, който могат да гарантират че не сме бутали колата.
                      За това говорим,не си бил там а наоколо.От мен да знаеш няма нищо случайно на този свят.Пак ти казвам,ако си сигурен в себе си,остави ги да доказват.Ако има нещо друго-намери си адвокат.

Коментар

От разговора (на кафе) тази сутрин мога да ти дам следните съвети:1. Това се води маловажен случай и ако е пусната жалба, то от прокуратурата ще прекратят преписката. С други думи това се води престъпление от частен, а не от общ характер и следователно прокуратурата ще откаже да образува наказателно производство (НП).2. Ако стойността бе няколко стотин или 1000 лв. и се образува НП, то присъдата е до 6 месеца лишаване от свобода, като при първо нарушение никога присъдата не е ефективна.3. Придържай се към показанията на останалите от групата, т.е. нищо не са видели и когато пишеш обясненията си можеш да посочиш, че само един от групата е бил зад вас на 300-400 метра и как се казва. По никакъв повод не споменавай съмненията си, че може той да го е извършил. Напиши нещата така, че полицая сам да си направи този извод.4. Ако се стигне до часно дело, което много ме съмнява за 200 лв. някой да се набута с 1000+, в които влиза и хонорара на адвоката, съдебните такси и т.н. В съда само въпросния "приятел" ще отстоява тезата на обвинението, а всички останали ще твърдят, че нищо не са видели или че такова нещо не се е случило.5. За поведението на полицая можеш да пуснете жалби с приятелите си до началника на съответното полицейско управление с копие до началника ОДП - Свищов и копие до инспектората на МВР. Ще се въздържа от квалификации за поведението му.В заключение ще ти дам един безплатен съвет:Когато се движиш с група и видиш, че някой е склонен към вандалщина, дори обекта да е невино кошче за боклук, напусни групата и ги остави да правят простотии без теб. Веднъж влязал в аналите на полицията си компрометиран и думата ти няма да има никаква тежест. Същите съвети давам на сина си, който в момента завършва 8-ми клас и често е в групичка с няколко бабаита. Във всички случаи на някакво произшествие, те първи се извъртат и забравят приятелите си, за да си измият ръцете.
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

Благодаря на колегата за информацията. Сега ще ви кажа днес какво стана в полицията. Отидох си аз да си изчакам да ме извикат(един полицай познат беше говорил със следователя и той се държа човешки с мен), та влязох си аз, и тоя нашия пак с въпросите. Помислили си(демек да си призная), казах му че нищо не съм направил. Започнахме с въпросите и обясненията. А самото обяснение той го писа на компютъра докато аз му отговарях. За хората който бяха във втората група и не са биле с нас му казах, а също му казах и кой им беше главния тогава(този дето ме набеждава). Не съм казвал дали имам съмнения макар че намекнах. Също така ме пита за алкохола и аз му казах че съм пил. После ме пита пиян ли беше , казах не само почерпен. Също така му споменах за колата(на приятеля ни) която е 20 метра преди счупената и я хлопнах по тавана за да и се включи алармата(по добре аз да кажа от колкото другите да ме накиснат). Дано не е грешка, че съм казал истината.По принцип в момента това разследване е в следствие на подадена жалба(то си пишеше ЖАЛБА на началната страница) за счупеното огледало. И след като си дадох показанията, следователя ми каза, дано не ме лъжеш че не си ти, защото ако те разпознаят "свидетелите"(който се криели и гледали от някъде, а каква видимост са имали в тъмното не знам, и не знам дали може да им се оспорва думата), та ако ме биле разпознаели щяло да се повдигне дело срещу мен. Да ме обвинят за огледалото(което е споменато в жалбата че струва целиии 70лв ), а освен за огледало и за лъжесвидетелстване(защото казвам истината че съм невинен, ама тези съмнителни комшии свидетели ) и можело да последва лишаване от свобода за 5 години(а аз мисля да кандидатствам за студент в Русе и ми се проваля живота). Та направо си признавам че ме е страх за свободата ми вече, и какво ще става .Той следователя ми каза че ще се носи на прокурор да разглежда случая и после на съд . Не знам дали ще се занимават с едно огледало за 70лв, но аз мисля да говора с потърпевшата и да и дадем тези 70лв че да оттегли тази жалба и да се приключи. Вие какво мислите.

Коментар

Може да стане нещо, ако потърпевшия/щата започне частно дело. Като завърши проверката и преписката отиде при прокурора, то той ще го прекрати. Никой няма да се занимава с 70 лв. Ако беше обратното, то затворите щяха да са пълни с цигани за откраднати GSM-и, а прокурорите нямаше да могат да си вдигнат главите от работа. Просто такава е практиката! А ето го и члена от НК:Чл. 216. (1) Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години.(2) Който унищожи, разруши или повреди свое ипотекирано или заложено имущество, се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба до две хиляди лева. (3) Който, като осъществи нерегламентиран достъп до компютър от значение за предприятие, учреждение, юридическо или физическо лице, и по този начин унищожи или повреди чуждо имущество, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба до десет хиляди лева.(4) В маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до шест месеца или глоба от сто до триста лева.В най-лошият случай ще олекнеш с 100 лв., ако въобще се стигне до съд. :D Ако това стане ще си поне във втори курс.
                            Няма начин да няма начин!

Коментар

абе коелга не се шашкай бе, ти кво ме напрай за едно огледало и вече се видя при мангалите за 5 години. Не бой се, никой няма да те вкара в затвора.
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Давай и на тая 70 лв. и да не те занимават повече с глупости.Ако почнеш да смяташ колко ценно време и пари ще изгубиш по съдилища ... Въпреки,че за 70 лв. и аз не мисля,че някой в съда ще се занимава.Колкото до истинския виновник,той все някога ще се разбере кой е.
                                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Working...
                                X