Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за промиването на мозъци и 'произвеждането на търсене'

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kosta: Не съм, защото не спадам към рисков контингент. Не мисля, че здрав човек с достатъчно силна имунна система би трябвало да се ваксинира.jenshen73: Различава се по химическата структура и по начина на добиване.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      kosta: Не съм, защото не спадам към рисков контингент. Не мисля, че здрав човек с достатъчно силна имунна система би трябвало да се ваксинира.jenshen73: Различава се по химическата структура и по начина на добиване.
      На кое бе Елена? Химическата сруктура на захарта ли???Честно казано - дали ще е от царевица, цвекло или захарна тръстика - ефекта е един единствен. Захар на кристали.И още нещо - начинът на добиване на захар от цвекло/тръстика/царевица/кво да е - е един и същ. Въпрос на желана цена и ефективност обаче.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Todor_Gagovski написа:
        ...Звучи доста цинично да се каже спрете рекламата на ваксината за хепатит.Цинично най вече към заболелите и към тези на които това им предстои.И точно от такива смея да нарека некомпетентни изказвания във форумите са се отказали от ваксинация...
        Не е цинично. Нямам нищо против рекламите на разни кампании за предотвратяване на конкретни болести. Имам против рекламите на конктретни медикаменти. Но както всички знаем, една такава кампания - весела и оригинална ("Презерватирай се") беше грубо наплюта, обявена за пошла и вулгарна... Това ли е по-добре?! А кажи ми, аз как да повярвам на коя и да е реклама за препарати за температура и грип, след като колкот пъти ползвам такъв продукт за сваляне на температура като пътви симптом на простуда и грип - "Фервекс", "МаксГрип", "Колдрекс" и прочее свършвам с антибиотици?! Как да повярвам да се ваксинирам с тази единствена за момента реклама за хепатит? Нима това ли е единствения продукт и ако не го ползвам съм пътник?! Че за какво са ни тогава ш****е доктори, след като от рекламите мога да науча как да лекувам настинка, грип, стари стави, простата, болки и роблеми с помненето, че и какво да правя с неставащия ми приятел, а за останалите болести вървят реклами-молби за набиране на помощи за лекуване на някой в чужбина?!Някои работи просто е цинично да се рекламират. Това е игра със здравето... Във всички листовки пише, противопоказания ако сте чуствителни към едикакво си. Е аз де да знам да ли съм чуствителен? или трябва да платя не малко пари, да получа обрив или нещо такова, за да разбера да не пазарувам повече? Ми на мен например първия и последен път когато се доверих така на Нурофен Стопколд (и на други продукти изобщо от реклама), така ми прилоша и изкарах една толкова кофти нощ, че идея си нямаш! Народа да не е в ролята на бяла мишка, че да го тестват така с илачи?И после ще забраняват на аптеките да работят в тях не-фармацефти... Каква е разликата между не-фармацефт и реклама?!

Коментар

ele написа:
          Няма начин да знаеш как ще реагира имунната ти система на определен вирус.Може да се справи но, има 10-20%шанс да не се справи.И тогава какво правим?Точно затова са ваксините.Далеч съм от мисълта за онези истерични реклами за ваксините за свинския или птичия грип.
          HONDA I-VTEC

Коментар

Бубачко, бъркаш нещата нещо. Рекламирането не пречи, а и затова навремето задължиха телевизиите и изобщо медиите да индикират рекламите като такива. Щото ако ТИ като достатъчно интелегентен човек не можеш да прецениш, че високата ти температура не подлежи на самолечение, а на консулт с доктор - ако ще изобщо да спрат рекламите - това няма да ти помогне. На мен не ми пречи да рекламират нещо, дразни ме "креативността" на колегите ти, като в конкретната Хепатитна реклама. Иначе - преди години се шегувахме, че явно в България най-малко се ползва тоалетна хартия, дамски превръзки и прах за пране щом толкоз много ги рекламират...
            Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
              ele написа:
              На кое бе Елена? Химическата сруктура на захарта ли???Честно казано - дали ще е от царевица, цвекло или захарна тръстика - ефекта е един единствен. Захар на кристали.И още нещо - начинът на добиване на захар от цвекло/тръстика/царевица/кво да е - е един и същ. Въпрос на желана цена и ефективност обаче.
              Щом казваш, г-н Химик. Не знам само какво не си бил, но не знаех, че си бил производител и на захар. Но захарта не се избелва със син камък А това, че дадено вещество има една и съща структура, не значи, че химическата формула е една и съща, а начинът на добиване е много по-различен - Преди да пишеш глупости, вземи се информирай по-добре. Todor_Gagovski: Ще се справи, ще се справи - проблемът не е във вируса, а в съпътстващите усложнения. Ако не разбираш от медицина - мога да ти го обясня, ако разбираш - опресни си знанията.

Коментар

ele написа:
                kosta: Не съм, защото не спадам към рисков контингент. Не мисля, че здрав човек с достатъчно силна имунна система би трябвало да се ваксинира.
                Ти, имам чуството, че живееш в некакъв инкубатор, незасегната от криза, от скъпи горива, от болести (да не дава господ), от измами, от мобилни оператори, от полицаи, ама вече се убеждавам, че не си нашата планета 100%
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

kosta написа:
                  ele написа:
                  kosta: Не съм, защото не спадам към рисков контингент. Не мисля, че здрав човек с достатъчно силна имунна система би трябвало да се ваксинира.
                  Ти, имам чуството, че живееш в некакъв инкубатор, незасегната от криза, от скъпи горива, от болести (да не дава господ), от измами, от мобилни оператори, от полицаи, ама вече се убеждавам, че не си нашата планета 100%
                  Това какво общо има с ваксинирането или рекламите??? Че то лошо няма

Коментар

за промиването на мозъци и ’произвеждането на търсене’

Ако можеше Ницше да излезе от гроба и да види к’ви свръхчовеци щъкат наоколо
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Елена, в много младите си и зелени години бях захаровар в Държавен Захарен Завод гр. Девня. И да, ВЕЧЕ не се избелва със син камък, а както казах - с една доста по-отровна химия..., но хубаво е, когато човек крепи знанията си на теория, по-хубаво е обаче, когато ги крепи И на практика. Аз практиката я имам, а ти???
                      Steliyan's Life!

Коментар

bubachko написа:
                        Todor_Gagovski написа:
                        ...Звучи доста цинично да се каже спрете рекламата на ваксината за хепатит.Цинично най вече към заболелите и към тези на които това им предстои.И точно от такива смея да нарека некомпетентни изказвания във форумите са се отказали от ваксинация...
                        Не е цинично. Нямам нищо против рекламите на разни кампании за предотвратяване на конкретни болести. Имам против рекламите на конктретни медикаменти. Но както всички знаем, една такава кампания - весела и оригинална ("Презерватирай се") беше грубо наплюта, обявена за пошла и вулгарна... Това ли е по-добре?! А кажи ми, аз как да повярвам на коя и да е реклама за препарати за температура и грип, след като колкот пъти ползвам такъв продукт за сваляне на температура като пътви симптом на простуда и грип - "Фервекс", "МаксГрип", "Колдрекс" и прочее свършвам с антибиотици?! Как да повярвам да се ваксинирам с тази единствена за момента реклама за хепатит? Нима това ли е единствения продукт и ако не го ползвам съм пътник?! Че за какво са ни тогава ш****е доктори, след като от рекламите мога да науча как да лекувам настинка, грип, стари стави, простата, болки и роблеми с помненето, че и какво да правя с неставащия ми приятел, а за останалите болести вървят реклами-молби за набиране на помощи за лекуване на някой в чужбина?!Някои работи просто е цинично да се рекламират. Това е игра със здравето... Във всички листовки пише, противопоказания ако сте чуствителни към едикакво си. Е аз де да знам да ли съм чуствителен? или трябва да платя не малко пари, да получа обрив или нещо такова, за да разбера да не пазарувам повече? Ми на мен например първия и последен път когато се доверих така на Нурофен Стопколд (и на други продукти изобщо от реклама), така ми прилоша и изкарах една толкова кофти нощ, че идея си нямаш! Народа да не е в ролята на бяла мишка, че да го тестват така с илачи?И после ще забраняват на аптеките да работят в тях не-фармацефти... Каква е разликата между не-фармацефт и реклама?!
                        Шибаните доктори се точно за това което написах в предния си пост Да ти обяснят какво точно е хепатит и какво да очакваш ако се разболееш от него.А дали ти ще избереш да се ваксинираш, доктора неможе да те задължи.Пак казвам че ВСИЧКИ деца Задължително се имунизират с комбинирана ваксина срещу хепатит А и Б.Ако имаш дете ще спреш ли имунизацията му , с довода че си правят експерименти.? Ако излезе ваксина срещу рака или друга тежка болест ,пак ли ще пишеш по форумите спрете рекламата на тези ваксини.Неразбираш ли че има хора които даже незнаят какво е хепатит и с тази реклама на 10 човека да им светне червената лампа 5 да прочетат за какво става въпрос 2 да се ваксинират пак ще е добре.450000 човека са установените заразени в БГ и бог знае колко са неустановените и които предават заразата.Хепатита не е грип.Еле Ще ми бъде безкрайно интересно да ми разясниш как знаеш че при теб нещата ще са наред, ако случайно се заразиш от хепатит Б .
                        HONDA I-VTEC

Коментар

Специално за ваксините - мога да ви кажа, че болеста е супер гадна, а ваксината действа! И незнам какво общо има имунната система вируса на Хепатит - ако ти прелеят кръв от човек болен от хепатит B или C - шанса ти да се заразиш ако вече не си преболедувал същия щамп на болестта е около 88%. Ваксината даже и с 3% да увелличава шанса ти да не се заразиш - струва си! Специално тази реклама според мен няма главно за цел да продаде продукт, а да информира!
                          Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Todor_Gagovski: Аз не говоря за задължителните ваксини за деца, а за тези по желание за възрастните - мисля, че разликата е огромна, и най-вече защото последната е тази, за която колегата спомена по-рано в тази тема.jenshen73: Щом казваш, ти всичко знаеш и аз ти се доверявам напълно.

Коментар

Еле уважавам мненията ти , те често съвпадат с моите. Но сега просто немога да се съглася.Ваксините за хепатит за деца и за възрастни са еднакви .Начина им на действие предполагам знаеш какви са.Разлика може да има само в дозировката и в производителя.Но като действие и очаквани резултати са еднакви.Смея да твърдя от опит е че задължителната ваксина слагана на моя син през 96г има доста повече странични действия от тази слагана 2009 по желание( като рискова група) от съпругата ми.Така че ваксините за хепатит са доста по изчистени от по старите.И всякакви изявления от рода на - здравни експерименти са меко казано смешни.
                              HONDA I-VTEC

Коментар

Todor_Gagovski написа:
                                Еле уважавам мненията ти , те често съвпадат с моите. Но сега просто немога да се съглася.Ваксините за хепатит за деца и за възрастни са еднакви .Начина им на действие предполагам знаеш какви са.Разлика може да има само в дозировката и в производителя.Но като действие и очаквани резултати са еднакви.Смея да твърдя от опит е че задължителната ваксина слагана на моя син през 96г има доста повече странични действия от тази слагана 2009 по желание( като рискова група) от съпругата ми.Така че ваксините за хепатит са доста по изчистени от по старите.И всякакви изявления от рода на - здравни експерименти са меко казано смешни.
                                Децата нямат имунната защита на възрастните - не могат да се правят никакви сравнения, тъй като няма допирни точки - едно дете може да умре от обикновен грип, докато един възрастен може да го изкара на крак без дори да се изтормози. Т.е. децата са рисков контингент, както и възрастните. Но тъй акто нямам наблюдение върху хора, консултирай се с някой лекар.

Коментар

Working...
                                X