jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Набожни ли сте?
Collapse
X
-
Re: Набожни ли сте?
Галилео - да, но Коперник се е поопекъл малко.А Българската Православна Църква е изиграла своята историческа роля, да, и тя е именно историческа.Да си стои в историята. Който наистина вярва в нейните канони - нямам нищо против, да си вярва. Но да не ми я натрапват насила, че чак и в Конституцията ни я вписахаРумен_Хинчев написа:[Галилео си е умрял в леглото , друже
. А пък Българската Православна Църква си има своята историческа роля .
Коментар
-
Re: Набожни ли сте?
Оооопс ....астрономитеImmortal написа:Галилео - да, но Коперник се е поопекъл малко.А Българската Православна Църква е изиграла своята историческа роля, да, и тя е именно историческа.Да си стои в историята. Който наистина вярва в нейните канони - нямам нищо против, да си вярва. Но да не ми я натрапват насила, че чак и в Конституцията ни я вписахаРумен_Хинчев написа:[Галилео си е умрял в леглото , друже
. А пък Българската Православна Църква си има своята историческа роля .
...Джордано Бруно се е ,,поопекъл’’.Туй галиба искаше да каже младежа от ,, Цветния квартал ’’
Пък Конституцията на Република България предоставя равенство на всички монотеистични религии.
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Явор Митев
Алооо...Дидооооо....
Джордано Бруно бре.....
/ Няма се излагаме любителите астрономи /Опс.....те го уточнили. Аз пък веднага цъкам да отговарям. Извинявам се !!!!!!
Коментар
-
Добре де, една малка подробност с името
Галилео, Коперник, Бруно - все хора, които щяха да са ни извели от тъмните векове, ако не беше инквизицията... Спомнете си дори и Мишел Дьо Нострадам... кажи речи единствен оцелял от чумната епидемия по неговите земи...
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Колеги, като как да тълкуваме поведението на църквата ни, бе? Да бе, на нашата си, православната... По повод 3-ти Март, църквата обявява, че ще канонизира за светци жертвите в баташкото клане (дето е речено - пяо-добре късно, от колкото никога). До тук добре, ама защо в такъв случай не ще да канонизира за светец единствената икона която има тоз народ - ЛЕВСКИ?А? А, а?Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Не може да му прости, че се е разпопил.Казват, и че бил убил непълнолетен младеж, едно българче-ратайче, затова официално не щат.nikki_sixx написа:Колеги, като как да тълкуваме поведението на църквата ни, бе? Да бе, на нашата си, православната... По повод 3-ти Март, църквата обявява, че ще канонизира за светци жертвите в баташкото клане (дето е речено - пяо-добре късно, от колкото никога). До тук добре, ама защо в такъв случай не ще да канонизира за светец единствената икона която има тоз народ - ЛЕВСКИ?А? А, а?
Коментар
-
Ухаааааа, това е крайно мнение.Чудя се, дали правиш разлика, между православно християнство и католицизъм и дали някога си се замислял, дали православната църква е инквизирала някой? И каква е разликата между двете. И замислял ли си се, дали щеше да е възможно някой да приеме Българската държава насериозно на световната сцена, по онова време, ако тя не бе християнска. Мисля, че не. Правете разлика между религиите. :Djenshen73 написа:Щото комунизма наложи други икони и относително добре се справяше с унищожаването на една вредна религия. Все пак христовата вяра ни е държала дълги векове на тъмно (спомняш ли си термина "тъмните векове"?) Били са такива не заради режима на тока, а заради инквизицията и измъчването на по-прогресивно мислещите и отказващи да се подчинят на безумните канони "И все пак тя се Върти", повярвай ми - ако не беше християнството да гори хора като Галилео - щяхме вече да си имаме космически кораби "Фиат" и да си пишем за ваканции на Йо, По, Фобос и Деймос или дори да работим на Луната...popara801 написа:Що?Immortal написа:Единствената положителна черта на комунизма.
ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Дидо, това за детето и аз го знам, ама дори нашият господ не е бил безгрешен. Сам той е казал, че... " нека който от вас е безгрешен, първи да хвърли камък". За колко от жертвите в Батак се знае до колко са били благоверни (примерно), шот нали прелюбодейството се забранява от... (пак от) църквата, която упорито ни кара да вярваме в Бог?! Въпроса е малко риторичен, защото е ясно, че църквата ни пак е в грешка и не действа правилно, ама се чудя, защо ни е да търпим такава институция, щом самата тя не следва някаквите установени правила? Да се върнем ли на Левски? Разпопил се бил, ама когато всеки мухлясъл поп се изтапани пред телевизията и го наричат ДЯКОН. Що бе?Immortal написа:Не може да му прости, че се е разпопил.Казват, и че бил убил непълнолетен младеж, едно българче-ратайче, затова официално не щат.nikki_sixx написа:Колеги, като как да тълкуваме поведението на църквата ни, бе? Да бе, на нашата си, православната... По повод 3-ти Март, църквата обявява, че ще канонизира за светци жертвите в баташкото клане (дето е речено - пяо-добре късно, от колкото никога). До тук добре, ама защо в такъв случай не ще да канонизира за светец единствената икона която има тоз народ - ЛЕВСКИ?А? А, а?Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар