chaveto написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.9 JTD Биодизел?
Collapse
X
-
Така,нека да ви светна малкоНакратко :Работя точно където се произвежда стоковото Дизелово гориво и съответно отговарям за експедицията му във всички направления
За вътрешния пазар са три вида марки ДГ - К1,Био,Е5 (евро 5) Шанса да заредите ДГ без био компонент е почти нулев ,тъй като според деректива на ЕС био компонента трябва да достигне 10 % в горивото до 2012г. Тъй като Биодизел се купува най-много на големите вериги направете си сметка какъв дизел сипватепри всички положения слагате от него под каквато и марка да ви го продават ( това е мое мнение ) и това е от повече от една година .дизела който излиза от нас по нищо не отстъпва на този в другите страни от ЕС ,защото правим страхотен износ
,а и анализите са дори по добри от тези на ДГ в другите страни (това не е реклама просто факти )Какво продават по бензиностанциите вече незнам
Така,че зареждайте смело от бензиностанции който не са на франчайзинг
"Ако някой те е оскърбил, не търси отмъщение - седни на речния бряг и скоро ще видиш как трупът му се носи по водата". Лао Дзъ
Коментар
-
дизела който излиза от нас по нищо не отстъпва на този в другите страни от ЕС
Коментар
-
Chaveto, склонен съм да вярвам на didobeast. Нямам честта да познавам човека, но и други хора заети в производството на ЛУКойл твърдят същото. Преди година и аз бълвах срещу продукцията на ЛУКойл, но отдавна съм си върнал думите назад. Върнах си ги преди два месеца, когато започнах да си пълня колата с горива от "извора"...Е-еее разликата е огромна ... Дай-боже да съм синтезирал мнението си единствено и само върху бензиностанциите в Бургас и региона, ама надали :D ПС: Откак източих нафта от новия си горивен филтър ( 20 км.) пълна с батаци, парцали парафин и замръзваща на -9 гр. разбрах, че и нафтата в най-скъпия мущук на голяма верига бензиностанции пуща бълвочи. Е-ее вече реших за себе си: По-добре евтино и качествено, отколкото скъпо и некачествено :D . ЛУКойл - имат добър дизел - стига да имаме късмета да ни го сипят нейде и понеже аз отдавна не разчитам на късмета си гледам да се ощастливявам сам. И за да не размивам темата: За съвременните двигатели, колкото процентното съдържание на биодизел в двигателя е по-малко - толкова по-добре.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Относно биодизела:Това на какво мирише зависи от какво е направен, растителни или животински мазнини, исползвано олио и др. Биодизела не пуши, или ако пропуши при силен форсаж то не е черно. Ако сте видели да излиза чернилка от ауспуха то е от изчистването на натрупали сажди и нагари преди това от нафта. Не разяжда гумените уплътнения и маркучите но разтваря стари налепи и утайки от резервоара и горивната система в следствие на което може да се получат запушвания на тръбите или дюзите, имам приятели които си изпатиха доста заради това. При преминаване към биодизел е препоръчително да стане постепенно със смесване на горивото с нафта 50/50 или 60/40 като по голямото количество да е нафтата. Така да се изгорят няколко резервоара докато се прочисти системата и след това може да се мине само на биодизел. Предимствата са че не пуши, по малко трака, върви повече и дава икономия но всичко зависи от състоянието на колата. Всички мои наблюдения се отнасят за обикновените дизели, за по съвремените мотори с комън рейл и помпа дюза не мога да кажа нищо
Коментар
-
chaveto написа:Единственото нещо което би могъл да навреди биодизела според мен е, че може да не смазва достатъчно добре. Новите системи от това куцат.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Ясна е работата... ще се пробва поне един път в отношение 60/40. Да видя как се държи колата и ако има проблеми няма да има повече експерименти. Иначе колкото до евтиното каране. Когато взех фиатчето преди 2-3 години някъде дизела беше 1.70 или 1.80 нещо от сорта и беше супер далавера да караш дизел хем сипваш повече за по-малко пари хем колата харчи малко. А сега като искаме евтино... да си купиме бензин (което е обратно на всякаква логика)...това само в България го има. Нема такава държава.
ПП: Поправка няма надувки на цената на горивото в България. :D Само около 10 стотинки.
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
-------------------------------------
1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар