Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.9 JTD Биодизел?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chaveto написа:
    pakumba написа:
    абе колеги, като ви се кара евтино вземете си бензинки и прас една газова
    Към дизела също може да се добави газова.
    Може - ама пак трябва нафта. Да се надяваме, че се след месец - два да си падне цената на 2.10 - 2.20 и тубата пак да стане 30 лева :D
    FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

Така,нека да ви светна малко Накратко :Работя точно където се произвежда стоковото Дизелово гориво и съответно отговарям за експедицията му във всички направления За вътрешния пазар са три вида марки ДГ - К1,Био,Е5 (евро 5) Шанса да заредите ДГ без био компонент е почти нулев ,тъй като според деректива на ЕС био компонента трябва да достигне 10 % в горивото до 2012г. Тъй като Биодизел се купува най-много на големите вериги направете си сметка какъв дизел сипватепри всички положения слагате от него под каквато и марка да ви го продават ( това е мое мнение ) и това е от повече от една година .дизела който излиза от нас по нищо не отстъпва на този в другите страни от ЕС ,защото правим страхотен износ ,а и анализите са дори по добри от тези на ДГ в другите страни (това не е реклама просто факти )Какво продават по бензиностанциите вече незнам Така,че зареждайте смело от бензиностанции който не са на франчайзинг
      "Ако някой те е оскърбил, не търси отмъщение - седни на речния бряг и скоро ще видиш как трупът му се носи по водата". Лао Дзъ

Коментар

дизела който излиза от нас по нищо не отстъпва на този в другите страни от ЕС
        Нали се сещаш, че не можете и да си помислите да продавате помия извън БГ. При всички положения ще ви направят ресто и ви излиза име, а това е много лошо извън БГ.Така, че не хвали ........ и не изкарвай бензиностанциите виновни.

Коментар

Chaveto, склонен съм да вярвам на didobeast. Нямам честта да познавам човека, но и други хора заети в производството на ЛУКойл твърдят същото. Преди година и аз бълвах срещу продукцията на ЛУКойл, но отдавна съм си върнал думите назад. Върнах си ги преди два месеца, когато започнах да си пълня колата с горива от "извора"...Е-еее разликата е огромна ... Дай-боже да съм синтезирал мнението си единствено и само върху бензиностанциите в Бургас и региона, ама надали :D ПС: Откак източих нафта от новия си горивен филтър ( 20 км.) пълна с батаци, парцали парафин и замръзваща на -9 гр. разбрах, че и нафтата в най-скъпия мущук на голяма верига бензиностанции пуща бълвочи. Е-ее вече реших за себе си: По-добре евтино и качествено, отколкото скъпо и некачествено :D . ЛУКойл - имат добър дизел - стига да имаме късмета да ни го сипят нейде и понеже аз отдавна не разчитам на късмета си гледам да се ощастливявам сам. И за да не размивам темата: За съвременните двигатели, колкото процентното съдържание на биодизел в двигателя е по-малко - толкова по-добре.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Относно биодизела:Това на какво мирише зависи от какво е направен, растителни или животински мазнини, исползвано олио и др. Биодизела не пуши, или ако пропуши при силен форсаж то не е черно. Ако сте видели да излиза чернилка от ауспуха то е от изчистването на натрупали сажди и нагари преди това от нафта. Не разяжда гумените уплътнения и маркучите но разтваря стари налепи и утайки от резервоара и горивната система в следствие на което може да се получат запушвания на тръбите или дюзите, имам приятели които си изпатиха доста заради това. При преминаване към биодизел е препоръчително да стане постепенно със смесване на горивото с нафта 50/50 или 60/40 като по голямото количество да е нафтата. Така да се изгорят няколко резервоара докато се прочисти системата и след това може да се мине само на биодизел. Предимствата са че не пуши, по малко трака, върви повече и дава икономия но всичко зависи от състоянието на колата. Всички мои наблюдения се отнасят за обикновените дизели, за по съвремените мотори с комън рейл и помпа дюза не мога да кажа нищо

Коментар

Единственото нещо което би могъл да навреди биодизела според мен е, че може да не смазва достатъчно добре. Новите системи от това куцат.

Коментар

chaveto написа:
                Единственото нещо което би могъл да навреди биодизела според мен е, че може да не смазва достатъчно добре. Новите системи от това куцат.
                Да. Дори наскоро гледах една добавка за дизелово гориво предназначена за коли с CR двигатели. Добавката беше на реномирана фирма, а на етикета пишеше нещо от сорта:"....и за допълнително смазване на помпите и дюзите налагащо се от намалената смазваща способност на съвременните горива"...(не, че и аз не бих написал същото ако произвеждам или продавам въпросната добавка) :D ПС: Очевидно е, че всички вече се съобразяват с екологията, но никой със съвременните дизелови двигатели.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Ясна е работата... ще се пробва поне един път в отношение 60/40. Да видя как се държи колата и ако има проблеми няма да има повече експерименти. Иначе колкото до евтиното каране. Когато взех фиатчето преди 2-3 години някъде дизела беше 1.70 или 1.80 нещо от сорта и беше супер далавера да караш дизел хем сипваш повече за по-малко пари хем колата харчи малко. А сега като искаме евтино... да си купиме бензин (което е обратно на всякаква логика)... това само в България го има. Нема такава държава. ПП: Поправка няма надувки на цената на горивото в България. :D Само около 10 стотинки.
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
                  -------------------------------------
                  1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

Коментар

Working...
                  X