Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.9 JTD Биодизел?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.9 JTD Биодизел?

Някой пробвал ли е да кара колата с биодизел, има ли проблеми и с какви впечатления сте останали че при 2.50 за литър нафта започвам да се замислям .
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
    -------------------------------------
    1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

Аз имам познат който е карал на изгоряло олио ,има Гоуф чист дизелак.Сега го кара със трансмисионо масло или там както се нарича тази течност незнам и аз.Тя е скъпа май,ама на него му е без пари понежа я краде ,преди 11 дена почина брат му та се наложи аз да го карам до кметство и до гробищата колата си върви мнооооого добре,после ми каза че е със такова масло. но мисля че май трябва нещо да се направи още за да върви,ще го запитам и ще споделя.

Коментар

Re: Браво 1.9 JTD Биодизел?

infirm написа:
      Някой пробвал ли е да кара колата с биодизел, има ли проблеми и с какви впечатления сте останали че при 2.50 за литър нафта започвам да се замислям .
      На типото сме сипвали...доста пушеше ама си вървеше...то това типо беше като змей...и водка д аму бях сипал и нея щеше да изгори аз бих сипал и на стилото немисля че ще има проблем...хората си карат колите на олио ти за биодизел се притесняваш...
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Веднъж на един паркинг ми замириса на риба ама яко на риба :D оглежедам се няма нито скара нито ресторанти на близо гледам един зелен бус пуши сигурно човека кара използвано олио предполагам го взема безплатно от ресторантите и го пречиства няколко пъти през тензух и огън
        Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

Човека пита,как би се отразил биодизел на комън риъл мотор,а вие му говорите за пържена риба,бусове някакви и коли от зората на 90-те
          ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
            Човека пита,как би се отразил биодизел на комън риъл мотор,а вие му говорите за пържена риба,бусове някакви и коли от зората на 90-те
            Да и аз съм му отговорил така както мисля! Аз бих сипал на стилото. Не мисля, че ще има сериозни проблеми, ако изобщо има такива...
            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Хм... а къде в София може да се намери био дизел. Мисля да пробвам и да споделя с вас защото този въпрос вълнува доста от хората с JTD двигател и дизел като цяло
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
              -------------------------------------
              1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

Коментар

кола

За JTD с отработено олио не е за препоръчване за по старите става .а БИО дезел е по друго .има доста писано по форуемите има и фирми където предлагат някъде е около 1.7лв на 1лНе е задължително да е бензиностанция ето отнета За да караш спокойно с Биодизел, трябва да ти пригодят двигателя.Подменят се всички гумени съединения понеже Биодизела разяжда гумата.Има хора които им е изтичала нафтата от резоервоара поради разядени съединения, да не говорим че някои помпи Бош имат вътре също гумени неща. Иначе продаваха на бензиностанции Темпо, но май вече не.
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

И в момента в горивата ни трябва да има биодизел ( до 4-5%), ако не бъркам. За JTD и тази норма май изглежда в повече. Дискутирало се е тук и в много други форуми, че биодизела не е приятел на съвременните мотори. Ако обаче някой ме попита защо - няма да мога да му отговоря
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Аз лично на ЖТД мотор няма да налея Биодизел - не съм сигурен как ще се отрази на дюзите и помпата за високо налягане.Все пак колите ни фабрично не са предвидени за такова нещо, а ремонтите са безбожно скъпи. Може би ако се меша внякакво съотношение 1:3 с обикновена нафта няма да има проблеми, ама смелост не ми достига Всички си казват че биодизела е агресивен към гъмените оплътнения, пластмасовите тръбопроводи и боклуците в резервоара и филтъра - затова препоръчват след изгаряне на първия резервоар само с биодизел да се смени горивния филтър защото обикновено яко се напълва.Виж на Пуното докато беше мое бих му наливал, макар да не съм.
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

За София близо до Гара Искър се продава биодизел. Един клиент идва с два буса който миришат яко на пържено и от него съм чувал, че го купува в близост до нас. Преди около 3 седмици го питах и ми каза, че цената е 1.60 и даже ми показа как изглежда.

Коментар

Преди 2г карах Пунто 1.7 ТД с биодизел-нямах никакви проблеми,вярно че не излизаще черен дим ,но и не миришеше на риба,картофи и т.н.Не ми е запушвал филтър,а бе в общи линий всичко беше нормално.А до колкото знам биодизела не отработено олио,а се добива от рапица или нещо такова.Колата я продадох на мой познат и при него е ОК’
                        1234567890

Коментар

tons написа:
                          Преди 2г карах Пунто 1.7 ТД с биодизел-нямах никакви проблеми,вярно че не излизаще черен дим ,но и не миришеше на риба,картофи и т.н.Не ми е запушвал филтър,а бе в общи линий всичко беше нормално.А до колкото знам биодизела не отработено олио,а се добива от рапица или нещо такова.Колата я продадох на мой познат и при него е ОК’
                          Да добива се от рапица и в по-малки количества и от царевица.
                          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

абе колеги, като ви се кара евтино вземете си бензинки и прас една газова
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                              абе колеги, като ви се кара евтино вземете си бензинки и прас една газова
                              Към дизела също може да се добави газова.

Коментар

Working...
                              X