Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация относно И-пей

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хората си имат тарифа бе - не се карайте:
    Плащане през ePay.bg Плащане през ePay.bg Плащане с Микросметка* БЕЗПЛАТНО Плащане към рег. търговец с банкова карта: - С карта Maestro БЕЗПЛАТНО - С карта Visa Electron **, издадена от българска банка 0.65 % от сумата - С карта Visa/MasterCard, издадена от българска банка 0.95 % от сумата - С карта Visa/Visa Electron/MasterCard, издадена от чужда банка 2.9% от сумата Превод към потребител с банкова карта: - С карта Maestro БЕЗПЛАТНО - С карта Visa Electron, издадена от българска банка 0.65 % от сумата - С карта Visa/MasterCard, издадена от българска банка 0.95 % от сумата - С карта Visa/Visa Electron/MasterCard, издадена от чужда банка 2.9% от суматаПлащане към АГКК (Агенция по геодезия, картография и кадастър) - 1.2 % от сумата, минимум 0,24 лв. + съответната такса, ако плащането е с карта Visa, Visa Electron или MasterCard.Забележки: * ** Плащане към регистрирани търговци с карти VISA Electron, издадени от Централна кооперативна банка (номерът на картата, започва с 421634), Юнионбанк (413889, 469764), ПроКредит Банк (България) (426082, 407810), Стопанска и инвестиционна банка (487098, 487099), ТБ Алианц България (424982), Уникредит Булбанк (488000), Емпорики Банк - България (432045) - БЕЗПЛАТНО * Банката - издател на картата може да начислява такса за всяка операция с карта. Допълнителна информация може да се получи от банката.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

BolgAryan написа:
      @Malone, сигурен ли си, че плащането на сметки през ДСК Директ е през ePay?
      Ще ти кажа откъде си правя изводите.Принципно в къщи съм клиент на EON. Там където работя обаче съм клиент на EVN. И ми се искаше да си плащам и сметката на квартирата online.Обаче в ДСК Директ, в менюто, не видях конкретния офис на EVN [Елхово] и звъннах на ДСК Директ.От ДСК Директ, дамата ми каза да вляза в сайта на EVN, да си въведа клиентския номер и да видя имам ли някаква сметка за плащане.Това за да направи теста с моя клиентски номер, като се посочи друг офис на EVN, близък. Ямбол да речем.Нямах сметка за плащане и тя ми каза, че може да направи теста, когато имам, защото тя може да види плащането ми само ако е вече е качено в ePay.Оттам си правя изводите, че услугата на ДСК е че ти спестяват регистрацията в ePay, те ти я правят служебно, ако искаш да си плащаш комуналните разходи с ДСК Директ.И техния интерфейс [на ДСК] прави връзка с базата данни на ePay и проверява дали не е излязло някое плащане.Ако има нещо, си го виждаш в твоя профил в ДСК Директ и си го плащаш.Но така или иначе, това са данни от ePay, по думите на ДСК служителката.Може би ДСК и blizoo трябва да се споразумеят и да включат blizoo в интерфейса си.Не е сложна работа, но от ДСК зависи да го въведат като опция в менютата си, когато си формираш ново плащане.Щом си излиза в ePay, мисля, че няма да е никак трудно, но така или иначе си зависи от ДСК.Да имат заявка проверяваща и задължения към blizoo регистрирани в ePay.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

В Ямбол (а предполагам - не само тук) се нароиха много офиси за плащане на комунални сметки. Те работят през И-Пей, вкл. и за ЕВН.Аз лично не ползвам е-пей, защото картата ми е от ОББ.

Коментар

Е-pay не отдържат такса за плащане на битови сметки!Тези стотинки, които ги виждате по движението на сметката са удържани от банката издател на картата и съвпадат с таксата за плащане с картата на ПОС терминал.Както са споменали колегите единствено ако използваш услугата "Временен смс код" ще ти се отддържат по 0,05 лв за всеки изпратен смс от микросметката. Трябва предварително да си я заредиш. Аз например слагам 2,00 лв и са достатъчни за 40 плащания и забравяш за половин година напред.Другото важно нещо е освен временният смс код да си инсталираш и електронен сертификат - така ще можеш да плащаш само от един единствен компютър + смс кода който ти се изпраща за потвърждение на плащането мисля че е достатъчно добра защита.Препоръчвам ти в дебитната карта да не държиш повече пари от необходимите за плащането на сметките, както и да си направиш електронно банкиране към банката издател на картата за да можеш да си следиш по-лесно движенията.Успех!
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Аз сертификат не съм сложил че плащам от няколко компютъра - все си мисля че паролата+ временния СМС код са достатъчна защита.Най-малкото СМС кода.

Коментар

ele написа:
              jenshen73 написа:
              При плащане на битови/и/или регистрирани сметки - платецът не дължи такси на ипей. Не злоупотребявайте с незнанието си моля!
              Напротив, виж си извлеченията в ипей - събират 20 ст за плащане.
              Я пак пробвай!Извлечение от банката:Плащане чрез ePay.bg/ePayVoice 30.68 DT-CEZ ELECTRO BULGARIA/EASY PAYс карта XXX XXXX XXXX XXXСметката ми за ток:ЧЕЗ Електро България АД 0.00 30.68 Tok
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

20-те стотинки си излизат като отделна транзакция в извлечението от сметката, веднага след плащането. Може да е такса на банката (Maestro на ЦКБ), не ми се рови и не е толкова важно, щом още не са я направили 1 лев
                Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Какво да пробвам вземат си пари за всяко плащане.И ми дреме на швепса кой ги прибира.17.02.2011 10:46:13 Post_bank_4 БТК 15.96 HOME(хххххх) 17.02.2011 10:46:13 Post_bank_4 ГЛОБУЛ 21.43 MOI(0000ххххх9) 17.02.2011 10:46:13 Post_bank_4 Изипей АД 0.10 Такса кредитна карта 17.02.2011 10:46:13 Post_bank_4 Изипей АД 0.14 Такса кредитна карта Е това както се вижда е от тази сутрин - 2 сметки съм платил - и за 2-те допълнително ми се дърпат пари Полето в което пише БТК, Глобул и Изипей е обозначено като "Кореспондент"И това се случва при мен от 12.08.2008 - тогава за пръв път се появи този субект Изипей АД в транзакциите ми.При мен не са 20 стотинки на транзакция ами сумата варира в зависимост от сумата на превода/платената сметка.Примерно при превод за 282 лева са ми дръпнали 1.84 Такса кредитна карта .
                  Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

В момента нямам достъп до системата, тък като ползвам електронен подпис, който не е в мен. АКо толкова сте решили да се задълбавате, ще ви пратя един скрийшот да видите, че удържат 20 ст. От друга страна, има някаква услуга за битови сметки, в които се задължаваш да ползваш регистрираната карта само за плащане на сметки, като нямаш достъп до други услуги на сайта - сигурни ли сте, че не ползвате тази услуга? Аз не я ползвам явно, защото имам достъп до всички услуги на сайта.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Споко.Тайната е разкрита.Току що Боби звъня на изипей Ето го инфото и защо някои колеги плащат допълнителни такси а други не.https://www.epay.bg/?action=wikibox&wpage=pay_epaybg_bg
                      Плащане през ePay.bg Плащане през ePay.bg Плащане с Микросметка* БЕЗПЛАТНО Плащане към рег. търговец с банкова карта: - С карта Maestro БЕЗПЛАТНО - С карта Visa Electron **, издадена от българска банка 0.65 % от сумата - С карта Visa/MasterCard, издадена от българска банка 0.95 % от сумата - С карта Visa/Visa Electron/MasterCard, издадена от чужда банка 2.9% от сумата Превод към потребител с банкова карта: - С карта Maestro БЕЗПЛАТНО - С карта Visa Electron, издадена от българска банка 0.65 % от сумата - С карта Visa/MasterCard, издадена от българска банка 0.95 % от сумата - С карта Visa/Visa Electron/MasterCard, издадена от чужда банка 2.9% от сумата Плащане към АГКК (Агенция по геодезия, картография и кадастър) - 1.2 % от сумата, минимум 0,24 лв. + съответната такса, ако плащането е с карта Visa, Visa Electron или MasterCard. Забележки: ** Плащане към регистрирани търговци с карти VISA Electron, издадени от Централна кооперативна банка (номерът на картата, започва с 421634), Юнионбанк (413889, 469764), ПроКредит Банк (България) (426082, 407810), Стопанска и инвестиционна банка (487098, 487099), ТБ Алианц България (424982), Уникредит Булбанк (488000), Емпорики Банк - България (432045) - БЕЗПЛАТНОБанката - издател на картата може да начислява такса за всяка операция с карта. Допълнителна информация може да се получи от банката.
                      Аз използвам Виза Електрон от Пощенска банка.Това е.
                      Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Аз последното разбрах случайно, щото си мислех да плащам с такава карта, имаше разни лотарии с нея...И се оказа че си плащам с всяко плащане на сметка.Изкарах си маестро и съм ок..
                        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

За първи път в спор всички са прави и всички грешат едновременно
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ами аз ви пуснах тарифата още сутрина ама никой не погледна че само МАЕСТРО картите са освободени от такси.Което пък показва че никой не ми чете постовете

Коментар

Моята е маестро, но май пак ми вземат 20 ст... но от време на време плащам и с друга карта, която е виза, може да съм се объркала. Но със сигурност взимат фиксирана сума от 20 ст. не някакви си проценти.
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

GTipo написа:
                                ....Изкарах си маестро и съм ок..
                                Ползвам ePay от 2004 - плащам всичките си комунални сметки и съм изключително доволен. Банката ми (Първа инвестиционна) си прибира по 15 стотинки за всяка транзакция, не ePay. Но и при плащане на ПОС терминал с МАЕСТРО - пак си взимат по толкова. Иначе като много отворен имам и MAESTRO и VISA карти на една и съща сметка - ползвам всяка според обстоятелствата
                                ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
                                ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
                                ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

Working...
                                X