И второ какво ви пука на вас че другите не спазват закона, ти си го спазвай пък кво ти пука за другите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фаровете и начин на употреба!?
Collapse
X
-
Тука не си прав колега . Преди три месеца аз си спазвах закона и правилника ,но на завой отсреща срещу ми излезе такъв който не спазва правилника и за да не се ударим излязох встрани във банкета набрах кал и се завъртях с колата като влязох в насрещното движение и стана това което не трябваше да става . Така ,че много взе да ми пука от тия дето не спазват закона .
-
Подкрепям абсолютно!!! Направо ми иде да убивам като видя или по-скоро не видя от заслепяването таквиз!!seninkn написа:Хора,то хубаво някой ги пускат някой не, но моля ви, регулирайте ги тия фарове !!!Много е тъпо, ок сложил евтинджос ксенон, и кво става, близки срещи от третия вид...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Не измествайте темата в друга посока, моля ви! Изписали сме фермани за евтините ксенони, за халогените, за фаровете с лупи, за крушки, рефлектори, стъкла и тинтири-минтири! Регулирането на фаровете зависи също от личната преценка дали искаш да заслепяваш тези пред теб, и дали искаш все пак да използваш фаровете си да виждаш пътя, или да заслепяваш бухали. И пак решението е липса на контрол и глоби, а липсата на двете води до реалността навън.seninkn написа:Хора,то хубаво някой ги пускат някой не, но моля ви, регулирайте ги тия фарове !!!Много е тъпо, ок сложил евтинджос ксенон, и кво става, близки срещи от третия вид...И ти си ми интересен, ама не толкова. Само когато има мъгла ли имаш наличие на "намалена видимост"? Останалата част от коментара ти няма да го коментирам, че ще се почетвъртя :Dfiatmaniak написа:Много сте ми интересни. Първо че когато времето не е облачно фаровете дали са включени или не , няма чак толкова голямо значение. И второ какво ви пука на вас че другите не спазват закона, ти си го спазвай пък кво ти пука за другите.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Ако пък ми кажеш каква е разликата между евтинджос ксенон и скъп ксенон, ако лъча е нерегулиран - ще те призная. Ако искаш да кажеш, че сульо и пульо си сложиха ксенони и на рефлекторни фарове - това вече си е друга тема. И какво значение е дали съм с евтиния ксенон или убер скъпите найтбрейкър, ако фаровете ми са нагласени за ПВО???По темата - редовно във Варна някой е без фарове, а напоследък е много модерно явно по тъмно да се кара без каквито и да е светлини... модичкаseninkn написа:Хора,то хубаво някой ги пускат някой не, но моля ви, регулирайте ги тия фарове !!!Много е тъпо, ок сложил евтинджос ксенон, и кво става, близки срещи от третия вид...
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Разликата между евтин китайски и фабричен скъп ксенон е от тука до луната, във всяко едно отношение. Някой като ми свети и дразни и аз му светя. Лошото е, че масово карат с мръсни фарове и замръзнали стъкла. Мързи ги да слязат и да си махнат снега или леда от стъклата.А контрола въобще няма да го коментирам. Онзи ден едно ромче се возеше отзад на трамвая, патрулката си караше след трамвая по релсите и все едно нямаше човек пред тях.
Коментар
-
ми тогава санционирай наруштелите де!!коцев написа:Тука не си прав колега . Преди три месеца аз си спазвах закона и правилника ,но на завой отсреща срещу ми излезе такъв който не спазва правилника и за да не се ударим излязох встрани във банкета набрах кал и се завъртях с колата като влязох в насрещното движение и стана това което не трябваше да става . Така ,че много взе да ми пука от тия дето не спазват закона .И второ какво ви пука на вас че другите не спазват закона, ти си го спазвай пък кво ти пука за другите.
Коментар
-
Не каза каква е разликата. Щото заслепяват и фабрични ксенони като са "нагласени" да свалят самолети. Ама нали трябва да си чешем само пръстчетата. НЯМА разлика от системата, ако е на прожекторен фар. Ако е на рефлекторен става гнусно - за тоя дето е срещу тоя рефлектор. Имам едно съседче - нямат пари да ядат, но му купиха мерцедес купе, сложил ксенон на лизинг на фаровете и за мъгла даже, беше затъмнил и на вратите (предните, щото само такива има) стъклата, но явно са го спрели КАТ и много бързо махна фолиото. Сега чакам да го спрат за ползването на фарове за мъгла в ясно време, че да се научи.. И "бизнесмена" искал Мерцедес Купе, че да лови пички...chaveto написа:Разликата между евтин китайски и фабричен скъп ксенон е от тука до луната, във всяко едно отношение. Някой като ми свети и дразни и аз му светя. Лошото е, че масово карат с мръсни фарове и замръзнали стъкла. Мързи ги да слязат и да си махнат снега или леда от стъклата.А контрола въобще няма да го коментирам. Онзи ден едно ромче се возеше отзад на трамвая, патрулката си караше след трамвая по релсите и все едно нямаше човек пред тях.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Фаровете са нещо много важно, както и габаритите. Не случайно се включват заедно.Някой бе писал, че е по-важно ние да спазваме закона, а другите не ни интересуват. В този случай не мога да се съглася с това.И аз като всички съм срещал подобни разсеяни водачи. Случвало ми се е да ме настигне автомобил без включени фарове и да ме изпревари, докато осреща идва друг, също такъв разсеян колега без включени фарове. За щастие беше на смрачаване и успях да реагирам. Ами ако беше в мъгла щяхме да станем на кълбета. Освен това в мъглата тия дни настигам доста автомобили, на които отзад нищо не свети. Дали не са със запалени фарове или са с изгорели крушки не ми се разсъждава, но при такава ситуация извън града, където скоростите са по-високи често стават страшни неща. Особена опасност представляват хората, които се успокояват в мъглата, че слънцето я пробива и карат без включени светлини. При тези ситуации такива автомобили се виждат в последния момент, а това явление се случва най-често на планински пътища с много и остри завои.Няма начин да няма начин!

Коментар
-
Казах, но няма кой да четеНе каза каква е разликата.Ксенон има и на рефлекторен фар и то фабрично. Вземи само светлината за сравнение на оригинална и китайска крушка, нямат нищо общо. Натам няма да продължавам с разликите, писано е доста. Това, че тези който имате само едни лупи и искате да ви е чиста съвестта пред останалите не е мой проблем.от тука до лунатаДа единствено само тогава заслепяват и когато е замърсено стъклотоЩото заслепяват и фабрични ксенони като са "нагласени" да свалят самолети.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар