Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няма промени в цените на винетките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolovvd написа:
    mitakkk написа:
    ... ако през месец март си купиш друга кола, и няма да може да си прехвърлиш винетката, или пък недай си боже колата катастрофира или поради каквато и да е причина е извън движение и неможе да бъде оправена, а винетка е купена и неможе да се прехвърли на друга кола. Ами ако ти откраднат регистрационните тбели - и трябва да си вадиш нови??? Така, че не ми ги хвалете тия с изписаните номера.
    1. Като си дал няколко хиляди за кола и няколко стотин за смяна на консумативи, регистрации, данъци и такси, нима няма да намериш 67 лв. за винетка.2. Ако катастрофираш или колата не може да бъде оправена, то винетката ще ти е най-малкия проблем в сравнение с другите суми.3. Ако ти откраднат табелите, а и ще добавя - смениш предно стъкло, си има начин за оправяне и ти дават безплатно нова винетка.И какво излиза? Може да дадем 100+ лв. за гориво да пътуваме от точка А до точка Б. Там да потрошим още 100-200 лв. за ядене и пиене, а 67 лв. за цяла година ни се вижда много! Май само сме свикнали да хленчим и да се оплакваме. Винетки не купуваме, застраховка ГО не правим, за КАСКО да не говорим, данъци не плащаме, осигуряваме се на МРЗ, ама сме се загрижили за държавата. Не може да не даваш нищо, а да искаш от държавата, пътища, образование, да те пази от престъпници и т.н. На мен това ми прилича на циганска работа.
    За неплащането - говори само за себе си и не обобщавай от името на всички граждани. Не съм длъжен да подкрепям нещо което е явно есправедливо, а вие го приемате за справедливо само защото някоя умна глава е решила да го приеме за закон и ви обяснява, че така трябва да бъде, за да са ви добри пътищата.Бъркате данък превозно средство с винетка. Това, че имаш две коли се ’наказва’ с данък МПС. А това, че ползваш пътя трябва да се плаща с една винетка и за двата ти автомобила.Същата простотия е с данък смет за жилища които не се използват - реално не правиш никакъв боклук тъй като никой н е живее там, но дължиш данък смет!??Не е нормално да се плаща за нещо което не се ползва!!

Коментар

не искам да съм адвокат на никой...ама като почнете - парите от винетките къде са.... ами тея магистрали с кви пари се правят... ей за туй нямаме пътища - щото всеки тарикат и гледа да не плати - после само мрънка...п.п. срещу 5 лева ми свалиха винетката от Синята птица и я лепнах на Самолета... алтернативата бе - за 2 месеца да купя нова винетка за 67 лева или 2 месечни х 25 лв. - е няма как да стане!п.п.2 Накой по-горе попита защо трябва да имам 2 коли... Ми купил съм си ги в различен цвят и си ги сменям според това коя ще ходи на цвета на костюма и вратовръзката ми...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Няма промени в цените на винетките

Струва ми се , че нищо не бъркам.Събирането на Данък МПС е в прерогативите на общината . И той трябва да се плаща , а не само да се ядосваме , че улиците и пътищата от ЧЕТВЪРТОКЛАСНАТА ПЪТНА МРЕЖА са калпави .
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

mitakkk написа:
          е не признавате, че не е справедливо и това е - нищо чудно да работите в ИАП. За една и съща услуга неможе да се плаща двойно - по-добре да се пише името на собственика от колкото номера на колата.
          не говорим дали е справедливоне е справедливо аз да плащам 2,8 пъти по-висок данък от таратйките над 14 години но плащамне е справедливо един да се прави на луд, а друг да си купува по няколко винеткивинетната такса се плаща определена кола да се движи по определени пътищанавсякъде по света където има винетка такса системата е такавакъдето се плаща магистрала е същото - която кола излезе на пътя си плаща
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

dani389 написа:
            ами ако имам два тира и на двата трява да се купуват винетки ,че това е 2600 на тоя дето духа, по точно не духа ами се пъче само по телевизията.
            точно тоя с двата тира са му малко 2600 лв. винетки - за сметка на поразиите дето ги прави на пътищата...
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
              не искам да съм адвокат на никой...ама като почнете - парите от винетките къде са.... ами тея магистрали с кви пари се правят... ей за туй нямаме пътища - щото всеки тарикат и гледа да не плати - после само мрънка...п.п. срещу 5 лева ми свалиха винетката от Синята птица и я лепнах на Самолета... алтернативата бе - за 2 месеца да купя нова винетка за 67 лева или 2 месечни х 25 лв. - е няма как да стане!п.п.2 Накой по-горе попита защо трябва да имам 2 коли... Ми купил съм си ги в различен цвят и си ги сменям според това коя ще ходи на цвета на костюма и вратовръзката ми...
              Магистралите се правят с Европейски пари и затова не може да се въведе тол такса по тях.А парите от винетките отиват Джоп парасъ при разни управляващи.
              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Митак, няма справедливи данъци! За себе си си прав, но до колкото разбрах от 2011 година парите от винетни такси ще отиват САМО за ремонт на пътища. Проблема ти има решение. Германците плащат голяма част от пътни такси и други налози в цената на горивото. Караш повече плащаш повече. Винетки има (имаше защото скоро не съм пътувал в Германия) само за аутобана, но и там, като и у нас има затворени за ремонт участъци и затруднения в придвижването, както и дупки. В някой държави ГО е персонална на водача, а не както е у нас на автомобила, но не си мисли че ония са много съвестни. Ако им се отдаде възможност си правят далаверата, но не смеят, защото глобите са страшни (дори за тях). Затова и режима е по-либерален, но контрола е постоянен и който го хванат му се иска да не се е раждал.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

старно мисленезатова никога няма да се оправимщото все мислим че ние сме много честни, а Нане и Вуте крадатколко струва поддръжката на пътищата?за тази година ще се продадат около 6 500 000 винеткиколко пари са това като чиста пара, като знаем че повечето винетки са седмични? 100 000 000 може бикърпят дупки, пресфалтират тук там, малко нови участъци, зимно почистване, знаци, маркировка...40 000 000 е само снегопочистванетона чужд гръб е лесноотидете в държави от нашия аршин и вижте техните пътища, а не сравнявайте с белите държави

Коментар

Само по наще пътища тировете правят поразии ами при икономите дето се правят те и колоездачите правят коловози по асвалта ама нямат винетки,Бойко трябва да се замисли.А след снега миналата зима пътувах от Варна до София и обратно не винетка ами вредни трябва да ти плащат за дето пътуваш по такъв път.А за колегата SEV наща държава е най богата 20 г крадаха и още има затова сме недоверчиви а парите за пътища неса само от винетките .
                    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Sev написа:
                      mitakkk написа:
                      е не признавате, че не е справедливо и това е - нищо чудно да работите в ИАП. За една и съща услуга неможе да се плаща двойно - по-добре да се пише името на собственика от колкото номера на колата.
                      не говорим дали е справедливоне е справедливо аз да плащам 2,8 пъти по-висок данък от таратйките над 14 години но плащамне е справедливо един да се прави на луд, а друг да си купува по няколко винеткивинетната такса се плаща определена кола да се движи по определени пътищанавсякъде по света където има винетка такса системата е такавакъдето се плаща магистрала е същото - която кола излезе на пътя си плаща
                      Много ясно, че новата кола трябва да е с по-висок данък, както жилището в центъра е с по-висок от това в Люлин или в с.Долно нанагорнище.Винетната система е крайно несправедлив начин за заплащане ползването на пътищата- или поне варианта предлаган у нас. Защо например, ако си купя винетка през месец август - трябва да платя пак стойността и за цялата година???Неможе ли да е в сила до август догодина?Подкрепям идеята ГО да е персонална - тя колата сама по себе си не причинява щети, причинява ги водача.

Коментар

mitakkk написа:
                        Много ясно, че новата кола трябва да е с по-висок данък, както жилището в центъра е с по-висок от това в Люлин или в с.Долно нанагорнище.Винетната система е крайно несправедлив начин за заплащане ползването на пътищата- или поне варианта предлаган у нас. Защо например, ако си купя винетка през месец август - трябва да платя пак стойността и за цялата година???Неможе ли да е в сила до август догодина?Подкрепям идеята ГО да е персонална - тя колата сама по себе си не причинява щети, причинява ги водача.
                        между нова, и луксозна кола има разликанали все сравнявате как е по света...защо никъде това нещо го нямаза винетките - къде има винетки от средата на годината - до средата на другата?за ГО съм съгласен, крайно време е наружителите да плащат солено

Коментар

Ще ви дам един пример: Брат ми пътува с наш общ приятел за Франция (да сглобят едно обзавеждане за къщата на сестрата на приятеля ни, по-ефтино е те да отидат от тук, от колкото там да и сглобят и монтират всичко) та влизат в Италия и там на момчето му се завива свят като платил 250Е (ако не се лъжа това е и за навръщане) да се качи на магистралата . Брат ми ми разказва, че на всички завои по АМ асфалта е жълт и с по-голямо сцепление с гумите на автомобила и така по цялата дължина на завоя.Тук на АМ Хемус точно преди да започнеш, да се изкачваш към Витиня има десен завой дълг с много бабуни и неревности по цялата му дължина, за да можеш по-лесно да се пребиеш. 1. Тези винетки са за да товарят допънително притежателите на автомобили ли са (с цел по малко да се карат коли)?2. С цел от тези приходи да се оправят пътищата ли?3. С цел да се облагодеталства някой ли?4. С цел .....?
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                          Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

а тук ако стане така и се платят едни 500 лева ще падне един вой до небесата :D

Коментар

Sev написа:
                              а тук ако стане така и се платят едни 500 лева ще падне един вой до небесата :D
                              Ще платиш сега като можеш, ама след 10 години ще можеш ли да плащаш?

Коментар

Каквото и да си говорим (пишем) става дума за пари.Важното е тези пари да отиват по предназвачение и тук е нашето място, като граждани. Да контролираме тяхното изразходване.
                                Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
                                X