Има има Ама е само в Бразилия Engines in BrazilThe FIAT Brava was produced until 2003 in Brazil for the home market and export, but in the former the engines available were: * Brava SX/ELX 1.6 16v 106 PS (78 kW) * Brava HGT 1.8 16v (127 PS (93 kW) or 132 PS (97 kW)) Копирано от Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Bravo/Brava
Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
За мен е безмислено да взимаш всекидневна кола,която при нормално каране ще ти гори 13-14/100 в града.За съжаление Браво ХГТ не е това,което очакваш.Коли с по-малка кубатура и мощност вървят повече. Имортал,не ми се вярва да си очарован толкова от вървежа на вашето ХГТ.Няма ли турбинка не е работа. Виж,за Интегралето съм съгласен.Но разликата между двете е огромна.Много държа,като се видим да покараш Стило с "нормален" ремап.(Нормален е,защото Емо ми е направил и драг фаил,а там работата е страшна).Никога повече няма да се качиш на ХГТ.
JTD е друга работа.Карал съм една Алфа 156 SW 2.4 JTD... хем голямо, хем рине асфалта Ама човека пита за HGT. А и едното е 2500 лв, а другото - няколко пъти повече
Данъка си е различен за областта . Ако те притеснява данъка , разхода , поддръжката , значи не е твоята кола . Едно от най-хубавите неща на 2.0 20В е точно звука
Immortal написа:
Друг е въпроса, че повечето ХГТ-та, които се продават за под 2500 са кошници. Ние огледахме над 10 общо. Имаше само още едно, в Търново, което си струваше парите. Може и да стои още, че оня беше пишман-търговец.
А звука от 5те цилиндъра? Я кажи братле..направо ме възбужда...... :D :D
подкрепям !!!! --- разхода в София при по- екстремно каране не е нормален ,+++ но звука е ненормален (;преди 10-на дни дадох 200лв за смяна на масла + филтри + работа ... кой както иска да го определя, но не е малко.. пп маслото е Селения 20к - 38лв 2л туба...Всеки ще има различно мнение , но аз съм влюбен в този модел.. знам , че ако си взема JTD мапнато мога да достигна г/д вървежа на хгт-то , но не звука и разхода.. основното май за нас повечето е звука (;
Писахте само глупости и реших да се включа...Само да светна ... 300лв е данъка на ХГТ 155... друго да кажа... масла + филтри+ работа = 200лв?!Колега,по-голяма глупост неможа ли да напишеш?Тоя филтър да не е 50лв масления или въздушния ?Или тоя в купето или този за бензиновата помпа?А къв е тоя 15.3 разход?Ваще коли явно никви ги няма... 10/100 при каране до 2000 оборотаХгт висИначе по-несмислена тема от това няма...Като жените какво да избера" бяло или розово"
Писахте само глупости и реших да се включа...Само да светна ... 300лв е данъка на ХГТ 155... друго да кажа... масла + филтри+ работа = 200лв?!Колега,по-голяма глупост неможа ли да напишеш?Тоя филтър да не е 50лв масления или въздушния ?Или тоя в купето или този за бензиновата помпа?А къв е тоя 15.3 разход?Ваще коли явно никви ги няма... 10/100 при каране до 2000 оборотаХгт висИначе по-несмислена тема от това няма...Като жените какво да избера" бяло или розово"
Само маслото ми е 120лв .. маслен , въздушен и горивен още 40- лв + работа да е 10-15-20лв .. ок не са 200 , малко по-малко са ..Ти ми кажи твоята кола ДО 2000 оборота ли я караш ??? Защото аз не и този разход от 15.3 е газ на старото браво ..
Е,до 2000об страшно каране правиш.Почти по инерция.До тия обороти няма ни вървене,ни звук.И щом до 2000об гори 10/100.... Няма да питам максималната мощност при какви обороти е.
Само маслото ми е 120лв .. маслен , въздушен и горивен още 40- лв + работа да е 10-15-20лв .. ок не са 200 , малко по-малко са ..Ти ми кажи твоята кола ДО 2000 оборота ли я караш ??? Защото аз не и този разход от 15.3 е газ на старото браво ..
Колега, нещо много си противоречиш. Уж беше 38 лв/2 литра, пък сега - 120 лв само маслото. Твойто HGT 6 литра и отгоре ли събира? Щото мойто по книжка му дават малко под 5. Масло ако искаш може да си купиш и от 100 лв/литъра.При мен смяната само на масло+ филтър с масло Селения Голд излезе малко над 60 лв. Не съм чувал някъде да взимат пари за труд при смяна на масло и филтри. Освен за горивния филтър евентуално, но той пък се сменя на 100 хил км веднъж.Бе пишете глупости, както ви каза и sUki.Поддръжката на една кола силно зависи от това КЪДЕ я поддържате. как я поддържате и с какво я поддържате.Вярно е, че ако я настъпвате сериозно разходът скача на над 20/100, но това е моментен разход и няма кола, която да не го прави това.Ако карате постоянно "на ръба" - може, но едва ли някой от вас го прави.Достатъчно е да се кара нормално, а да се "изпъне" само когато се наложи. Аз точно така правя, и разходът ми не е скочил над 10/100 в града.Във всички случаи, разходът като пари за градско каране с Бравото HGT на бензин и на Дедрата на газ са еднакви (поне при тези цени). И в двата случая без много настъпване. Щото и Дедрата на газ като я опна, и прехвърля 20/100. Нормално в града 14-15/100 газ ПЛЮС 2-3/100 бензин (като е студено докато прехвърли на газ аз съм минал 1/4 от пътя си).Според мен лично, много по-няма смисъл да се купува кола 1.6 или 1.4. Хем гори пак толкова, хем пак толкова струва, хем не върви. Ама вие си знаете
Добре де собствениците на Hgt пак почнаха да си хвалят колите.Реално погледнато има някои неща които са доста по скъпи от на 1,6.Първо предните дискове са вентилирани и по големи,на 1,6 са малки и невинтилирани ,разликата в цената е повече от двойно по голяма на Hgt.После ангренажния комплект + труда излиза двойно повече на Hgt отколкото на 1,6 ,уточнявам че ще се ходи на сервиз а няма да си го правите сам,отделно в сервизите ще го гледат като голям камък.После съединителя е по скъп на Hgt труда му също е почити двойно отколкото от на 1,6.Ако карам Hgt със сигурност ще сложа пълна синтетика хубаво масло,като се има впредвид че събира 5 литра ето ти поне 100 лв за масло.На мареата 1,6 и слагам от 10 лв литъра 10/40 и взема 4 литра ,пак двойна и повече разлика в парите за Hgt.След това на Hgt не може да се сложат 14 джанти и ето пак поне с 30 % по скъпи гуми ,говорим за нови гуми естесвено.За разхода не знам кой си купува Hgt за да го кара с 2000 оборота,в града със сигурност разхода ще му е 12-15 100 .За данъка,в ямбол не знам колко е но в Стара Загора за 13 годишна мареа 1,6 беше 200 лв ,значи на Hgt ще е около 300 .Айде погледнете реално на нещата ,Hgt не е за кола с която ще се въртят много километри на година според мене.Ако са до 10 000 на година става иначе няма смисъл.Аз например въртя по 30 000 км на година с мареата ми,през което време сменям масло 3 пъти ,накладки 1 път предни и на година и половина ангренажен комлект ,ами за мене сметката е че щях да дам доста повече пари да сменя тези неща на Hgt например.
Е,до 2000об страшно каране правиш.Почти по инерция.До тия обороти няма ни вървене,ни звук.И щом до 2000об гори 10/100.... Няма да питам максималната мощност при какви обороти е.
Разхода се вдига до 12.5-13/100 при много мъжко каране!А в задръстванията до колко да карам или е тайна?И да давам газ и да не давам,разликата ще е 1-2 коли напред...А звук друг път да няма тва да не е дизел Данъка на колата е 300лв!
кой си купува Hgt за да го кара с 2000 оборота,в града със сигурност разхода ще му е 12-15 100
Аз го карам до толкова вече,нарадвал съм му се 3 години
Преди си бях казал, че няма да си взема никога кола под 100 коня, сега казвам, че няма да си взема никога повече кола под 130 коня, а колкото повече - толкова повече
От 3 месеца карам колата от аватара ми, която е точно 100 к.с. Пъргава, усещам я по-пъргава от старата талига от подписа, бърза, стабилна, има ряз, а пък данъкът-стотинки. Не ми трябва по-мощна. Нещо повече, убеден съм, че е въпрос на време всички нови коли фабрично да бъдат спънати в мощността и максималната скорост. Както се подразбира, моят отговор на въпроса в темата е окуражаващо "Не" . А и не подценявайте в никакъв случай данъка: Ако се осъществят намеренията на правителството за промени в ЗМДТ, много коне в комбинация с 10+ годишна кола = огромен данък.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар