Така...първо Ирка да ти кажа познато ми е...И с квартирата и отоплението и духалките и тока. Аз лично се топля с духалка от 5 години и : разликата от духалка до духалка са големи. В момента имаме две едната делонги ето тази
другата дипломат
Първата е с метална решетка ,втората с платмасов,по данни трябва да са еднакви,но не са! Делонгито е много по-икономична откъм тока,но и топли по-слабо,вентилатора и е сравнително тих ,е чува се,но след смазване всяка година се свиква лесно с него и не дразни шума. Дипломата е с пласмасова решетка,по силно топли и харчи повече ток,но за сметка на това изключва по-често терморегулатора и харча на ток се постабилизира,но пак е повече.Решетката и се стопи бързо,защото е пластмасова ,а отдаваната топлина на маск наистина е висока. Вентилатора обаче е много шумен и поради това предпочитаме делонгито за спалнята. Сметката за ток...определено с делонгито сметката е поносима,преди две зими,тая печка работи две седмици денонощно без да се спира и за месеца сметката ми за ток беше скочила с 70-80 лв от нормалното(нормално без духалка имам предвид) . За конвектор-имам впечатления от един от метро-нищо не топлеше без вентилатора,а с него се налагаше да махам предния панел,защото духаше в панела,не директно в малките отвори и файда нихт! Ако избора е между двете и имаш духалките-карай си с тях,УВИ за климатик трябват пари,инъче той е за отопление на ток е най-оптималния вариант. Нещо не ми се получиха снимките,ако искаш копирай линка предполагам ше стане...А не ги показва,защото праз гугъл изображения!

Коментар