Оги, така си е. Иначе разликата от студената вода се разпределя пропорционално на изразходваната от подотчетните водомери вода. Поне в Бургас го въведохме така. И го направихме на добра воля. Иначе няма Наредба или Закон, които да указват взаимоотношенията между вътрешните абонати използващи уреди след централния водоизмерител. Парадокс. В същото време Закона за измерванията, Наредба 4 и прочие нормативи "бъкат" от права и задължения между оператор от една страна и потребител от друга. Ако обаче един хубав ден възникне спор между теб и комшията ти, ВиК няма право да вземе отношение. Ако входа не си платите водата по общ водомер - ще ви съдят до дупка и централното отклонение може да ви отрежат. В блоковете действа закона на джунглата. За Бургас имам други виждания и идеи, но макар и трудно вече ги реализираме.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕВН или как ни цакат с топла бира
Collapse
X
-
Всъщност, гледайки снимките на горната фактура - откъде разбираме, че става въпрос за едно и също количество вода? Ако едната е за 2 кубика, а другата за 3 кубика топла вода? Не ми е ясна тази фактура... Наистина не се вижда на снимката ,но те уверявам че 2 те фактури са за 2кубика вода . Ако толкова държиш ще сложа и снимки на фактурите с показанията на водомера.Като теория всичко което казваш е вярно ,но на практика нещата не стоят така според мен.1 защото входа е малък - 8 апартамента само 2 населен е предимно с хора в пенсионна възраст ,те почти не ходят на почивка за да останат малко хора във входа.3 няма циркулационна помпа4 високите температури предполагат по често посещаване в банята откдето следва че не само аз съм ползвал топла вода5 високата околна температура не предполага такова разсейване на топлина от тръбите Така че 38-40% повече разходи за затопляне на водата ми се виждат доста.Но имам вече подадена жалба в ЕВН ,те от своя страна ще искат обяснение от фирмата която извършва топлиното счетоводство.Това е ,ако сметнете за необходимо може да заключите темата.HONDA I-VTEC
Коментар
-
Todor_Gagovski написа:...2 населен е предимно с хора в пенсионна възраст ,те почти не ходят на почивка за да останат малко хора във входа...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Todor_Gagovski написа:....Така че 38-40% повече разходи за затопляне на водата ми се виждат доста.Но имам вече подадена жалба в ЕВН ,те от своя страна ще искат обяснение от фирмата която извършва топлиното счетоводство.Това е ,ако сметнете за необходимо може да заключите темата.А ако се изхитрите, и си сложите термопомпени бойлери, ще имате най-евтината топла вода (след като си изплатите термопомпите, разбира се)....Едно време бабите са топлели вода на огъня, като дойде ДЕН за баня
Ха честита баня!
Коментар
-
ogi28b написа:....Водата студената е друго - там се засича общия водомер, засичат се едноличните, и накрая разликата се разпределя между всички, но дали е по някакви дялове пак, или по равно - не знам.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:ogi28b написа:....Водата студената е друго - там се засича общия водомер, засичат се едноличните, и накрая разликата се разпределя между всички, но дали е по някакви дялове пак, или по равно - не знам.
Коментар
-
BO написа:А между другото аз не съм виждал някой да плаща повече за вода (само за вода) от това отчетено му от водомера. Вече като се намеси топлофикация става друго.
Коментар
-
@ogi28b на тока ти слагат лихва, че не си го платил на време според тях. Качват сметките за плащане и с качването има лихва от 10ст. примерно. Разгледайте си бележките и ще видите, че е така. Нямам нищо напротив да имам лихва, но тя да започва да върви след първия, вторият................ ден. Истината е, че ни цакат от всякъде. Имам сметка за ток от 40-50лв на месец при положение, че един 80л бойлер работи нон стоп и задължително всяка вечер се къпят три човека. Хайде сега вие кажете по колко топла вода плащате + ток и преценете дали си заслужава.
Коментар
-
На мен най-много ми свидят тези 7 стотинки, да речем, които са ми начислили, когато отида да плащам в петък и те ми кажат - "Сега не може, имаме компютърен проблем", но ги начисляват за петък, събота и неделя, въпреки че в събота и неделя не можеш да платиш. А това много редовно се случва.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
[quote="Immortal"]BO написа:.....Неразбирането от повечето българи на тези "разпределения" идва от неправилното разбиране на думата "мое жилище".....A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
sugarboy написа:Todor_Gagovski написа:...2 населен е предимно с хора в пенсионна възраст ,те почти не ходят на почивка за да останат малко хора във входа...HONDA I-VTEC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар