Значи, положението е следното. В момента в нас работи от доста време за лични нужди една обикновенна машинка - 1.2GHz/384 RAM/10+30GB HDD. Използвам го основно да хоствам блога си, файлов сървър и някои други нересурсоемки забавления. След 2 деня обаче брата ще ме дари със съвсем истинска сървърна машина Dell PowerEdge 2450 - 2xPIII 733MHz/256 RAM/2x9GB SCSI дискове, 2 захранвания... абе истински сървър с различните му шукарии и екстри като за такъв. Въпроса ми е, струва ли си да мигрирам на него с оглед на характерстките и би ли работил по-бързо и добре в тази си оригинална конфгурация от този, който работи в момента? Разбирам, че има разлика в стандарното и сървърно изпълнение, но на мен ми се виждат доста близки като характеристики - все пак блога си жвееше доста добре и на старата 600MHz машинка с 256 РАМ... А да не забравяме и шума който дига тая нова пущина...Ето и по-специфичния въпрос. Разглеждах снощи данните му и пише, че използва SDRAM на 133MHz а процесорите са му на Slot 1. Гледах, че най-силните процесори за Slot 1 от серята PIII са по 1GHz, но оригиналния е на 1.65V, а по-силния е на 1.7V. Та питането ми е - би ли могла да се освежи тази машина с 2 по-силни процесора на по 1GHz ако са от същата серия и на Slot 1 и дали може да му се сложи стандартна RAM PC-133 или е някаква по-специфчна, защото по специфиация може да държи до 2GB рам... Та такива неща, засега не съм го пипвал лично за мои нжди, виждал съм го да работи в нас в София, но брата не можа да му намери приложение и ще го даде за тук, та затова и въпросте ми са дста хаотчно-орентировъчни
. След няколко дена когато го довлача и разчопля па ще питам ако ми се изяснят нещата.

Коментар