Riki888 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно доходи от операции на финансови пазари
Collapse
X
-
Я се самомодерирай за офтопика, моля!Рики888 беше толкова изчерпателно полезен, че ако не знаех колко рисково е да играеш на борсата - вече знам и няма да го правя. И за загубите е прав - мой приятел наля 25 000лв. в точно тоя пазар - форекса. Първоначално тръгна като колегата - с 5000лв., като после доля още 20 000 уж за да покрие загубите. А и както вече неколкократно се казва - ако някой умее да прави сериозни и сигурни и яки пари на борсата - няма да иска да си играе с чужди пари, а ще вземе кредит, който в кратък срок ще върне и ще продължи напред с направената печалба. Тъй, че колега, ти, дето пусна темата - не се замайвай да си даваш парите на някой "сигурен" финансист, защото това е като телефонните измами - даваш едни пари за нищо, а после те е яд...Неколкократно се появиха качествени идеи - застраховки със спестовен характер и/или срочни депозите, та ако искаш - и безсрочни. Лихвата е малка, но... спомни си пирамидите във Варна и ... ако те интересува - ще ти кажа името на финансовата пирамида, която изгоря миналата година... Реална уж беше...Всеки който обещава повече от 10 пункта над основната лихва е своеобразен измамник. На година!Immortal написа:Бългериан, плийс?Riki888 написа:...
Нищо не разбрах аз, ама не ми и трябва
Аз с едни други работи се занимавам, дето пък вие нищо не разбирате
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Едно време му викахме "МАРЖИН", но както и да е, правилно е и ЛИВЪРИЙДЖ! :D Sachma, послушай колегите които ти дават съвет да не се занимаваш с тези неща.Казвам това от близо 25 годишния ми трудов стаж в банка, от които 5 години като собственик на лицензирана от БНБ финансова къща.Играх, играх и накрая 96г. се наиграх.За една нощ загубих 25 хиляди долара, защото бях заспал на японски йени... , а когато ние си лягаме, японците и новозеландците стават!Riki888 написа:Ле- Ли- въридж - това е съотношението между парите които влагаш и парите с които играеш.Например отваряш позиция със 1000 долара. Когато си си направил акаунта с който търгуваш си обявил да речем левъридж 100.При отваряне на позицията с 1000 долара ти се дава възможност да играеш с 1000 долара при което се удържат от сметката ти 1000$ / 100 Levarage = 10 $.Става така че ти вземат 10$ и ти дават възможност да играеш с 1000$ като ако спечелиш си прибираш печалбата от 1000$. Да обаче ако губиш ти удържат от сметката загубата върху 1000$. Ако поради движението на цената започнеш да губиш, сърверът следи дали имаш достатъчно пари по сметката си да покриеш загубите и като ти свършат парите - бам служебно ти закрива позицията и паричките ти ги няма. Това може да се случи дори и в 3 часа през нощта докато си спинкаш сладко.Ето ти например един речник като началоhttp://www.account-bg.info/e107/page.php?349Рискът е голям защото е голям левъриджа - при малко движение на цената печелиш или губиш много. При акциите това съотношение не е 100:1 ами от порядъка 2-3 към едно. Но пък печалбата е по-малка или пък за една и съща печалба чакаш повече време и това ти намалява годишната доходност.
Да, печелил съм от "форекса"... и то не малко, но накрая като направих сметката излезе, че съм работил за информационната система REUTERS, която беше условие да имаш по онова време за да си играеш на дилър!Няма да ти давам примери с манипулирания български фондов пазар, където дневният оборот тна БФБ е колкото на една "БИЛА" или "КАУФЛАНД" в ненатоварен ден. Да, преди години доста народ поспечели малко пари от там, предимно с акции на атрактивни компании като БТ, но и разполагащи с "ИНСАЙДЪРСКА" информация.Сравнително добра доходност в момента дават облигациите и някои ДЦК, но парите са малко, за да почувстваш осезаемата разлика между тях и банков депозит. Щом толкова се страхуваш да не ги профукаш, дай ги на един 6-месечен банков депозит и спи спокойно.Той ще ти бъде гарантиран от "ЗАКОНА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ В БАНКИТЕ".Успех!
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Играл си с дилинга??? В реално време? Лелееее, значи и ти имаш да взимаш частичка от директорския стол на Ройтерс, офис БългарияNino написа:...Да, печелил съм от "форекса"... и то не малко, но накрая като направих сметката излезе, че съм работил за информационната система REUTERS, която беше условие да имаш по онова време за да си играеш на дилър!...
Той Кристиян си беше купил едно масажно канапе за $75 000 по него време - от надутите цени на услугите, които предлагаха
... Но пък беше интересна системката, а? Като сегашните форекс сайтове, че и с новини в "реално" време от света..., ех минало, сладко ...
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Да, първо "ТЕЛЕРЕЙД", после "РОЙТЕРС 3000"....интересни са системите, много, сегашният "БЛУМБЪРГ" също.Но са и доста скъпи за обемите на търговията в България.Замечтахме се по миналото....jenshen73 написа:Играл си с дилинга??? В реално време? Лелееее, значи и ти имаш да взимаш частичка от директорския стол на Ройтерс, офис България
Той Кристиян си беше купил едно масажно канапе за $75 000 по него време - от надутите цени на услугите, които предлагаха
... Но пък беше интересна системката, а? Като сегашните форекс сайтове, че и с новини в "реално" време от света..., ех минало, сладко ...
Коментар
-
Съжалявам. Не следя постоянно темата и не знам как се е получил горният пост от мое име. Аз такова мнение не съм пускал. Виждам че е станало недоразумение и причината не е у мен.Нормално е всеки който го прочете да се възмущава обаче не го приемам лично.Immortal написа:Бългериан, плийс?Riki888 написа:...
Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Бат’ Нино знаеш, че винаги съм ценил мнението ти... още повече, че явно си "врял и кипял" в бранша
Абе аз си знам, че то ако всички печелеха, нямаше да го има форекса, ама да питам... То и от спестявания никой не е забогатял де...П.С. нещо напоследък рядко влизаш и пишеш, форума поизгуби от колорита си така, стегни се :D Казвам го сериозно, без да търся дразга :D
N.Y. State of Mind
Коментар
-
Колегата, който те е цитирал е изтрил мнението ти и е поставил точки, за да не става много дълъг поста, който ще пусне във форума. Става въпрос за мнението ти от предишната страницаRiki888 написа:Съжалявам. Не следя постоянно темата и не знам как се е получил горният пост от мое име. Аз такова мнение не съм пускал. Виждам че е станало недоразумение и причината не е у мен.Нормално е всеки който го прочете да се възмущава обаче не го приемам лично.Immortal написа:Бългериан, плийс?Riki888 написа:...
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Ха-ха, здрасти sachma, прав си, от форекс, много малко са хората които са забогатяли... аз знам само един - Джордж Сорос!От спестявания.... лично аз мразя тази дума, много съм далеч от този глагол!sachma написа:Бат’ Нино знаеш, че винаги съм ценил мнението ти... още повече, че явно си "врял и кипял" в бранша
Абе аз си знам, че то ако всички печелеха, нямаше да го има форекса, ама да питам... То и от спестявания никой не е забогатял де...П.С. нещо напоследък рядко влизаш и пишеш, форума поизгуби от колорита си така, стегни се :D Казвам го сериозно, без да търся дразга :D
Е, един мъж трябва да поддържа някаква ликвидност. :D А за форума...много работа и ангажменти напоследък, честно, не ми стига времето.Иначе много се радвам, че този форум стана един от най-уважаваните и големи в България.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар