Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как мислите колеги?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Вредата от бездомните кучета не е само в нападението над хора. Мастиите са развъдници на кърлежи и какви ли не гадини, едно време можеше да се търкаляш по тревата в парка, сега мръднеш ли от асфалта и нагазваш в гнъс. Наблюдавах много внимателно парка в Аспарухово зимата като падна големия сняг и се задържа седмица две. На снега всичко си остава нарисувано. Нямате идея за какво става дума, всеки един квадратен метър бе опикан. Моето мнение е следното:Ако ми дадат избор между живота на 1 милион кучета и живота на едно дете - бау бау капут. Нещо повече, ако ми дадат избор между живота на 1 милион кучета и обезобразяването на едно дете - бау бау пак капут.

    Коментар


      #32
      Вече и на мен почва да ми писва от разни защитници. Приятелката влиза във фейсбук. Случайно един път съм кликнал на браузера и вместо една друга страница ми отвори фейсбука. И почвам да чета с повишен интерес. С ЕЙ ТАКИВА БУКВИ "Продължавам нататъка, да прочета какво аджеба му се е случило на това куче. "Вчера .... (дата еди коя си не я помня) рано сутринта в неделя, бясно препускащ автомобил блъснал кучето. То изпищяло от болка и се скрило на майка си в .............. (цензура). Свидетеля на случката от балкона (странно какво ли е правил в 5:50 сутринта в неделя на балкона !!!) веднага се облякъл и започнал да го търси. И след известно лутане го намерил. И кучето било с не знам си кви поражения. 3-ма души събрали пари за операция и го закарали на ветеринар. Обаче требвало още операции (сигурно разкрасителни). Требвало още пари да се събират, които тези 3-мата добряги нямало как да съберат. И се посочва банкова сметка да помагат. На вас на какво ви мирише това? На мен на поредния хитрец който е яхнал вълната "Мима" и ще се облажи. Писна ми всички да говорят за кучето еди койо си и котката еди коя си. Мамка му. Замислете се колко дечица имат нужда от животоспасяващи продукти и за тях се сещаме само по Коледа !!! За кучетата прокараха закон, а за стопанин на куче нахапало човек няма закон нали ? А когато една фондация предложи даренията да бъдат освободени от ДДС всички наскачаха - не може. А това ДДС ако отива пак при тия дечица може да бъде спасен още един живот.

      Коментар


        #33
        На мен ми е интересно ,на някой от тези защитници ако му скочи някое бездомно куче и не дай си Боже има тежки наранявания...Какво ще си помисли той сега?Дали ще си промени мнението към тези кучета???Мен ме е нападала цяла глутница кучета ,но за щастие имах в мен газов пистолет...патроните в него бяха кафяви (пише че не трябва да се използват срещу хора ,а само върху животни ,аз предимно заради това го нося де...) ,та тогава го изпробвах...5-6 кучета се гърчеха като настъпени червеи ,но хич не ми беше жал ,наритах ги едно хубаво...Защото иначе трябваше аз да се гърча!!!И да ме упреква някой ,не ми пука ,защото знам ,че съм постъпил правилно и не бих постъпил по друг начин!!!
        Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
        Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
        EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

        Коментар


          #34
          ако бяха само бездомните виновни-рай щеше да е,защото бездомните мастии обикновено се плашат от камък,тояга и т.н. НО за мен проблема са стопанисваните питбули и от тоя род песове,разхождани без наморници и с репликата на разходащия- " не се плаши-не хапе" То веднъж ще захапе това нещо,ама ще е каччествено и после ще слушаме мрънканията на собственика как животинето не било опасно,било слуайно...Абе аааланкоолу пука ми случайно ли е,след като обезобрази човек-ако ми е близък пострадалия-кучето дирекно става на кайма за виетнамците,а собственика името няма да може да си изрече вече с разбитата си уста!!!
          ex.Мареа ТД100

          Коментар


            #35
            Поредния пу**о който е яхнал гребена на обществената вълна. Това ми е мнението за всички защитници на животните днес. Почва малко да ми прилича на историята с циганите. Спомням си едно предаване преди известно време, и бяха поканли една пунда от Български Хелзински Комитет (БХК). И тя даваше всичко от себе си да защитава тая измет. Задават и въпрос и тя се отмята и праща темата в друга насока. Обаче си спомням водещия как я закова. И и дава пример, бабка за 10 ст. и изключват тока и след това трябва да плати 10 лв за включване (и това подплатено с фактури и т.н.) и я пита защо мангалите като не плащат ток и дойдат да им го изключат било дискриминация? И оная взе да чупи пръсти и да говори " ми вижте сега, то трябва да се погледне глобално на проблема, ако при бабката спрат тока на тъмно и студено ще остане само 1 човек, а в една къща ще останат много повече". Та и тва същото. Те (животните) били беззащитни и требвало да се защитават. Тва е извратена форма на природозащитник. Сега в нито една птицеферма или друга живвотинска ферма не трябва да остане работник, понеже причинявали страдание на животните и било наказуемо със закон, и трябва да бъде осъден. А същите тия природозащитници купуват месища от близкия месарски магазин с десетки кила на месец. Тогава не викат телевизии. Гади ми се от такива. Поредния пример за криворазбрана демокрация.

            Коментар


              #36
              paralesa написа:
              Ако бяха само бездомните виновни-рай щеше да е,защото бездомните мастии обикновено се плашат от камък,тояга и т.н. НО за мен проблема са стопанисваните питбули и от тоя род песове,разхождани без наморници и с репликата на разходащия- " не се плаши-не хапе" То веднъж ще захапе това нещо,ама ще е каччествено и после ще слушаме мрънканията на собственика как животинето не било опасно,било слуайно...Абе аааланкоолу пука ми случайно ли е,след като обезобрази човек-ако ми е близък пострадалия-кучето дирекно става на кайма за виетнамците,а собственика името няма да може да си изрече вече с разбитата си уста!!!
              И аз като колегата, съм на мнение, че питомните кучета са много по опасни от песовете без дом. За мойте не много години са ме хапали само питомни, домашни кучета( за щастие малки по размер). Уличен Пумиар никога не ме е нападал, гонил или даже изръмжавал. Но за сметка на това преди 2 седмици имах следната случка.... Карам си служебната кола( Деу матиз, казвам модела за да си направите сметка колко е нисичка колата) със свалени до долу прозорци покрай Интерпред долу до канала по малките улички исках да изляза от другата страна на булеварда пред интерпред, но правеха ремонт и неможах да мина по еднопосочната улица и направих обратен...... в момента в който тръгнах да завивам надясно пак да изляза до интерпред се чу някакво блъскане в колата ми почна да се ръмжи от 2 те страни на 2 та прозорецада се лае сякаш ще изядът колата.... от дясната страна псето се опита да се качи на прозореца.... от уплах настъпих колкото се може тъпата кола.... с 40-50 по малките преки пак ме гонеха.... единственното което видяхе, че имаха собственник, който беше свидетел на цялата случка в началото, но не помръдна... имаха и нашииници скапаните песове.Та после някой ще ми прави разни теми и т.н. как да спасим незнам си какви пумиари.... За котките имам малко по друго мнение, въпреки че имат доста лоши черти и те, но въпреки всичко са по-плашливи и си мисля, че по не биха нападнали някого... Аз лично си имам 3 котарака, но са в къщата на баба ми в малък град. В София не бих гледал животно..... освен ако не е костенурка, риби или някакви други в аквариум.... птиците в клетка е затвор за животни..... за котката апартамента може би също, но колкото и да е тя пак може да скача и да тича( що годе) докато птиците забравят и за летене...

              Коментар


                #37
                jenshen73 написа:
                @dikanio: Първият, който почне да ми защитава някое псе - аз ще го разкъсам. Нека после лежа на държавна издръжка в затвора. Баси малоумната пасмина дето сме станали това хората - да защитаваме кучетата, но не и хората...... скоро и на коледното прасенце ще ни посегнат тия "природозащитници"...
                на 100% съм съгласна...хора как си подреждате приоритетите беживотното е по ценно от човека ли?
                ''Аз знам че нищо не знам, но има такива които и това не знаят.''

                Коментар


                  #38
                  Гледам моята тема вече заключена, щото Malone не могат го разберат. Друже, очевадно е, че интелекта ти е в повече за подобни кучкарски дискусии...@kaliopis: В България са модерни каузите - като в щатите през 90те. Най-малоумната кауза е защитата на правата на животните. Като обаче животните изведнъж заимват само няколко вида - котки и кучета. Всичко останало не е "животно" явно. Един колега неколкократно пита какво правим с правата на плъховете, хлебарките и кърлежите? И аз това питам?
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                  Коментар


                    #39
                    Прос’ като матрос съм аз, но все пак схващам, че каузата си е чудесна, но за определен кръг хора и в определено време. И на определено място.Има доста такива каузи и доста наивници, които да тичат след тях. Няма да свършат.По друг начин казано, докато аз правя нещо, за да не ме зяпаш в ръцете, почвам да викам: "Алеее ... гле’й там какво ’фърчи".Предполагам, че ме разбираш.
                    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                    www.cyxap.com

                    Коментар


                      #40
                      @Malone: Прекрасно те разбирам... Докато медите се занимаваха със кучката Мима - правителството нахендри работодателите да плащат 70% от болничните на служителите си..., което автоматично метна отново всички управители и еднолични собственици на разни фирми (Е/ООД, ЕТ) в небраното лозе на платените, но неизползваеми лично от тях осигуровки Весело, а?Предвид, че е избираемо да си плащаш за болнични - аз спирам, баси , а после нека мръсната мъстия дето снощи уплаши детето ми, което беше в скута ми, да има повече права...., мамка и.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                      Коментар


                        #41
                        Мили "природозащитници",нека поставим въпроса по друг начин:Аз съм със двете си деца в парка.За секунда отклонявам вниманието си (заговарям се с познат) и някакъв изрод ги напада.Какво правим тогава?Търсим му правата или по-дебела сопа?Защото аз ще взема сопа.Същото се отнася и за кучетата.Кого дискриминирам аз в този случай?
                        I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

                        Коментар


                          #42
                          [b:05ad6ef462]

                          Коментар


                            #43
                            Държавата ни е объркана ls1, главите ни също.Един американец, отдавна беше, психолог, живял доста тук, каза следното:"Учудвам се на балканците ...Как може на територия по-малка от щата Тексас, да има пет нации, претендиращи за титлата "велика нация". Говореше за българи, македонци, гърци, сърби и турци.И добави:"Ама няма как да е иначе, векове наред от тук е минавала цяла Европа, рицари, търговци, авантюристи, измет. Всички са оставяли семето си по тези земи, нормално е хората тук да са загубили идентичността си."Много е гадно, но е така.Вижте какво става по телевизията. Не могат да се съберат 100 000 лева за някое детенце, а се гласува за тази невероятна глупост и измама, наречена Big Brother.Някой път наистина се разпарям от гърба от яд, като случа по телевизора "Бързи пари" и ... не им помня вече имената на останалите помии и се убедя в наивността на народа ни.И като се замисля ... живота или щастието на едно дете ми струва едно кафе. Или две цигари.Последното нещо, което ме вълнува е кучката Мима, колкото и гадно да звучи.Ама как да стане в родината ми и в обърканите ни глави.Вижте пирамидата на Ейбрахам Маслоу. Като не са задоволени потребностите от ниските нива, как да отидем към по висшите потрeбности?
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

                            Коментар


                              #44
                              Malone написа:
                              Един американец, отдавна беше, психолог, живял доста тук, каза следното:"Учудвам се на балканците ...Как може на територия по-малка от щата Тексас, да има пет нации, претендиращи за титлата "велика нация". Говореше за българи, македонци, гърци, сърби и турци.И добави:"Ама няма как да е иначе, векове наред от тук е минавала цяла Европа, рицари, търговци, авантюристи, измет. Всички са оставяли семето си по тези земи, нормално е хората тук да са загубили идентичността си."
                              Безспорна истина е. Но да го каже това нещо точно един американец е малко перверзно.
                              She was only a whisky maker but he loved her still.

                              Коментар

                              Working...
                              X