Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

22 Април - Ден на земята

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    22 Април - Ден на земята

    Предлагам които вече не е отишал на работа с кола да го направи пеша Или с колело. рез последните няколко години 22 април, Ден на Земята се празнува навсякъде по света. Интересът към този ден расте от година на година. Всичко започва на 22.04.1970г. Американският сенатор Гейлорд Нелсон открива първият официален Ден на Земята с цел да привлече общественото внимание, за да се приемат необходими закони за почистването на замърсените реки и другите източници на питейна водаПрез 1990 г. отбелязването на Деня на Земята излезе извън границите на САЩ и стана Международно събитие. От 1990 г. започна да действа международна организация за Деня на Земята с идеална цел, регистрирана в Канада и САЩ и координираща дейностите по случай Деня на Земята на 3200 организации в 141 страни. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.40 години след отбелязването за първи път на Деня на Земята, Светът е изложен на по-голяма опасност, отколкото когато и да било. Ако промяната на климата е най-голямото предизвикателство на нашето време, съществува също и голяма възможност да се изгради здравословна, просперираща икономика на база чиста енергия, сега и за в бъдеще. Денят на Земята през 2010г. може да бъде обратна точка за напредъка на политиките, свързани със запазване на климата, добрата енергийна ефективност, използването на източници на възобновяема енергия и други ,,зелени дейности". Този ден дава възможност на всяка отделна личност, на корпорациите и правителствата да се обединят в създаването на глобална зелена икономика.Хора, организации и движения на този ден се обединяват от една обща цел - бъдещето на планетата Земя. Вниманието на обществеността е насочено към поведението на хората и начина, по който то влияе върху природата. Хората разбраха, че трябва да променят собствените си действия, за да защитят планетата. България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, което започва от 1990 г. На 22 април 1992 г. президентът на Република България Желю Желев подписва Клетвата в името на Земята. Над 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Декларацията е връчена на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро през юни 1992 г. Оттогава всяка година България участва в отбелязването на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.
    Прикачени файлове
    Ползвайте мигачи!

    "I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
    Jim Morrison

    #2
    ами то хубаво да се ходи пеша или с колело ама при мен е невъзможно
    Душата в рая на Фиата оборотомера до края!


    FIAT BRAVO 1.8GT
    FIAT BRAVO 1.9TD ex

    Коментар


      #3
      Просто го предложих на тези които им е възможно. : )
      Ползвайте мигачи!

      "I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
      Jim Morrison

      Коментар


        #4
        Е, а зходя пеша всеки ден, но не виждам кой тъп американец ще слезе от луксозният си джип с 5,0 или 7,2 литров двигател и автоматични скорости, за да спести малко ЦО2 на планетата. За това - да си гледат работата тези измислени организации и псевдо-природозащитници!

        Коментар


          #5
          И градския транспорт е вариант в случая. А всичките природозащитни организации са част от театър, разиграван от петролните компании.
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

          Коментар


            #6
            Всичко е демагогия, не се връзвайте...Коминът само на един котел в ТЕЦ бълва отрови колкото автомобилите в един 2-милионен град.Още по-голяма демагогия са електромобилите, които за да се движат "екологично", позлват ток, произведен именно от такива централи с 2 пъти повече вредни емисии, отколкото ако си бяха на бензин.

            Коментар


              #7
              Това че има такива хора и организации - какво ви пречи вие да орагничите вредните емисии? ако всеки си повтаря ми то има хора които цапат повече от мен - мойто нищо не е .... дай направо да хвърлим една атомна бомба и всичко да се свършва!- -Ако 2 милиона човека мислят като вас ето ви още един тец Това че американцте са прост народ означава ли че трябва да им подражаваме като се държим по същия начин!
              Ползвайте мигачи!

              "I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
              Jim Morrison

              Коментар


                #8
                Абсурд е да изкарам дори един ден без колата.
                Виж бейби не сме глупаци,
                ние сме отбор от здравеняци.
                Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

                Коментар


                  #9
                  Страхотно начинание ще е повечето хора да се ориентират да ходят на работа с колело или с градския транспорт...поне тези ,които имат възможност...ПП:Иначе моята приятелка днес има рожден ден... Инае и тя ходи с кола на работа ,поради порстата причина ,че работи на колко 12 километра от вкъщи ,а в Смолян рейсовете ги чакаш по 30-на минути и нагоре...
                  Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                  Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                  EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

                  Коментар


                    #10
                    Както и да е ПРОСТО ИСКАХ ДА ОТБЕЛЖА ЧЕ ДНЕС Е ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА...
                    Ползвайте мигачи!

                    "I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
                    Jim Morrison

                    Коментар


                      #11
                      Не ме разбирайте погрешно.Аз миналото лято ходих на работа с колело, разстоянието е около 6 км.Още малко да се стопли, пак го изкарвам.Но в никакъв случай не го правя заради екологията (въпреки, че сигурно има 0.0000000001% ефект и от моето колоездене ). Даже и през ум не ми е минавало. Че той само вулкана Ейафятлайокутл (копи-пейст от гуглето, че не моа го запомня) изхвърли колкото всички ТЕЦове за 1 година напред сяра и други боклуци. За каква екология говорим?!?Или да се намираме на работа, да смучкат парички разни "природозащитни" организацийки...Че тровим - тровим. Но не смятам, че като минем на велосипеди и икономични крушки, това ще промени нещо.Бедата ще дойде от другаде, ама още е рано да ви казвам....към 2030 ще го усетите добре Един жокер - храна и вода за прогресивно растящото (за разлика от българското) население на планетата.

                      Коментар


                        #12
                        И Аз да отбележа,че пропан бутана ще съсипе световният ред!
                        FIAT BRAVO 1.6
                        FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                        LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

                        Коментар


                          #13
                          popara801 написа:
                          И Аз да отбележа,че пропан бутана ще съсипе световният ред!
                          И нека силата бъде с вас! Аз пък много се впечатлявам от тези неща и се радвам, че има такива "организацийки", които поне се опитват да направят нещо!Даже съм мислила да пусна тема, да направим една кампания за събиране на средства, с които да закупим дръвчета и да ги засадим на Витоша.Що ли си мисля, че няма да се получи?Отдавна искаме да си купим и енергоспестяващи крушки, но все не ни остават пари. Колкото до ходенето на работа с колело, живот и здраве, като почна някой ден, съм се зарекла да ходя с колело - хем е по-евтино, хем е здравословно и съм сигурна, че след месец-два веднага ще си проличи по фигурата ми. :D
                          "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                          Ванга

                          Коментар


                            #14
                            Ако беше пуснал рано сутринта темата, щях да ида пеша на работа.Да спестя малко нафта.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                            Коментар


                              #15
                              Емзо И аз щях да отида пеша ако знаех по- рано че днес е 22 април
                              Ползвайте мигачи!

                              "I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
                              Jim Morrison

                              Коментар

                              Working...
                              X