Immortal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Collapse
X
-
Приятелю ... да ти снимам ли акта, който ми е съставен, за управление на неизправен автомобил - на чуждо име ?Пък ако си прав ... да обжалвам ? Не че за 30 лева ли колко са там си заслужава, ама нали знаеш - аз удобен случай не изпускам ... пък ако ще и да ми струва 300 лева делото
Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
-
Можеш да го оспорваш по съдебен ред ако е над 50 лв, за съжаление тези актове ги пишат до тази сума за да не може да бъдат обжалвани. За този проблем имаме подкрепата на Омбудсмана, а в скоро време ще внесем поправка в ЗДВП. виж този линк http://bau.bg/pdf/stanovishte_186_zdvp.pdfDandy написа:Здравейте ! При излязъл акт от стаята за видеоконтрол и в акта пише съставил + 2ма свидетели (другите 2ма в стаята) с имена и ЕГН, но в момента на писането единият излиза и отдолу на 2ри свидетел му няма подписа, акта валиден ли е ? Демек има му името горе с ЕГН като свидетел, а отдолу има подпис на съставилия акта и на 1ния само свидетел. Ако е невалиден, но платен, мога ли да го оспорвам и до колко време ?Благодаря !ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
Абсолютно подкрепям!!!bau.bg написа:Можеш да го оспорваш по съдебен ред ако е над 50 лв, за съжаление тези актове ги пишат до тази сума за да не може да бъдат обжалвани. За този проблем имаме подкрепата на Омбудсмана, а в скоро време ще внесем поправка в ЗДВП. виж този линк http://bau.bg/pdf/stanovishte_186_zdvp.pdfDandy написа:Здравейте ! При излязъл акт от стаята за видеоконтрол и в акта пише съставил + 2ма свидетели (другите 2ма в стаята) с имена и ЕГН, но в момента на писането единият излиза и отдолу на 2ри свидетел му няма подписа, акта валиден ли е ? Демек има му името горе с ЕГН като свидетел, а отдолу има подпис на съставилия акта и на 1ния само свидетел. Ако е невалиден, но платен, мога ли да го оспорвам и до колко време ?Благодаря !
Коментар
-
О, Безсмъртний !Точно за ... чакай как го каза :D "непреминал технически преглед на време" е акта ... само, че колата е на фирма ... Нали знаеш, че съм стар човек и точните понятия ми убягват ... Ако обжалвам и съм прав ... ще напишат ли акт на шефа на фирмата ... А ще съм прав ли ?Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Добре, но тук става дума за нередовен документ, а не за нарушението. Реално самият документ искам да стане невалиден, а оттам също нарушението ще стане. Не виждам защо трябва да има общо с 50те лева. Той реално е за толкова... Кака ми е адвокат, тя ми каза нещо подобно като вас, но аз пак не мога да го приемаbau.bg написа:Можеш да го оспорваш по съдебен ред ако е над 50 лв, за съжаление тези актове ги пишат до тази сума за да не може да бъдат обжалвани. За този проблем имаме подкрепата на Омбудсмана, а в скоро време ще внесем поправка в ЗДВП. виж този линк http://bau.bg/pdf/stanovishte_186_zdvp.pdfDandy написа:Здравейте ! При излязъл акт от стаята за видеоконтрол и в акта пише съставил + 2ма свидетели (другите 2ма в стаята) с имена и ЕГН, но в момента на писането единият излиза и отдолу на 2ри свидетел му няма подписа, акта валиден ли е ? Демек има му името горе с ЕГН като свидетел, а отдолу има подпис на съставилия акта и на 1ния само свидетел. Ако е невалиден, но платен, мога ли да го оспорвам и до колко време ?Благодаря !
))
Fiat Brava 1.4 12V
Коментар
-
В случая се казва че е - Техническа грешка и не се взима под внимание.Ти не си схванал основното :Жалбата е недопустима поради този член:ЗДВПЧл. 189.(5) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.Dandy написа:Добре, но тук става дума за нередовен документ, а не за нарушението. Реално самият документ искам да стане невалиден, а оттам също нарушението ще стане. Не виждам защо трябва да има общо с 50те лева. Той реално е за толкова... Кака ми е адвокат, тя ми каза нещо подобно като вас, но аз пак не мога да го приема
))ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
Ясно, благодаря !bau.bg написа:В случая се казва че е - Техническа грешка и не се взима под внимание.Ти не си схванал основното :Жалбата е недопустима поради този член:ЗДВПЧл. 189.(5) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.Dandy написа:Добре, но тук става дума за нередовен документ, а не за нарушението. Реално самият документ искам да стане невалиден, а оттам също нарушението ще стане. Не виждам защо трябва да има общо с 50те лева. Той реално е за толкова... Кака ми е адвокат, тя ми каза нещо подобно като вас, но аз пак не мога да го приема
))Fiat Brava 1.4 12V
Коментар
-
Ще се радваме ако ни покажеш пътя. 500 000 акта годишно са до тази сума.... Всички ще са благодарни.Kuku написа:НП с наложена глоба до 50лв. МОГАТ да се обжалватbau.bg написа:ЗДВПЧл. 189.(5) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
Как, защо, къде, кой, кога.... юристите ВИ да отговорят
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
Разбира се.Не веднъж сме коментирали това във форума.Само че процедурата е тромава и на практика никой не го прави за 50 и по-малко лева.Те и на това са се надявали, като са приели да не се обжалват по бързия начин.По-скоро се борете да се променят наказанията в ЗДВП, които сега са "от 50 до..." - да стане "от 51 до ...", защото практиката показва, че когато има предвидено наказание от 50 до... във всички случаи се налага наказание от 50 лв, за да не може лесно да се обжалва.Kuku написа:НП с наложена глоба до 50лв. МОГАТ да се обжалватbau.bg написа:ЗДВПЧл. 189.(5) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
Как, защо, къде, кой, кога.... юристите ВИ да отговорят 
Коментар
-
Да, Дидо, до сега единствената пречка е бил хонорара на адвоката, който обезсмисля целта на тежката и трудна процедура.... само за 50лв.Щом БАС го правят безплатно, защо да не се обжалва?Bau, услугата "показване на пътя" се предоставя само и единствено на членове на Сдружение "Фиат Форум България"!Членския внос за пълноправно членство е в размер на 100лв., като напълно безплатно получавате отстъпки за гуми, горива, сервизи и магазини!Другият вариант е чрез сключване на спестовна застраховка живот в личната ми фирма, напълно безплатно да станете непълнопрачвен член на Сдружението, но тогава ще ползвате само отстъпките....
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар