Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредната идиотщина

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

@VladimПрав си. Мразя несъобразителните хора. Винаги гледам на по-кофти място да спра, по-прибрано, за да не преча, а и да се защитя максимално от некадърници и глупаци. Но в случая по някаква причина колата е там. Не се знае какво се е случило със собственика. Начинът е да извикат паяк и да я вдигне. В Лозенец веднъж рязаха някакви стари дървета. Имаше кола и пречеше. Извикаха паяка и проблема беше решен.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Vladim написа:
      liverpool235 написа:
      За мен има огромна разлика от това да си оставиш колата пред входа без да я пипаш,пречейки на всички,и да си паркираш колата до строеж където преди да започнеш да паркира ги е попитал дали им пречи колата!И това ли е начина ?! Пречи ми колата,дай да я разбием,да и забием кол в тавана и т.н.. Има си паяци за тая работа и други вариянти,НО не да се троши и да се прават мизерий...
      Някъде прочете ли, че според мен това е начина? Това е идиотщина, но е болна реалност, която скоро няма да се промени. А някой от вас замисля ли се, че ако не си хвърляте цигарите през прозореца на колата например ще направите добро? За конкретният случай се действа по установеният ред-полиция, застрахователи... Аз лично избягвам паркирането до строежи, защото съм ставал свидетел при силен вятър, какво е политало от високите етажи... а пък и шансът да ти потрошат колата я с бетоновоз, я от простотия е голям! Но пък да се прави от мухата слон не го разбирам!? Такава е реалната ситуация за, която вина имат всички!
      Лично аз никога не съм си позволявал да хвърлямм каквото и да е било от колата,и да правя боклук,и винаги съм правел забележки на приятелите ми които си го позволяват! И аз избягвам да паркирам до строежи и до други неща представляващи опастности (и без това нямам Каско) и се нервирам на несъобразителноста на много хора,които оставят колите пред входовете,паркират за 3 места при положение,че няма никакви места пред блока вечер и т.н. Но като нямам друг изход,ми се е случвало и до строеж да я оставя да пренощува.И не се опитвам да спомогна тая тема да стане от мухата слон,но позицията на колегата по горе за това,"как може човек да не си кара колата 3 дена" ме заинтригува..
      Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Илко го каза вече,пазете си сами собствеността,за да се кахърите после,че не я пазил някой друг!Какви са по строежите нямаше да те интересува,ако си бе махнал колата виждайки,че другите мсп-та ги няма.Вадим спомена нещо важно-освен покрай строежи,пазете колите си и от шахти,били те за комуникационни кабели или други. Лично аз съм местил такава кола,защото е паркирана върху шахта с кабели,а на мен месечна ми заплата минава през тая щахта!!!
        ex.Мареа ТД100

Коментар

Пак кой разбрал, кой - не. Когато другите коли са били махнати, оградата вече е била навряна в бронята.
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Никой не е длъжен да знае в коя шахта минават кабели, нито да знае кога ще се извършват няккави дейности, никой не е длъжен да знае разписанието на общината и кога кои дървета ще се режат, никой не е длъжен, след като са му казали, че няма проблем да паркира на дадено място, да се интересува през 10 минути какво става там. Никой няма право да ти поврежда колата, защото пречи или защото не е паркирана правилно - за тази цел има полиция, има и кой да я изнесе на паркинг. За пореден път се пишат мнения от рода на: пострадалият е виновен! Не колеги, виновен е този, който е направил поразията, а не този, който е пострадал! Симпатизирам на колегата за случката, дано нещата се оправят в негова полза.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

paralesa написа:
              Илко го каза вече,пазете си сами собствеността,за да се кахърите после,че не я пазил някой друг!Какви са по строежите нямаше да те интересува,ако си бе махнал колата виждайки,че другите мсп-та ги няма.Вадим спомена нещо важно-освен покрай строежи,пазете колите си и от шахти,били те за комуникационни кабели или други. Лично аз съм местил такава кола,защото е паркирана върху шахта с кабели,а на мен месечна ми заплата минава през тая щахта!!!
              Още има хора, които не са прочели какво се е случило или просто не са го разбрали, но трети път няма да обяснявам.Както и да е. Отакзах се да се занимавам със случая и без това щетите са 2 драскотини по здната брония.Ходих и говорих с техника. Свестен човек излезе. Каза, че се е притеснил, че колата седяла 2 дена без да мръдне и казал на разботниците да преместят оградата, че да забележа вечерта и да преместя колата. Но вика тва са цигани....казваш им нещо, а те си знаят тяхното и са я преместили както са решили за добре. А явно тяхното добре е било да я блъснат в колата. С малоумници не ми се разправя, че да ходя да търся нещо от тях. Те и без това са си наказани. Разбрахме си се като хора и той се съгласи на пълно съдействие, ако реша да викам полиция и застрахователи. Каза, че ще подпише каквото трябва и ще обясни случилото се.Но като се замислих, че ако викна полиция първо 1 час ще им обяснявам какво е станало, второ 3 часа щях да ги чакам да дойдат(ако изобщо се съгласях да дойдат) и бързо ми спадна ентусиазма. Все пак нямам цял ден да се занимавам с тях.Единственото, което ми остана е да викна застрахователите , но и това не знам дали ще сторя за такива малки щети.Цялата работа е, че супер много се ядосах на отношението на тия кретени и начина по който действат. За това и пуснах тая тема. Не за да ми обяснявате колко било опасно да се паркира до строежи или че колата била за да се кара, а не да седи 3 дена на паркинга и тем подобни. Аз много добре знам как да си паза колата и какво да правя с нея.Самата постъпка беше доста глупава и техника си призна, че е сбъркал и че е можело предният ден да напише една бележка. Отделно той самият е казал само да се премести оградата, а малоумните работници от там нататък са свършили белята.Аз самият завършвам скоро ВИАС и ми предстои да се занимавам с това. Работил съм на строеж, като общак преди и знам за какво иде реч. Така че смятам темата за изчерпана. Аз моите изводи съм си ги направил. Който разбрал - разбрал
              Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

колега имаш ли каско или не?ако имаш,не виждам какво се кахъриш-обяви я за надрана на паркинг и толкова....Но като гледам ,нямаш каско,затова предполагам,няма смисъл да търсиш каквото и да било.Имам само едно уточнение за Еле и те моля не отговаряй ,ама изобщо. Пиша пред всички,защото от една кореспонденция на лични с теб,ми писна да споря с радиоуредба Колежке !!! Тия шахти се слагат на тротоара и между тях и сградите има 1 метър,ако знаеш закона,отговори си защо елементарно нямаш право да спираш върху тая шахта И второ,в тия шахти понякога върви инфирмация за милиони-да речем комуникациите на мобилните оператори....А да не говорим за оптиките на военните,защото там работата е дебела,вярвай ми! И когато тая шахта,се налага да бъде отворена,ще го сторят и тогава и твоята голяма уста няма да ти помогне . Комуникационните шахти затова се правят на тротоарите и в градинките,с цел да бъдат лесно обслужвани,ако ти пречиш на нормалното им отваряне,автомобила бива принудително отстраняван и се радвай,ако го сторят а паяк,а не посредством няколко гладни мангала... Замисли се само над един пример-същото е все едно да спреш пред гаража на пожарната Ако мислиш,че тоя дето трябва гаси пожара ще му пука да одере колата ти лъжеш се,виждал съм да минават транзит пред бронята на кола,защото пречи...Същото е и с шахтите,пречиш на някой да предоврати щети за милиони,мислиш ли,че ще му пука за твоя фиат? После въври го съди,да видим до къде ще стигнеш
                ex.Мареа ТД100

Коментар

Колега колата има каско. Казах го на няколко пъти. То е ясно, че каското ще плати. Темата беше за нещо съвсем различно.
                  Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

След като имаш каско,поздрави се,че си бил предвидлив и ,че си имал възможност... И не се оставяй застрахователя да те метне,длъжен да ти плати щетата,не се отказвай току-така....а за какво темата разбрахме и не ми се спори вече,кой виновен и кой,дано обаче си разбрал,че ако сам не предвидиш какво може да стане и да го предовратиш преди това,после само може да съжаляваш,че си надявал на съвестта на някой.
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

ele написа:
                      Никой не е длъжен да знае в коя шахта минават кабели, нито да знае кога ще се извършват няккави дейности, никой не е длъжен да знае разписанието на общината и кога кои дървета ще се режат, никой не е длъжен, след като са му казали, че няма проблем да паркира на дадено място, да се интересува през 10 минути какво става там. Никой няма право да ти поврежда колата, защото пречи или защото не е паркирана правилно - за тази цел има полиция, има и кой да я изнесе на паркинг. За пореден път се пишат мнения от рода на: пострадалият е виновен! Не колеги, виновен е този, който е направил поразията, а не този, който е пострадал! Симпатизирам на колегата за случката, дано нещата се оправят в негова полза.
                      Спри ми пред гаража или ми запуши колата... Ще си намериш ламарината предадена в Металекс за скрап. Аман от остроумни коментари. Или пък ела спри над шахта на МСАТ като имат зор с нея
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Geraka написа:
                        Обаче вечерта реших да изляза, но с моята кола - Фиата, и гледам останало само Аудито на паркинга, но оградата преместена напред и около Аудито е на буквата П.
                        Е това е бил момента да се заинтересуваш какво става и да се уговориш да те изчакат. Ама... Вижа дали са платили тротоарно право и до къде.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

jenshen73 написа:
                          ele написа:
                          Спри ми пред гаража или ми запуши колата... Ще си намериш ламарината предадена в Металекс за скрап. Аман от остроумни коментари. Или пък ела спри над шахта на МСАТ като имат зор с нея
                          Ако спре някое Порше, съм сигурен, че ще го изчакаш мирно и тихо. Айде стига сме показвали "мускули". Направиш ли ми нещо на колата, гледай на другия ден да си преместиш гаража или добре да си скриеш твоята. Говоря принципно, защото НИКОГА не запушвам коли и не спирам пред гаражи.

Коментар

Plastex написа:
                            Geraka написа:
                            Обаче вечерта реших да изляза, но с моята кола - Фиата, и гледам останало само Аудито на паркинга, но оградата преместена напред и около Аудито е на буквата П.
                            Е това е бил момента да се заинтересуваш какво става и да се уговориш да те изчакат. Ама... Вижа дали са платили тротоарно право и до къде.
                            Мерси колега,ей тоя цитата исках да видях всички спорещи тук!!! И после пак ми кажете,че някой друг му е виновен?
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

style34 написа:
                              jenshen73 написа:
                              ele написа:
                              Ако спре някое Порше, съм сигурен, че ще го изчакаш мирно и тихо. Айде стига сме показвали "мускули". Направиш ли ми нещо на колата, гледай на другия ден да си преместиш гаража или добре да си скриеш твоята. Говоря принципно, защото НИКОГА не запушвам коли и не спирам пред гаражи.
                              Дали?
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Я малко по весело ... да разкажа една случка. Случайно минавам покрай мой познат и гледам нещо се дупят около едно VW приличаше ми на сув ама не знам какво точно. Не е било туарег но беше почти ново. Та човека спрял, запушил един гараж и изхода от паркинга на блока. Хората искат да излизат, но няма как. Та решават те, аз стоя и наблюдавам. Докараха Ауди а4 4х4 новичко, изкараха от багажника един здрав колан и вързаха джипката през джантата на предната дясна гума и за теглича на аудито. И решавам аз да отида и да помогна като 6 човека бътнем джипката а аудито дърпа отпред. На пръв поглед на няколко тласъка ще го мръднем достаъчно да се излиза. И.....напъва се аудито... бутаме всички като замаяни, почнаха да пукат тенекиите на джипката от натискане, аудите изкара дрезгав глас.... И НИЩО. Джипката не мръдна и с 1см. Всички ШАХ. Опит 2. Аудито гас, ние бутаме, подигаме, напъваме се. НИЩО. Джипката като залепена беше. И така и не я мръднахме там си остана. Но нищо не сме му правили на колата на човека ....
                                Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Working...
                                X