Значи паркираме ония ден Аудито на приятелката пред един строеж, където има поне 15 други коли паркирани. От тогава колата не е мърдана. Не за първи път паркираме пред строежа и друг път сме питали дали пречи и те са казвали, че няма проблми. (Все пак за взели поне 10 метра от улицата с тяхната ограда). Както и да е. Днес вечерта гледам останало само Аудито там и оградата мръдната на пред и само където е колата оставена уж както си беше. Викам си вече е късно и няма да им пречи. Та по-късно към 11 вечерта слизам и какво да видя. Оградата набита в задната брония на колата, а самата кола мръдната напред. А бронията преди 2 месеца беше боядисана цялата. Нормално изнервих се. Взех да ритам тъпата ограда и дойде охраханата на обекта. Викам "Кво става бе" и тем подобни. Ония ми вика: "Ми ще леем бетон утре. Ние даже се пробвахме да я бутаме днеска" Е викам аз: "Да не съм малоумен, че да не я премесетя като видя, че само тя е останала и оградата е мръдната" Кому беше нужно да забията оградата в бронията и да я надерат цялата. И ония ми вика: "Еми тя не е мърдана от 3 дена" Едвам си сдържах нервите. Та утре в 8 часа трябва да ходя и да се разправям с техника и да видим кой ще погасява щетите. Ако нещо почне да се ослушва викам мобилната група на Армеец да се разправят с тях. Грешката ми е, че преместих колата, но те щетите си личи, че са от оградата.Кой им дава право на тия глупаци да пипат частна собстеност и да се опитват да я местят и за калпак да нанасят щети върху тази собственост. Нима пътя е техен и могат да си завладеят колкото искат с тъпата си ограда. Преди да почне глупавият им строеж си беше широк паркинг и улица там, а сега оставиха място колкото едва да се разминат 2 коли.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредната идиотщина
Collapse
X
-
не се разправяй с никой! извикай си полиция, обясни им случая и гледай сейр. вярно, че вероятно и ти си в нарушение, но като им пречи се вика паяк и ти я вдигат. трябва нещата да почнат да стават както му е реда, а не да се разправяме всеки ден с всякакви тъпаци, това си е работа на полицията, след това застрахователя да си търси парите от виновницитеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Колега един съвет от мен - понякога като си оставяш колата някъде където мислиш, че може и да пречи на предния джам слагаш един голям лист с номера на мобилния и тия лумпени ако имат малко акъл в главите ще ти се обадят да слезеш и да си я преместиш като бял човек, а не да ти нанесът щети, направо да се беше обадил на полицаите и те да се разправят с тия олигофрениpunto HGT
Коментар
-
paralesa написа:не че нещо,ама като си видял,че е така положението,защо не си премести колата???Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:..И освен това - абе хора за какво са ви коли като на ги премествате по 3-4 дена - за да пълнят улиците???Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Yavor написа:paralesa написа:не че нещо,ама като си видял,че е така положението,защо не си премести колата???Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Някои колеги са много странни за мен. Добре, ако не дай си Боже колегата се беше разболял и нямаше как да си премести колата 2 седмици кво праим? Има си начини. Викаш паяк-вдигат колата. Да не говорим, че е почти сигурно, че са извън разрешените граници. Трябваше веднага да се извика полицията и да съставят протокол. Оградата не се е преместила сама. И другото - лично аз не помня кога за последно е имало ден, в който да не карам колата си, но няма как да кажа на някой, който си кара колата рядко да я продава, щото не я кара често. Купил си я е човека, плаща си й данъците - няма проблем. И такива хора не пълнят улиците, а паркинга, който е колкото техен, толкова и мой. За спиране пред входове, гаражи, за две коли и т.н. е друг въпрос.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Явно някои колеги изобщо не са разбрали ситуацията.Цялата ситуация е следната:Колата е паркирана на място заедно с още 15-тина коли, като всички сме паркирали перпендикулярно на оградата. От време на време се показвах през прозореца и нямаше никакво развитие. Обаче вечерта реших да изляза, но с моята кола - Фиата, и гледам останало само Аудито на паркинга, но оградата преместена напред и около Аудито е на буквата П. Тогава вече всичко беше свършило. Викам си като се върна ще огледам колата и ще я преместя. И така и стана, но като видях от по близо самата ограда беше яко натикана към бронията на колата.Бетона го леят в момента, така че нищо нямаше да им попречи да оставят една бележка или просто да поместят оградта, но без да я завират в колата.След малко слизам да видя какво ще стане. А това с карането на колата е несериозно изказване. В момента сме в сесия и 2-те коли стоят на паркинга по няколко дена без да мърдат. Това не пречи за 2 години на Фиата да имам 40000км, а на Аудито за по-малко от една - 20000.За другите колеги. Как да съм видял, че е така положението. Ако бех видял, че местят оградата щях да я преместя, но аз видях вече преместената ограда.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
style34 написа:Някои колеги са много странни за мен. Добре, ако не дай си Боже колегата се беше разболял и нямаше как да си премести колата 2 седмици кво праим? Има си начини. Викаш паяк-вдигат колата. Да не говорим, че е почти сигурно, че са извън разрешените граници. Трябваше веднага да се извика полицията и да съставят протокол. Оградата не се е преместила сама. И другото - лично аз не помня кога за последно е имало ден, в който да не карам колата си, но няма как да кажа на някой, който си кара колата рядко да я продава, щото не я кара често. Купил си я е човека, плаща си й данъците - няма проблем. И такива хора не пълнят улиците, а паркинга, който е колкото техен, толкова и мой. За спиране пред входове, гаражи, за две коли и т.н. е друг въпрос.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Ама... хем някои от вас са много морални, хем обратното! Чакайте малко! Първо става въпрос за паркиране на адекватно място! Интересно, как 15-ти шофьора на автомобилите са разбрали, че трябва да преместят колите си, а гаджето ти не е? Относно моят пост по-горе на, който някой колеги странно да поясня! И аз съм си оставял колата по няколко дни пред блока, но не пред входа, защото на някой може да му се наложи да разтоварва нещо, или да попреча на изнасяне на болен човек на ръце например! Един индивид си паркира колата пред входа преди Коледа и я мръдна вчера... а уточня, че човекът не е болен виждам го да си кара служебния бус! Освен съобразителност се изисква и малко опит, който се придобива с повече наблюдения около ситуациите в града, колеги! А, че строителите често си правят, каквото искат-няма спор! Любимо ми е да се надъня в задръстване по малки улички в центъра, защото някой е решил да лее бетон и е затворил цялата улица... Също така не ме разбирайте погрешно, че се кефя на случката на колегата-напротив! Знам, какво е да ти увредят колата, често ми се случва последните години. Разбира се затова има полиция и Автокаско!Значи хем тези с оградата са криви, защото не спазват правила, хем вие ме убеждавате, че може да си оставяте колите, където поискате без проблем? Хайде, ако сме морални да сме такива докрай!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
За мен има огромна разлика от това да си оставиш колата пред входа без да я пипаш,пречейки на всички,и да си паркираш колата до строеж където преди да започнеш да паркира ги е попитал дали им пречи колата!И това ли е начина ?! Пречи ми колата,дай да я разбием,да и забием кол в тавана и т.н.. Има си паяци за тая работа и други вариянти,НО не да се троши и да се прават мизерий...Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
liverpool235 написа:За мен има огромна разлика от това да си оставиш колата пред входа без да я пипаш,пречейки на всички,и да си паркираш колата до строеж където преди да започнеш да паркира ги е попитал дали им пречи колата!И това ли е начина ?! Пречи ми колата,дай да я разбием,да и забием кол в тавана и т.н.. Има си паяци за тая работа и други вариянти,НО не да се троши и да се прават мизерий...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар