Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Случка с КАТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Случка с КАТ

Ето какво ми се случи на 23 декември на връщане от Варна по път І-4 край Омуртаг:Както често става, бях образувал колона отзад, спусках се към самолетите със 60 км/ч на 4-та скорост без газ и ме спря полицай.Провери ми документите и каза: "Знаеш ли защо те спряхме, малко бързо караше."Аз казах: "Не карах ли със 60?"После попитах с колко съм карал, замисли се и каза "с осемдесе... и един".Мълчане после, почти повярвах, че съм го загазил и ще пише акт.Каза, че имало лишаване за такова нещо и вземане на точки, да внимавам.След това каза: "Изтрили сме ти показанието и няма да пишем акт" и вече приятелски ме предупреди да не нарушавам ограниченията, защото има санкции и не си струва. И си тръгнах.Като цяло, не останах потресен толкова от отношението на полицая, ясно е с каква цел ме е спрял, но от думите, че съм бил карал с 81, накараха ме доста да се замисля с колко съм карал. Сега проверих в записите на Garmin-a, че съм ускорил надолу от 57 до 59, след което са ме спряли.Излиза, че откровенно ме е излъгал Така че, ползвайте GPS около Омуртаг

Жалкото е, че показанията от джипиес не важат пред господата от пътната корупция, ъъъ, полиция

Коментар

Не всеки може да си позволи GPS или иска да дава пари за тази джаджа, а и показанията на GPS-a не са доказателство. Следващият път като те спрат и ти кажат, че си карал с еди-колко-си - искай да ти покажат какво са засекли.... Нищо не е да "добра дума", а е на база записани данни.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Да, не е доказателство, защото може ръчно да се променят данните с каквото ще, дори с notepad, записите се пазят в прост xml.Иначе се намират и доста евтини gps.А тези радари какво показват точно, нямах честта да ги видя отблизо , имат ли дата и час, освен скоростта?

Коментар

щом са "изтрили" записа значи си ги измислят
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Да, това е ясно,преди да ми каже 81, тръгна да чете нещо из джоба си..От там се зачудих тези радари да не би да издават касови бележки

Коментар

колега от опит съм остановил че GPS -до 100 км;ч дават 5 километра разлика а за случката и мен така ме спряха и ми казаха че съм с 35 отгоре аз бях само с 25 и заради това си купих радар детектор за да не си разваляме деня с полицайте
              1.6 16v 96 г. 103 hp.
              България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
              Да мина да те взема...или да взема да те мина?

Коментар

Ако не ти каже "Добър ден, елате да видите показанията на радара" просто го гледаш тъпо и чакаш да те "пусне". Без радар няма акт, но ако са засекли някой друг минута преди теб гориш. Тия радари без камера трябва да ги премахнат
                Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

steven написа:
                  Ако не ти каже "Добър ден, елате да видите показанията на радара" просто го гледаш тъпо и чакаш да те "пусне". Без радар няма акт, но ако са засекли някой друг минута преди теб гориш. Тия радари без камера трябва да ги премахнат
                  Така си е .... и аз мисля , че трябва да ги премахнат или да стане като в нормалните държави да има камери в патрулките - да видим тогава кой кого "ще черпи" и кой кого ще лъже !

Коментар

То мойта случка е баш за тая тема... Как за два дена ме разориха "тарикатите"... (Случката се разви преди година)На първия ден,беше към 5 сутринта и си дрема аз в колата и по целия път съм си карал 50-60 км. и не съм превишавал тая скорост никаде, и на централна гара,точно на едното скосение направено заради метрото ми изкочи един шишко от храстите(Това скосение е път с две платна и ако караш с по малко от 45-50,може да предизвикаш катастрофа)..... И такъв се стреснах,все пак тогава за втори път ме спираха от както имам книжка и си спирам аз такъв,отварам си прозореца и нещо оня промърмори за някъв радар... Слизам аз и гледам радара 62 км. и си викам"Евалата не съм сгазил лука" ,при което оня ми показа някъв знак 30 км. ,незнам от къде го извади.. И хоп за някви актове започна да ми говори и си хвана писалката ,и започна да си щрака с нея върху акта,но в крайна сметка минах само с парично възнаграждение.. На следващия ден(към обяд беше)приблежавам аз същото място и от далече заглеждам мястото на което вчера ме одраха ,и забелязвам,че от там си тръгва някаква Q7 ли беше незнам,скочих на спирачките и намалих до 35-40... Направо заковах стрелката и си карам спокоен,че съм в граници(това се случва 1 сфетофар преди да стигна до тях) и пак ме спират... При което откачих,защото през цялото време гледах с колко карам..Отивам пак до радара(не бяха същите "чичковци") иии какво да видя на радара пишеше 69 км. при което онемях тотално и започнах да мърмора,че не съм карал с толкова...Какво се получава,оня започна да ми крещи,че са щял да ми извади белешка с дата,час и незнам си кво ,и аз се стреснах(доста глупав бях тогава,относно тея неща).Намалих тона и пак започнах да подхождам тактично..Пак се разминах със същата сума,на същото место без да бях виновен!
                    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Що ли ми се струва ,че не е баш така както се описва . Ами всеки ден се правят актове за превишена скорост и ако е така то до сега не би трябвало нито един акт да бъде признат от съда . Как може да си мислим ,че всичките тия радари ,камери са афив работа . Че ако съм началник на КАТ как бих ги пратил да патрулират и мерят скороста с радари след като според вас може да се подправят показанията на кой както му е удобно.Миналата година съпругата ми караше колата защото бях пил 50 грама ракия преди час и спрях при катаджиската кола защото и двамата катаджии са мои добри познати с молбата да духна и видя дали уреда ще покаже нещо. Те ми отказаха категорично ,защото ако покаже нещо ще трябва съответно и акт да напишат защото всичко това влизало в компютъра и не можели нищо да изтриват .Вие пък казвате ,че всичко може .А оди я разбери на кого да се вярва .
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                        Що ли ми се струва ,че не е баш така както се описва . Ами всеки ден се правят актове за превишена скорост и ако е така то до сега не би трябвало нито един акт да бъде признат от съда . Как може да си мислим ,че всичките тия радари ,камери са афив работа . Че ако съм началник на КАТ как бих ги пратил да патрулират и мерят скороста с радари след като според вас може да се подправят показанията на кой както му е удобно.Миналата година съпругата ми караше колата защото бях пил 50 грама ракия преди час и спрях при катаджиската кола защото и двамата катаджии са мои добри познати с молбата да духна и видя дали уреда ще покаже нещо. Те ми отказаха категорично ,защото ако покаже нещо ще трябва съответно и акт да напишат защото всичко това влизало в компютъра и не можели нищо да изтриват .Вие пък казвате ,че всичко може .А оди я разбери на кого да се вярва .
                        Аз си слагам и двете ръце под ножа,че бях точно с 40 км/h( и ме изкараха с 69 км/h.Като онази кола съм я засичал с други след тази случка,че случайно да няма някакво огромно разминаване в км/h.Резултата беше 1:1 km/h с другите коли!
                        Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Пак казвам ,че не споря за случая, но почвам да се замислям дали е възможно това и знае ли спиращия кого спира и какво му казва . Ами ако е някой съдия примерно или от тия дето ги знаят законите точка по точка какво го очаква тоя катаджия ??? Просто аз за мен си нямам обяснение
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

За дрегерите наистина, до колкото знам - НЕМА ЛАБАВО А като ми излезне от съда акта ... ще кажа резултата за радарите
                            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

коцев написа:
                              ...... Те ми отказаха категорично ,защото ако покаже нещо ще трябва съответно и акт да напишат защото всичко това влизало в компютъра и не можели нищо да изтриват. ...............
                              Какъв компютър на дрегера? Да не са сменили и дрегерите?

Коментар

Working...
                              X