Ето какво ми се случи на 23 декември на връщане от Варна по път І-4 край Омуртаг:Както често става, бях образувал колона отзад, спусках се към самолетите със 60 км/ч на 4-та скорост без газ и ме спря полицай.Провери ми документите и каза: "Знаеш ли защо те спряхме, малко бързо караше."Аз казах: "Не карах ли със 60?"После попитах с колко съм карал, замисли се и каза "с осемдесе... и един".Мълчане после, почти повярвах, че съм го загазил и ще пише акт.Каза, че имало лишаване за такова нещо и вземане на точки, да внимавам.След това каза: "Изтрили сме ти показанието и няма да пишем акт" и вече приятелски ме предупреди да не нарушавам ограниченията, защото има санкции и не си струва. И си тръгнах.Като цяло, не останах потресен толкова от отношението на полицая, ясно е с каква цел ме е спрял, но от думите, че съм бил карал с 81, накараха ме доста да се замисля с колко съм карал. Сега проверих в записите на Garmin-a, че съм ускорил надолу от 57 до 59, след което са ме спряли.Излиза, че откровенно ме е излъгал
Така че, ползвайте GPS около Омуртаг

Коментар