Ето какво ми се случи на 23 декември на връщане от Варна по път І-4 край Омуртаг:Както често става, бях образувал колона отзад, спусках се към самолетите със 60 км/ч на 4-та скорост без газ и ме спря полицай.Провери ми документите и каза: "Знаеш ли защо те спряхме, малко бързо караше."Аз казах: "Не карах ли със 60?"После попитах с колко съм карал, замисли се и каза "с осемдесе... и един".Мълчане после, почти повярвах, че съм го загазил и ще пише акт.Каза, че имало лишаване за такова нещо и вземане на точки, да внимавам.След това каза: "Изтрили сме ти показанието и няма да пишем акт" и вече приятелски ме предупреди да не нарушавам ограниченията, защото има санкции и не си струва. И си тръгнах.Като цяло, не останах потресен толкова от отношението на полицая, ясно е с каква цел ме е спрял, но от думите, че съм бил карал с 81, накараха ме доста да се замисля с колко съм карал. Сега проверих в записите на Garmin-a, че съм ускорил надолу от 57 до 59, след което са ме спряли.Излиза, че откровенно ме е излъгал
Така че, ползвайте GPS около Омуртаг
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Случка с КАТ
Collapse
X
-
Humppa -
Не всеки може да си позволи GPS или иска да дава пари за тази джаджа, а и показанията на GPS-a не са доказателство. Следващият път като те спрат и ти кажат, че си карал с еди-колко-си - искай да ти покажат какво са засекли.... Нищо не е да "добра дума", а е на база записани данни.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
колега от опит съм остановил че GPS -до 100 км;ч дават 5 километра разлика
а за случката и мен така ме спряха и ми казаха че съм с 35 отгоре аз бях само с 25 и заради това си купих радар детектор за да не си разваляме деня с полицайте
1.6 16v 96 г. 103 hp.
България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
Да мина да те взема...или да взема да те мина?
Коментар
-
Така си е .... и аз мисля , че трябва да ги премахнат или да стане като в нормалните държави да има камери в патрулките - да видим тогава кой кого "ще черпи" и кой кого ще лъже !steven написа:Ако не ти каже "Добър ден, елате да видите показанията на радара" просто го гледаш тъпо и чакаш да те "пусне". Без радар няма акт, но ако са засекли някой друг минута преди теб гориш. Тия радари без камера трябва да ги премахнат
Коментар
-
То мойта случка е баш за тая тема... Как за два дена ме разориха "тарикатите"... (Случката се разви преди година)На първия ден,беше към 5 сутринта и си дрема аз в колата и по целия път съм си карал 50-60 км. и не съм превишавал тая скорост никаде, и на централна гара,точно на едното скосение направено заради метрото ми изкочи един шишко от храстите(Това скосение е път с две платна и ако караш с по малко от 45-50,може да предизвикаш катастрофа)..... И такъв се стреснах,все пак тогава за втори път ме спираха от както имам книжка и си спирам аз такъв,отварам си прозореца и нещо оня промърмори за някъв радар... Слизам аз и гледам радара 62 км. и си викам"Евалата не съм сгазил лука" ,при което оня ми показа някъв знак 30 км. ,незнам от къде го извади.. И хоп за някви актове започна да ми говори и си хвана писалката ,и започна да си щрака с нея върху акта,но в крайна сметка минах само с парично възнаграждение.. На следващия ден(към обяд беше)приблежавам аз същото място и от далече заглеждам мястото на което вчера ме одраха ,и забелязвам,че от там си тръгва някаква Q7 ли беше незнам,скочих на спирачките и намалих до 35-40... Направо заковах стрелката и си карам спокоен,че съм в граници(това се случва 1 сфетофар преди да стигна до тях) и пак ме спират... При което откачих,защото през цялото време гледах с колко карам..Отивам пак до радара(не бяха същите "чичковци") иии какво да видя на радара пишеше 69 км. при което онемях тотално и започнах да мърмора,че не съм карал с толкова...Какво се получава,оня започна да ми крещи,че са щял да ми извади белешка с дата,час и незнам си кво ,и аз се стреснах(доста глупав бях тогава,относно тея неща).Намалих тона и пак започнах да подхождам тактично..Пак се разминах със същата сума,на същото место без да бях виновен!
Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Що ли ми се струва ,че не е баш така както се описва .
Ами всеки ден се правят актове за превишена скорост и ако е така то до сега не би трябвало нито един акт да бъде признат от съда . Как може да си мислим ,че всичките тия радари ,камери са афив работа . Че ако съм началник на КАТ как бих ги пратил да патрулират и мерят скороста с радари след като според вас може да се подправят показанията на кой както му е удобно.Миналата година съпругата ми караше колата защото бях пил 50 грама ракия преди час и спрях при катаджиската кола защото и двамата катаджии са мои добри познати с молбата да духна и видя дали уреда ще покаже нещо. Те ми отказаха категорично ,защото ако покаже нещо ще трябва съответно и акт да напишат защото всичко това влизало в компютъра и не можели нищо да изтриват .Вие пък казвате ,че всичко може .А оди я разбери на кого да се вярва .
Коментар
-
Аз си слагам и двете ръце под ножа,че бях точно с 40 км/h( и ме изкараха с 69 км/h.Като онази кола съм я засичал с други след тази случка,че случайно да няма някакво огромно разминаване в км/h.Резултата беше 1:1 km/h с другите коли!коцев написа:Що ли ми се струва ,че не е баш така както се описва .
Ами всеки ден се правят актове за превишена скорост и ако е така то до сега не би трябвало нито един акт да бъде признат от съда . Как може да си мислим ,че всичките тия радари ,камери са афив работа . Че ако съм началник на КАТ как бих ги пратил да патрулират и мерят скороста с радари след като според вас може да се подправят показанията на кой както му е удобно.Миналата година съпругата ми караше колата защото бях пил 50 грама ракия преди час и спрях при катаджиската кола защото и двамата катаджии са мои добри познати с молбата да духна и видя дали уреда ще покаже нещо. Те ми отказаха категорично ,защото ако покаже нещо ще трябва съответно и акт да напишат защото всичко това влизало в компютъра и не можели нищо да изтриват .Вие пък казвате ,че всичко може .А оди я разбери на кого да се вярва .
Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар