Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов комп., помагайте в избора. (+ озвучаване)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В този линк никъде не видях този процесор - 640, а има за 620. Тъй като руски език не знам, линкът е съвсем безполезен за мен, само разбирам че се сравняват 6 броя 4-ядрени процесори, с 1 триядрен, а числата какво показват - идея си нямам. Графики с някакви числа. Все пак благодаря де, аз съм си виновен че не знам руски.

Коментар

Съжалявам, 620 е 2,6 гх а 640 е 3 гх ( гх - гигахерца ) това им е единствената разлика. И тестовете показват че 4 рите ядра напълно компенсират малкия кеш.До скоро бях с Атлон 620 още се търкаля някъде в къщи.От месец съм с феном940 и мога да те уверя че няма почти никаква разлика реално. Единствено тестовете показват някакъв прираст.За нуждите които си описал атлон 640 ти е напълно достатъчен.AMD Athlon II X3 440 BOX - 130лв също ще ти е достатъчен ,но това вече зависи и от парите с които разполагаш.Но имай придвид че боксовия охладител си шуми и предвиди някой лев за по качествен охладител.
      HONDA I-VTEC

Коментар

Todor_Gagovski написа:
        Съжалявам, 620 е 2,6 гх а 640 е 3 гх ( гх - гигахерца ) това им е единствената разлика. И тестовете показват че 4 рите ядра напълно компенсират малкия кеш.До скоро бях с Атлон 620 още се търкаля някъде в къщи.От месец съм с феном940 и мога да те уверя че няма почти никаква разлика реално. Единствено тестовете показват някакъв прираст.За нуждите които си описал атлон 640 ти е напълно достатъчен.AMD Athlon II X3 440 BOX - 130лв също ще ти е достатъчен ,но това вече зависи и от парите с които разполагаш.Но имай придвид че боксовия охладител си шуми и предвиди някой лев за по качествен охладител.
        Не говорим за компенсация.В случай на поточно видео, тоест данни които минават и заминават, то кеша само да пречи друго не прави. За това в този вид приложения колкото повече кеш, толкова по-зле. За това е хубаво да не се четат лъскави списания, а е важно да знаеш за какво аджеба са ти някои неща.Колегата споменава, че ще го използва главно за гледане на филми, като там са притесненията. За това ако имаш кеш зле, съчетано с по-малко ядра още по-зле.Ама както и да е....
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ако поста е отправен към мен ,понеже виждам че мен си цитирал, аз много добре знам кое за какво ми трябва.
          HONDA I-VTEC

Коментар

Компютърът ми е поръчан за сглобяване вече:gigabyte 880GA-UD3HAthlon II 640640 ГБ WD Black Sata3/64 MB2x 2 GB DDR3вентилатор noiseblocker 12 см за кутията, 13 ДбEnermax cyclops 500 W---------------------------------------------------------При рисийвърите има един показател за ФМ-тунера: чувствителност, която се измерва в микроволтове. На рисийвъра който съм харесал, този показател е 2.5 микроволта, някъде там. На по-скъпите модели е 3.0 микроволта. На старата Ямаха е 1.5 микроволта. На hi-fi-тунерите е 0.9 - 1.2 микроволта. Кое в крайна сметка е добре - това число да е по-голямо, или по-малко? Защо на по-скъпите рисийвъри е по-голямо?

Коментар

Ама ти и радио ли ще слушаш? Ако да - по-малкото число в микроволти е по-доброто, а на hi-fi уредите никой не им гледа тунера колко е чувствителен, а се гледат други параметри предимно на усилвателната част.П.П. Редактирана писмена грешка. Явно все пак са ми били забавени мислите посреднощ.Чувствителността е по-добра при по-ниски стойности.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Тогава каква е причината на hi-fi тунер от най-висока категория числото да му е под 1 микроволт, а на средностатистическата ми домашна уредбичка да е 1.5 микроволта? Уредбата ми е по-добра от hi-fi тунера?

Коментар

Оги, по-чувствително е кога??? Когато може да усети 0.1 или 1 волт? Принципно на HI-FI от висок клас не виждам присъствието на ФМ тунер за уместно изобщо.Редактирал съм се по-горе, че явно съм спял снощи...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Да споделя впечатления - след 3-дневно сваляне, най-после успях да си пусна HD-филм. Върви си съвсем стабилно. Имам интересен проблем - при опит да вляза в BIOS - влизам, и след това клавиатурата спира да е активна! Реагират само Ctrl+Alt+Delete. Системата не е "увиснала", според мен. Работят клавишите за включване на главни букви, и цифровата клавиатура, но нищо повече не реагира в БИОС. Дали някой има идея на какво може да се дължи? Портът за клавиатура е комбиниран - един е за мишка и клавиатура, наполовина оцветен в зелено, и наполовина в лилаво. Иначе в Уин7 използвам безжична юсб-клавиатура и мишка на A4Tech, но за БИОСА си включвам конвенционалната, и махам юсб-приемника на другата, но нищо... Идеи?

Коментар

tomazo написа:
                      ...Тествано години наред с куп закупена стока .Плюс това Оги каза ,че не го бъркат цените а качеството и т.н.Ама нали е важно да си чешем клавиатурите
                      За какво качество говорим, всички продават една и съща стока, това не е нещо, което се произвежда от този, който го продава... Може и да не го бърка цената човека, но ако има 40-50 лв разлика в цена, това си е за един по-кротък охладител. Отдавна не остава време за филми, та може и да съм пропуснал нещо, ама... Какви 3 и четири ядра за филми, след като такива се гледаха перфектно и на 1.3 гхц туалатин?
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

ogi28b написа:
                        ... Имам интересен проблем - при опит да вляза в BIOS - влизам, и след това клавиатурата спира да е активна! Реагират само Ctrl+Alt+Delete. Системата не е "увиснала", според мен. Работят клавишите за включване на главни букви, и цифровата клавиатура, но нищо повече не реагира в БИОС. Дали някой има идея на какво може да се дължи? ... Идеи?
                        Виж в биос-а дали е включена подръжката на USB keyboard или нещо подобно.

Коментар

Plastex написа:
                          Отдавна не остава време за филми, та може и да съм пропуснал нещо, ама... Какви 3 и четири ядра за филми, след като такива се гледаха перфектно и на 1.3 гхц туалатин?
                          Хай пусни си едно блурейче на 1.3GHz процесорче Ще става ама нали си гледал снимки в слайдшоу режим. Е нещо такова ще е
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Абсолютно, опитах да гледам блу-рей на 1.1 Дурон, беше си точно като снимки в слайд-шоу. Миро, как да видя дали имам поддръжка на ЮСБ-клавиатура, като няма с какво да се "движа" в този БИОС ? След като клавишът Delete е активен и влизам в БИОС, значи работи ЮСБ клавиатурата. А в БИОСа влизам освен с ЮСБ, и с обикновена жична клавиатура, написал съм го по-горе, и проблемът е наличен. Забелязах също че менюто за избор на зареждащо устройство също не реагира на клавиатурата, след като вляза в него с F12. Отваря се прозорецът, виждам всички възможности - флопи, харддиск, юсб-памет, и т.н., но никаква реакция при натискане на стрелките.

Коментар

ogi28b написа:
                              Абсолютно, опитах да гледам блу-рей на 1.1 Дурон, беше си точно като снимки в слайд-шоу. Миро, как да видя дали имам поддръжка на ЮСБ-клавиатура, като няма с какво да се "движа" в този БИОС ? След като клавишът Delete е активен и влизам в БИОС, значи работи ЮСБ клавиатурата. А в БИОСа влизам освен с ЮСБ, и с обикновена жична клавиатура, написал съм го по-горе, и проблемът е наличен. Забелязах също че менюто за избор на зареждащо устройство също не реагира на клавиатурата, след като вляза в него с F12. Отваря се прозорецът, виждам всички възможности - флопи, харддиск, юсб-памет, и т.н., но никаква реакция при натискане на стрелките.
                              А жичната ти клавиатура за кой порт е ? Дане би и тя да е ЮСБ. Просто вземи една клавиатура с кръглия куплунг - лилав и пробвай. Също така можеш да си ъпдейтнеш биоса . Но едва ли там е проблема.
                              HONDA I-VTEC

Коментар

Като че ли не е станало ясно - обикновена клавиатура наричам тази, която е с лилав ps2-куплунг. Моля за малко по-сериозно отношение, не съм чак такъв индианец. Няколко пъти казах, и пак казвам - която и да е клавиатура - юсб, пс-2, безжична юсб - всичките са активни до момента на влизане в BIOS. След това нещо се случва, и блокира. Опитах с изключени харддискове, само с едната памет, оставих дъното празно, и пак същото. Сега дори съм махнал батерията, с идеята да си забрави настройките, да видим какво ще стане...

Коментар

Working...
                                X