kiro_of_the_day написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тема от вчера... "Кварталите без такса паркинг"
Collapse
X
-
Vladim написа:kiro_of_the_day написа:Публична общинска собственост - що е то?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Ами да го направят 130 ама да имам място. Пък то какво - ще взимаме малко ама поне няма да се ангажираме с нищо.Освен, ако не е руса, цицореста студентка!
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
chaveto написа:Ще се вози на градският транспорт и да не знае много. Това са точните примери на хора които създават деца с мисълта, че после ще му мислим като не можем да го гледаме. Или купих си кола ама няма 2лв да си сипя бензин.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:А всъщност някой замисля ли се, че никой не е длъжен да му осигури място пред блока? Ако, когато си купувал апартамент и не си платил и за парко място, защо ще очакваш заради това, че си си купил кола с нея върви и парко място? Ако имаш къща с двор и си паркираш колата в него, или гараж под блока, или паркомясто пред кооперацията, ОК, но да имаш къща в центъра, или блок в крайния квартал и да паркираш на общинско място е странно. Това, че такъв манталитет е наследство от миналото не означава, че е правилен.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Темата сега пък тръгна към Софиянци и "софиянци".Общината утре може да реши, да иска пари за това, че вървите пеш по нейните собствени тротоари. А всъщност, Кирето много правилно е запитал, какво е това аджеба, публична общинска собственост. Общината е сдружение на всички, живеещи в нея, и по тази логика, общинската земя е собственост на всички, живеещи на територията й. На всеки, който плаща данъци в тази община. Следвайки логиката - то не могат да искат да плащаш, за да паркираш на своята си собствена земя. Ако бяхме монархия, можеше да се каже - земята е на царя, трябва да се плаща данък за паркиране в царската земя, обаче ние сме република, собствеността на земята (държавна и общинска) е на всички хора в републиката, респ. в общината...Ние, като собственици, сме назначили общинарите да управляват имуществото ни, като управители.Все едно да си назнача в моето имение (хипотетичното, разбира се), управител, който да се грижи за имението ми, и той да въведе едностранно такса за паркиране в имението, включително и за мен... направо ще му откина главата на такъв управител
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane написа:Тя темата отдавна тръгна Софианци срещу "Софиаянци" И за тва предходните теми са в коша.В тая все още се спазва добрия тон.А по темата: Само да вметна ключа за бараката, беше написан от киро по напред в темата. Има публична и частна собственост. Тоест публичната собственост се ползва от всички. А за частната собствено ползването зависи от собственика и. А понеже междублоковото пространство е общинска-публична собственост, нямат право да искат такси за ползването и. Ако се въведе такъв закон или наредба би противоречал на конституцията и следователно ако се стартира съответната поцедура, ще отпадне.Не така стои въпроса с общинската-частна собственост каквато например са сградите на районните кметства.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Виж Владим ... аз не търся пот вола теле защото знам, че там са му тестисите (както казва Сашо Диков). По същата логика, сега приятелката ми плаща по 70 лв за да паркира в синя зона, без да има гарантирано място. Освен това, мястото е такова, че място за паркиране може да си намери вечер след 22 часа. А тогава синя зона няма. За какво плаща тия 70 лв ?! И примери мога да дам безброй. Защо общината събира данък сгради ? Като се счупи асаньора си го плащаме ние. Като се счупи стъкло във входа си го плащаме ние? Като си счупя вратата в нас си плащам аз. Защо плащам данък сгради, като не получавам никаква услуга в замяна? Нали принципите на икономиката са такива. Заплащаш за дадена услуга или благо. К’во благо получавам от тоя данък? Хайде за данък МПС се предполага, че парите отиват за републиканската пътна мрежа и оправят уж улиците. Ама пак уж има благо. Нека в кварталите всички паркинги да ги направят в близост до блоковете. Примерно на 4-5 блока един паркинг. С месечна или годишна такса. Тогава не 30 ами 300 ще плащам. Стига да знам че си имам паркинг, и някой некадърник като ме перне на паркинг ще има свидетели. Ще знам, че друсаните пишлемета няма да дойдат да си упражняват АРТ наклонностите по колата ми, или твърдостта на калниците. Нека да гледаме реално.
Коментар
-
////Punto//// написа:Защо общината събира данък сгради ? Като се счупи асаньора си го плащаме ние. Като се счупи стъкло във входа си го плащаме ние? Като си счупя вратата в нас си плащам аз. Защо плащам данък сгради, като не получавам никаква услуга в замяна? Нали принципите на икономиката са такива. Заплащаш за дадена услуга или благо. ...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Ама вижте сега... не съм казал, че ми е кеф да плащам за, какво ли не, но в роптаене тук нищо няма да постигнем. Изказах мнение и забелязах, че много хора не са съгласни с него, ОК. Всеки има право на мнение и да го изказва гласно в крайна сметка да имаме някакъв кяр от демокрацията.@gantcho изоставените бракми по улиците на са толкова много. А и досега винаги, когато съм подавал сигнал е имало ефект и таралясниците до месец ги няма. Но уви... няколко места освободени от тях определено не решиха проблема с паркирането.А отностно данъците... това е налог съществуващ откакто свят светува. За това да имаш апартамент, кола, или кенеф си плащаш, такива са законите. Мога да ви припомня, че някога се заплащаше и данък телевизор!
Това, че плащаш данък за автомобил означава, че си плащаш за удоволствието да имаш автомобил. Това, къде ще го паркираш си е твой проблем. Според мен също така е редно да се въведат строги закони според, които новостроящите сгради да разполагат с голям брой паркоместа. Знам, че и сега съществува подобно изискване, но с малко парички набързо се застварят очите и ушите на някои отговорни органи... После, като идем в МОЛ-а, или Бизнес центъра в Младост се чудим, къде да паркираме...
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:...Мога да ви припомня, че някога се заплащаше и данък телевизор!Това, че плащаш данък за автомобил означава, че си плащаш за удоволствието да имаш автомобил. Това, къде ще го паркираш си е твой проблем...
Помним го този данък. Едно дето никой не си го плащаше. Второ дето идеята на данъка не беше да плащаш данък за мътния Рубин 80 кила, а за това, че на него гледаш двете държавни програми + руската телевизия :D В социкономиката телевизиите не бяха комерсиални, а изцяло на държавна издръжка и затова държавата беше решила да събира данък за да си избие донякъде харчовете :D Данък гладилник, обаче нямаше, ако помня правилно
Това къде ще паркираш не си е твой проблем. Регистрацията на МПС и данъците се определят по постоянен адрес. Автоматично, този адрес става адрес на местодомуване на МПС-то. Данъците се плащат към съответната община по местодомуване. Както вече казах, по мое мнение съхраняването на автомобила е неразделна част от правото на собственост в случая. Дали съм прав или не е отделен въпрос...
She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:Това къде ще паркираш не си е твой проблем. Регистрацията на МПС и данъците се определят по постоянен адрес. Автоматично, този адрес става адрес на местодомуване на МПС-то. Данъците се плащат към съответната община по местодомуване. Както вече казах, по мое мнение съхраняването на автомобила е неразделна част от правото на собственост в случая. Дали съм прав или не е отделен въпрос...The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар