gantcho написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тема от вчера... "Кварталите без такса паркинг"
Collapse
X
-
Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Vladim написа:....В закона е указано, че трийсет метра (ако не се лъжа) преди кръстовище трябва да попадаеш сигнал, че ще завиваш.Обаче софийските задръствания почват доста повече от 30 метра преди кръстовището
Освен това, след като ще кеся 5-10 минути на едно място, не обичам да ми цъка мигачът непрекъснато. Затова си го пускам винаги, но само когато съм сигурен, че ще успея да завия. След като съм се наредил в лента само за ляв завой, най-близката презумпция е, че ще завивам наляво, нали
За разлика от много други идиоти, които никога не си пускат мигачите, дори когато завиват внезапно и в последния момент.
She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:Vladim написа:....В закона е указано, че трийсет метра (ако не се лъжа) преди кръстовище трябва да попадаеш сигнал, че ще завиваш.Обаче софийските задръствания почват доста повече от 30 метра преди кръстовището
Освен това, след като ще кеся 5-10 минути на едно място, не обичам да ми цъка мигачът непрекъснато. Затова си го пускам винаги, но само когато съм сигурен, че ще успея да завия. След като съм се наредил в лента само за ляв завой, най-близката презумпция е, че ще завивам наляво, нали
За разлика от много други идиоти, които никога не си пускат мигачите, дори когато завиват внезапно и в последния момент.
А, защо съм останал с впечатлението за тези метри от едно време... идея си нямам! :D Ако те дразни цъкането на мигача мога да ти дам идея, как да го направиш безшумен!
:D
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:.Странното е, че се порових в закона и не открих нищо конкретно по въпроса!А, защо съм останал с впечатлението за тези метри от едно време... идея си нямам! :D
Не, не ща да споря дали има нещо в закона или не, защото ако има, то аз не си го спомням. Просто изразих пронципна позиция
She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
deadairplane
-
Вие явно четете между редовете, никъде не казвам, че от две ленти натам става в една или тази за ляв завой е срещу другата лента за ляв завой. Пътя си продължава и след светофара по същият начин и за да се засичаме трябва след кръстовището да се престройваме в другата лента. В ситуациите които съм изброил всеки си продължава в неговата лента и не пречи на никой. А когато съм решил от лента за ляв завой да мина пред всички ще си направя труда докато си натиснеш съединителя аз вече да съм тръгнал. И този мигач е да покажеш, че ще завиваш.............. по твоята логика няма нужда да го пускаш след като си в лента за ляв завой.
Коментар
-
deadairplane
-
Тук не става на въпрос, че нямат право................ тук говорим за това, че след натискането на спирачката за да спре тогава пуска мигача или когато тези отзад се раз свирят, че не тръгва и той тогава си пуска мигача за да покаже, че ще завива. Аз говоря за елементарна колегиалност в натовареното движение в София. И точно такъв който мрази да му чукал/святкал..... мигача съм виждал как го удрят през вратите, защото по трамвайната линия също минават направо и господина в последният момент дава мигач и направо върти наляво............................ голяма работа, че той не е виновен. Стойте си по задръстванията и не се оплаквайте, че някой го дразни някаква звукова/светлина сигнализация в един автомобил и се молете да не кара някой такъв пред вас.
Коментар
-
deadairplane
-
Всичките тези неща които ги обсъждаме са съвкупност от това, че повечето сме саможивляци и не ни интересуват другите. Гараж не паркирай, някой си паркирал, блок зад който има паркинг и се минава през тесен проход колкото да мине един автомобил и някой паркирал и запушил всичките автомобили зад блока. Един не иска да си сложи зимни гуми, друг не иска друго........... Все държавата ни е виновна ние никога не сме виновни, все пак ние сме държавата.Началото на 90-те знаеш ли как в Германия правеха алеите в парковетеНавсякъде се засаждаше с трева и там където хората направят пътеките през тревата там се правеха алеите.
Коментар
-
chaveto написа:Началото на 90-те знаеш ли как в Германия правеха алеите в парковетеНавсякъде се засаждаше с трева и там където хората направят пътеките през тревата там се правеха алеите.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Поредната простотия. Да, нека да има такса паркинг, но нека да си имам и определено място пред блока. А не да плащам за парко място (при положение, че в нотариалния акт пише, че притежаваш и процент от тревните, тротоарните и паркинг площите) и да няма къде да паркирам вечер като се прибера. Да, нека да сложат някаква такса, пък дори и символична да е, но на другите номера (извън софииските) нека да е 2-на таксата. Не може аз да плащам, а Грую от Долно Нагорнище да кара с регистрация Ь на автомобила и да има същите права за паркиране като мен. Да, демокрация е, ама като отида при застрахователя оня ме пита с каква буква ми е регистрацията и като му кажа С или СА автоматично скача с по 10-20 лв. А онзи с Ь дето по цяла година блъска тука плаща по евтина застраховка и данъци (ако въобще плаща данък за тая кола, защото едва ли ще се вдигне некой от Долно Нагорнище да го търси чак тук в София при положение че по лична карта се води роден в Х с постоянен адрес Ъ пък настоящ адрес Луната, а всъшност временно е отседнал в София) да се прави на Хитър Петър как е извъртял Общината, държавата и всички столични балъци.
Коментар
-
А всъщност някой замисля ли се, че никой не е длъжен да му осигури място пред блока? Ако, когато си купувал апартамент и не си платил и за парко място, защо ще очакваш заради това, че си си купил кола с нея върви и парко място? Ако имаш къща с двор и си паркираш колата в него, или гараж под блока, или паркомясто пред кооперацията, ОК, но да имаш къща в центъра, или блок в крайния квартал и да паркираш на общинско място е странно. Това, че такъв манталитет е наследство от миналото не означава, че е правилен.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:А всъщност някой замисля ли се, че никой не е длъжен да му осигури място пред блока? Ако, когато си купувал апартамент и не си платил и за парко място, защо ще очакваш заради това, че си си купил кола с нея върви и парко място? Ако имаш къща с двор и си паркираш колата в него, или гараж под блока, или паркомясто пред кооперацията, ОК, но да имаш къща в центъра, или блок в крайния квартал и да паркираш на общинско място е странно. Това, че такъв манталитет е наследство от миналото не означава, че е правилен.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар