Най-добрият град според мен си е Варна, както беше миналата година. Живея в момента в София, но не се търпи вече....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София е ,,Най-добрият град за живеене в БГ" за 2009г.
Collapse
X
-
Immortal написа:една заплата в чужд град от 1500-2000 лв е по-ниска на практика, в сравнение със заплата от 1000 лв в родния град:386e3f1 .Преди няколко месеца напуснах пожарната, защото не ми се работеше за 30 лв на ден и не смятам да се вращам! Някои колеги дошли да работят в София вече са по родните си места, други още се бутат по 3-4ма в една квартира. София ми харесва дотолкова, колкото ми е роден град и се надявам нещата да се подобрят откъм инфраструктура. Заведенията и крачмите не са ми приоритет затова не мога да изкажа мнение.
Fiat Punto 1.7 TD
Коментар
-
Бях написал доста дълг отговор, но го изтрих. Просто няма смисъл да обяснявам колко бяло е бялото. В Ямбол или друг малък град имаш възможности, избор на работа, стоки, услуги всичко, за което се сетиш в пъти по-малко, отколкото в София или друг голям град. Съответно това си има някаква цена. Цена, която обаче, плащат 2000000 души. Ако в един момент ми писне и установя, че не си струва, най-лесното ми е да запаля колата и да се върна в Ямбол. Но не знам какво ще правя там като само шлосери, военни и шофьори взимат пари :DThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Аз ще си позволя да не се съглася с Immortal. Заплатите в Ямбол са ниски - заплати от над 1000 са изключение, а не практика. Изключвам полицаите и военните - вярно е, че те взимат високи заплати, но те не варират по отношение на град/област. При тях това, което Immortal каза важи с пълна сила - по-добре военен в Ямбол, отколкото в София. За останалите положението е съвсем различно. Продавачите например рядко взимат над 400, познавам няколко, които работят за 350, и за около 400 по коледа и великден. Докато една продавачка във Варна си докарва минимум 700 лева от същия тип магазин, а животът във Варна е по-евтин, отколмото в Ямбол. Да не говорим, че продавачката в Ямбол едва ли ще се развие, дори да има някакви специални умения, докато във Варна възможността да си намериш по-добра и по-високоплатена работа е в пъти по-голяма. Ето това иска да ви каже style34. В Ямбол може да си инженер (а аз познавам 2-ма, единият прави застраховки, а другият - дограма, не защото искат, а защото няма къде да работят като инженери) с 1000 лева заплата, но след 10 години заплатата едва ли ще е скочила кой знае колко. Докато в София или кой да е голям град може да взимаш 1500, но след 10 години заплатата ти може да е пъти повече точно защото имаш шанса да се развиваш, имаш и шанса да се преместиш в по-добра и по-бързо развиваща се компания.Мисълта ми е, че ако човек има желание, може да си осигури сравнително добър стандарт на живот където и да е. Зависи, разбира се от професията му, но то и затова се мисли, преди да се отиде да се учи. А не висше образование на всяка цена, независимо какво е то и дали после има някакво приложение.А самият факт колко хора избягаха от Ямбол не е никак в полза на твоето изказване
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Dandy написа:Най-добрият град според мен си е Варна, както беше миналата година. Живея в момента в София, но не се търпи вече....FIAT Punto 1.6 GOLF`S KILLER
FIAT Bravo 1.6 16v моят домашен любимец
LANCIA Ypsilon Elefantino blu
http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html
http://automedia.investor.bg/catalog.../cartech_4479/
Коментар
-
mr_bobs написа:Dandy написа:Най-добрият град според мен си е Варна, както беше миналата година. Живея в момента в София, но не се търпи вече....ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
T_SHOW написа:mr_bobs написа:Dandy написа:Най-добрият град според мен си е Варна, както беше миналата година. Живея в момента в София, но не се търпи вече....FIAT Punto 1.6 GOLF`S KILLER
FIAT Bravo 1.6 16v моят домашен любимец
LANCIA Ypsilon Elefantino blu
http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html
http://automedia.investor.bg/catalog.../cartech_4479/
Коментар
-
Не искам да влизам в задълбочен спор. Не може никой да отрече факта, че големия град предлага по-големи възможности. Въпросът е на каква цена?Дали е по-добре да взимаш по-голяма заплата, но да не можеш да пуснеш детето си на улицата само?Дали е добре, да взимаш повече пари, но да си изхабяваш нервите, висейки по задръстванията и дишайки отвратителния смог, който се стеле над софийското поле?Дали е по-добре да взимаш повече пари, но да си на стотици километри от най-близките си, които имат нужда от теб?Не мога да нарека "добро място за живеене" място, в което не познаваш съседите си, в което пререканията за място за паркиране прерастват във вечни вражди и понякога завършват фатално... Място, където ако кажеш "добър ден" на някой минувач, ще те помислят за луд... Че кое му е доброто?
Коментар
-
Immortal написа:Не искам да влизам в задълбочен спор. Не може никой да отрече факта, че големия град предлага по-големи възможности. Въпросът е на каква цена?Дали е по-добре да взимаш по-голяма заплата, но да не можеш да пуснеш детето си на улицата само?Дали е добре, да взимаш повече пари, но да си изхабяваш нервите, висейки по задръстванията и дишайки отвратителния смог, който се стеле над софийското поле?Дали е по-добре да взимаш повече пари, но да си на стотици километри от най-близките си, които имат нужда от теб?Не мога да нарека "добро място за живеене" място, в което не познаваш съседите си, в което пререканията за място за паркиране прерастват във вечни вражди и понякога завършват фатално... Място, където ако кажеш "добър ден" на някой минувач, ще те помислят за луд... Че кое му е доброто?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Всеки трябва да си прецени според собствените разбирания, кое за него самия и за семейството му ще е по-добре. Аз например от 5 години имам и си поддаржам зелената карта за еврейските американски щати и за момента просто не бих направил този компромис със себе си да остана и да работя там. Имам достатъчно примери, че някои хора стоят там без да имат преспектива, поддържат наистина един по-висок среден стандарт, но са сами примерно, като за мен лично могат да имат и тук същите неща с малко повече труд и усилия и ще са при семеиствата си и приятелите си.Fiat Punto 1.7 TD
Коментар
-
Това, че София е най-добър град за живеене е меко казано смешноЗа моя огромно щастие не ми се налага да съм всеки ден в София и съм много щастлив от това.В интерес на истината с нежелание отивам на работа не заради самата работа, а заради факта че отивам в София...кофти звучи нали?Ако намеря работа, която ми харесва за прилични пари в друг град в България бих се преместил на мига.Подчертавам в България и друг град, защото нито София, нито Перник съответстват на представата ми за "добро място за живеене". Това са места за оцеляване по-скоро.Ако на това му се казва живот, то човека който го нарича така (според мен) е с промит мозък
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
mr_bobs написа:И аз като 100 % софиянче съм съгласен с това,че не се търпи вече! И е така откакто махнаха гражданството.... Гражданството си стои, иначе щяхме да сме апатрити
Аз пък, като 100% русенче съм общо взето съгласен с Immortal. Мисля, обаче, че и Ele е права относно реализацията в малките градове. Въпрос на личен избор е дали да вземаш по-малко, да броиш стотинките и да се чудиш дали да купиш вафличка на детето си, или да вземаш повече, но да си късаш нервите в София. Сега засега аз лично съм избрал второто.Ако недай си Боже, обаче, се случи нещо с работата ми, винаги мога да се върна в Русе и да си изкарвам същите пари с преводи, например. Мога и да преподавам английски, което не ме пали особено
Като финансист мога да работя и в банка или друга институция, но не бих го направил поради причините, които изтъкна style34.
Истината, обаче е, че реализацията ми би била по-ограничена отколкото в София.
She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
ele, точно е обяснила какво имам в предвид. С gantcho също съм съгласен. Много интересно като кажат някои колеги аз съм в София САМО защото тук взимам повече пари. Ехооо? Ами това не е ли, общо взето, най-важното да живееш добре? Ама да - важно е семейството, да - важни са приятелите, и разбира се, на първо място - здравето, ама ако нямаш 5 лева в джоба никак няма да ти е весело. Така че на всеки не му харесва в София ама стои тук, което какво означава - че въпреки всичко тук получава повече предимства, отколкото в друг град. Разсъждения от сорта "ако ми дават 2000 лева ще си стоя на село" са смешни, щото няма как да стане. И на мен ако ми дават 2000 лева няма да работя, а ако имах един хотел в Дубай пък щях да колекционирам Ферарита. Пак казвам - далече столицата ни не е идеалния град, има много какво да се желае, но това е положението в цялата страна.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
mr_bobs написа:T_SHOW написа:mr_bobs написа:Dandy написа:Най-добрият град според мен си е Варна, както беше миналата година. Живея в момента в София, но не се търпи вече....Fiat Brava 1.4 12V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар