Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безопасно шофиране - техники и споделен опит

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

hol1gans написа:
    При изпреварване, като ми излезни някав с кола пред мен, не забивам спирачки, а свалям предавка и продължавам с пълна газ напреде. Ако се случи това (почти секи пат извън града като сам се случва) според мен и по-добрия избор, защото автомобила, който го изпреварвам, винаги забива спирачки при подобни ситуации, и аз ако забия, може да стане голям фал. Затова настипвам и пресвяткам на отсрещния автомобил. Не сам мн опитен шифер все още, за годин и половина стаж сам изминал около 80-100хил км, не само с 1 автомобил, но с различни и затова незнам с точност(работата ни е такава и често се патува) и това най-вече ми направи впечатление и реших да споделя. Иначе преди малко ходих до Димитровград, който е на 15км от Хасково, иначе вали сняг и патищата са киша и непочистени както винаги, и си карам с около 80(пътя е с 2 ленти и 1 си беше почистена горе доло) и почнах да приближавам едно пежо, явно караше с 50-60, защото барзо го настигнах, и имаше г/д 100метра м/у нас и аз таман шипочвам да намалявам и да се готвя да влезна в лявото платно за да изпреваря, и незнам какво стана на шофйора на това пежо, изведнаж заби спирачки. Пътя е хлъзгав и нямаше да успея да спра, но добре че бързо реагирах и влезнах в лявото платно, и от бързото влизане колата се подлъзна малко, и едвам я удържах. Като застигнах колата, гледам една женска, изпотилииса стъклата, нищо не вижда жената и си кара така, тя безтуй не вижда нищо, камоли да погледни към огледалото. Понякога има и такива ситуации, които като искаш да избегниш грешката на другия шифур, ти се натъпкаш в кофти ситуация, и понякога стават и катастрофи заради това. Лично аз искам хора, които са страхуват да карат, или нямат реакции, в най-крайния случаи да се качат на волана, че заради такива, които се плашат даже от фаровете на друг автомобил, по-добре да не карат наистина.
    Всъщност заглавието на темата е Безопасно шофиране - техники и споделен опит а не как да утрепем себе си и някой невинен насреща.Като не можеш да караш и нямаш преценка за ситуацията на пътя ,защо притесняваш другите участници в движението ?
    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
      hol1gans написа:
      При изпреварване, като ми излезни някав с кола пред мен, не забивам спирачки, а свалям предавка и продължавам с пълна газ напреде. Ако се случи това (почти секи пат извън града като сам се случва) според мен и по-добрия избор, защото автомобила, който го изпреварвам, винаги забива спирачки при подобни ситуации, и аз ако забия, може да стане голям фал. Затова настипвам и пресвяткам на отсрещния автомобил. Не сам мн опитен шифер все още, за годин и половина стаж сам изминал около 80-100хил км(хахаха, даа бе ..по 5600 км на месец), не само с 1 автомобил, но с различни и затова незнам с точност(работата ни е такава и често се патува) и това най-вече ми направи впечатление и реших да споделя. Иначе преди малко ходих до Димитровград, който е на 15км от Хасково, иначе вали сняг и патищата са киша и непочистени както винаги, и си карам с около 80(пътя е с 2 ленти и 1 си беше почистена горе доло) и почнах да приближавам едно пежо, явно караше с 50-60, защото барзо го настигнах, и имаше г/д 100метра м/у нас и аз таман шипочвам да намалявам и да се готвя да влезна в лявото платно за да изпреваря, и незнам какво стана на шофйора(?!?!?!?) на това пежо, изведнаж заби спирачки. Пътя е хлъзгав и нямаше да успея да спра, но добре че бързо реагирах и влезнах в лявото платно, и от бързото влизане колата се подлъзна малко, и едвам я удържах. Като застигнах колата, гледам една женска, изпотилииса стъклата, нищо не вижда жената и си кара така, тя безтуй не вижда нищо, камоли да погледни към огледалото. Понякога има и такива ситуации, които като искаш да избегниш грешката на другия шифур, ти се натъпкаш в кофти ситуация, и понякога стават и катастрофи заради това. Лично аз искам хора, които са страхуват да карат, или нямат реакции, в най-крайния случаи да се качат на волана(?!?!? да се качват къде?!?), че заради такива, които се плашат даже от фаровете на друг автомобил, по-добре да не карат наистина(заради кой какво?!? да не кара?!?!, наистина, този който се плаши от фарове?).
      Всъщност заглавието на темата е: Безопасно шофиране - техники и споделен опит а не как да утрепем себе си и някой невинен насреща.Като не можеш да караш и нямаш преценка за ситуацията на пътя, защо притесняваш другите участници в движението?
      На такива трябва да им се отнемат шофьорските книжки! Не стига, че не е грамотен ами тръгнал да поучава как "..една женска.." шофира напълно некадърно според него ... а той шофира невероятно рисково и безотговорно! Защото, при такава, като описаната ситуация, ако се случи нещо (не дай Боже) вината ще бъде само и единствено на хасковлията. Пътят там е като магистрала, как не вижда, че пежото кара бавно? Че в последния момент - супер рефлекси, колата поднесла, но той я оправил .. пази боже..П.П. А, бе к’во е "шифур" ? Ако е шофьор то имаш 3 правописни грешки само в 1 дума?! К’во значи "натъпкаш" ?Честно, всеки път като се "кача на волана" се моля да не срещам никъде "шифури" като теб! Амин!
      Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

,,влезна ’’ , ,, избегниш ’’ Поуморил си се колега Stoess и си пропуснал някои думички
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Малко ми звучи """Türkiye ve Türk geliyorum""" и като се замисля нормално е да му е труден Българския език не е чак за подигравка.
          КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Working...
          X