hol1gans написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Безопасно шофиране - техники и споделен опит
Collapse
X
-
pr_00f написа:hol1gans написа:При изпреварване, като ми излезни някав с кола пред мен, не забивам спирачки, а свалям предавка и продължавам с пълна газ напреде. Ако се случи това (почти секи пат извън града като сам се случва) според мен и по-добрия избор, защото автомобила, който го изпреварвам, винаги забива спирачки при подобни ситуации, и аз ако забия, може да стане голям фал. Затова настипвам и пресвяткам на отсрещния автомобил. Не сам мн опитен шифер все още, за годин и половина стаж сам изминал около 80-100хил км(хахаха, даа бе ..по 5600 км на месец), не само с 1 автомобил, но с различни и затова незнам с точност(работата ни е такава и често се патува) и това най-вече ми направи впечатление и реших да споделя. Иначе преди малко ходих до Димитровград, който е на 15км от Хасково, иначе вали сняг и патищата са киша и непочистени както винаги, и си карам с около 80(пътя е с 2 ленти и 1 си беше почистена горе доло) и почнах да приближавам едно пежо, явно караше с 50-60, защото барзо го настигнах, и имаше г/д 100метра м/у нас и аз таман шипочвам да намалявам и да се готвя да влезна в лявото платно за да изпреваря, и незнам какво стана на шофйора(?!?!?!?) на това пежо, изведнаж заби спирачки. Пътя е хлъзгав и нямаше да успея да спра, но добре че бързо реагирах и влезнах в лявото платно, и от бързото влизане колата се подлъзна малко, и едвам я удържах. Като застигнах колата, гледам една женска, изпотилииса стъклата, нищо не вижда жената и си кара така, тя безтуй не вижда нищо, камоли да погледни към огледалото. Понякога има и такива ситуации, които като искаш да избегниш грешката на другия шифур, ти се натъпкаш в кофти ситуация, и понякога стават и катастрофи заради това. Лично аз искам хора, които са страхуват да карат, или нямат реакции, в най-крайния случаи да се качат на волана(?!?!? да се качват къде?!?), че заради такива, които се плашат даже от фаровете на друг автомобил, по-добре да не карат наистина(заради кой какво?!? да не кара?!?!, наистина, този който се плаши от фарове?).Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар