Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересна ситуация за АКТ

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan, има места където има видимост да изпревариш не 2 ами 6 ТИР-а. До колкото разбрах дори и след маневрата е имало много място до завоя.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
      Airfan, има места където има видимост да изпревариш не 2 ами 6 ТИР-а. До колкото разбрах дори и след маневрата е имало много място до завоя.
      Принципно си прав, обаче тъпото е, че не виждаш на такова разстояние нито какви са знаците, нито каква е пътната настилка, нито каква е маркировката. И аз съм правил такива изпреварвания няколко пъти, обаче в по-младите си години като шофьор. Сега карам доста по-лежерно.

Коментар

style34 написа:
        Аз съм с много по-малък стаж, не вярвам и твоя да е 10 млн км де
        Олял съм се с нулите, една повече. Над милион са.Правя по 70 - 80К километра годишно. Работата ми е такава просто, работя на +300 километра от дома си. 50 на 50 дневно и нощно шофиране и 80 на 20 равно и планинско.За тези километри съм убил един кон и два заека.
        style34 написа:
        На такива места обикновено има прекъсната линия.Щом има [вече] непрекъсната, значи някой е преценил, че [вече] видимостта е такава, че не е редно да се изпреварва, а е редно веднага да се прибереш в собственото си платно.Или греша?Не ми се вярва водача да е видял, че вече има непрекъсната линия, ама точно когато е бил вече между двата ТИР-а. Най вероятно я е видял доста преди това, а и можеше да предположи, че ще я има, след като очевидно по думите на Suppish познават пътя, не им е за първи път да минават от там.
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

ls1 написа:
          Дай да оставим нарушението настрана. Според мен би трябвало полицая да ти даде да разписваш акт само след като е сложил голямо Z на останалото празно. Т.е. не би трябвало да дописва каквото и да било. В интерес на истината предпоставката за ПТП я е създал ТИР-а като не ти е дал да се прибереш. В такъв случай защо полицая, при положение че вижда цялата ситуация не спира него?
          Извършващият маневрата е отговорен за нейното безопасно завършване. Никой не МУ е длъжен да му прави път, да му дава предимство и т.н. Това е по закон. Иначе човешкото е друго. За това има и клауза "несъобразен"....
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Malone написа:
            Очакваш ли Оги, втория ТИР, за да спази Закона, да намали рязко и да събере трите коли зад себе си, защото видиш ли някой може би ще реши да изпреварва точно в този момент.
            Дали очаквам ? Да, бих очаквал, защото Камионджията е НАПЪЛНО 270 000 % задължен по Българският Закон за Движение по Пътищата да осигури място между себе си и предният, така че изпреварващият да може да заеме място безопасно между двамата. НЕЗВИСИМО дали след него са 3 коли, или 6 фадроми, и 2 нископрелитащи БТР-а, и дали ще станат на салата, или на друго мезе. Никой не ги е карал да се лепят зад камиона и да не си осигурят дистанция за безопасно спиране. Непознаването на Закона не означава че не трябва да бъде спазван, и не оправдава нарушителя Колкото до момента на изпреварване - при извънградско каране колкото се гледа пътят напред, толкова се гледа и пътят назад. Това е неписано правило. Друго , което не е записано никъде, е че когато изпреварваш , не си длъжен да изпревариш едно ППС и да се прибереш. Ако можеш - изпреварваш и 15, стига да имаш видимост, разстояние, и ангелът ти хранител да не лети твърде бавно. Като последното е от особено значение.Въпрос с повишена трудност - какво бихте направили ВИЕ в тази ситуация? Щяхте ли да забавите , и да изчакате цялата колона която досега сте изпреварвали, за да се приберете, или щяхте да продължите да изпреварите и последният камион, при достатъчно видимост, и липса на насрещно движение. Отговорът не може да бъде "Аз нямаше да изпреварвам!". Ситуацията е - вече сте изпреварили 3 коли, и 1 камион. Какво следва?

Коментар

ogi28b написа:
              Malone написа:
              Очакваш ли Оги, втория ТИР, за да спази Закона, да намали рязко и да събере трите коли зад себе си, защото видиш ли някой може би ще реши да изпреварва точно в този момент.
              Дали очаквам ? Да, бих очаквал, защото Камионджията е НАПЪЛНО 270 000 % задължен по Българският Закон за Движение по Пътищата да осигури място между себе си и предният, така че изпреварващият да може да заеме място безопасно между двамата. НЕЗВИСИМО дали след него са 3 коли, или 6 фадроми, и 2 нископрелитащи БТР-а, и дали ще станат на салата, или на друго мезе. Никой не ги е карал да се лепят зад камиона и да не си осигурят дистанция за безопасно спиране. Непознаването на Закона не означава че не трябва да бъде спазван, и не оправдава нарушителя Колкото до момента на изпреварване - при извънградско каране колкото се гледа пътят напред, толкова се гледа и пътят назад. Това е неписано правило. Друго , което не е записано никъде, е че когато изпреварваш , не си длъжен да изпревариш едно ППС и да се прибереш. Ако можеш - изпреварваш и 15, стига да имаш видимост, разстояние, и ангелът ти хранител да не лети твърде бавно. Като последното е от особено значение.Въпрос с повишена трудност - какво бихте направили ВИЕ в тази ситуация? Щяхте ли да забавите , и да изчакате цялата колона която досега сте изпреварвали, за да се приберете, или щяхте да продължите да изпреварите и последният камион, при достатъчно видимост, и липса на насрещно движение. Отговорът не може да бъде "Аз нямаше да изпреварвам!". Ситуацията е - вече сте изпреварили 3 коли, и 1 камион. Какво следва?
              Ключ на темата, колега. Това искам да последва, защото ме изкараха, че съм карал без колан, че еди какво си еди що си не ми се четат още глупости и догадки. Всеки изпреварва, когато някой кара по бавно от ограничението. Да не говорим, че аз специално избягвам да карам зад автобуси и ТИР-ове. Тировете се клатят отпред като на коча м*дята. И вече колеги ще снимам като видя ТИР да кара криволичейки или пък някой бясен, защото и такъв съм виждал и ще си говориме. Поздрави и никакви лоши намерения нямам към никой!
              MB 280 S W108 67' - pickUp
              MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
              ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
              Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
              office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Младежо ,нямаме лоши чувства към теб и към когото и да е било . Просто в спора се ражда истината . Самия ти пишеш че колоната се е движела със 75-80км .Значи тировете не са се влачили като на коня ония работи . За да задминеш колона движеща се с такава скорост на такъв път с две платна то ти трябва да вдигнеш повече от 100км .Затова и другите три автомобила не са предприели изпреварване .Друго нещо . Само ти твърдиш че разтоянието между двата тира е било много малко ,но за мен да карат с такава скорост едва ли втория тир ще се е залепил към предния. Пак ти казвам както и други ти писаха ,че просто сте предприели рисковано изпреварване и добре ,че сте извадили късмет та не е излязъл и някой насреща ви за да стане непоправимото . Млад си и си прави изводи .От лятото на минала година до сега Ловеч даде три жертви на млади момчета каращи мотоциклети със скорост каквото може да вдигне мотоциклета. Преди десетина дни стана жертва третото момче защото на баир нагоре вдига 180км и като изкача баира се забива в камион който прави ляв завой . Просто скороста на мотора е била толкова голяма ,че докато види камиона се натресъл в него .И сега пак корави глави се мъчат да изкарат водача на камиона виновен ,че не трябвало там да прави ляв завой.Глупости на търкалета .
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Колега Коцев, не си ли виждал колони от 2-3-4 тира каращи с дистанция 10 метра и скорост от 90 км/ч нагоре? По Русенският път съм ги видал доста...

Коментар

Ами щом не е магистрала и се движат с 90 км значи напълно спазват правилника и закона . 90 км е максимално разрешената скорост за такива пътища . Друг е въпроса че на нас ни се иска да караме със 120 но закона си е закон . :D

Коментар

коцев написа:
                      Ами щом не е магистрала и се движат с 90 км значи напълно спазват правилника и закона . 90 км е максимално разрешената скорост за такива пътища . Друг е въпроса че на нас ни се иска да караме със 120 но закона си е закон . :D
                      80 km/ч е разрешената скорост за товарните. 90 е за леките автомобили. Друг е въпросът, че почти не съм виждала товарен автомобил, който кара с 80, обикновено летят с много повече. Уж някакви тахографи имат.... фалшиментос мисля
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                        коцев написа:
                        80 km/ч е разрешената скорост за товарните. 90 е за леките автомобили. Друг е въпросът, че почти не съм виждала товарен автомобил, който кара с 80, обикновено летят с много повече. Уж някакви тахографи имат.... фалшиментос мисля
                        Красавице, виждал съм ТИР да ме подминава минимум с 110км и то на нагорнище. Интересното е, че беше пак на този път, но в обратната посока.

Коментар

Момчето два пъти вече моли да се заключи темата...Четох,четох,четох...ми то в България само "безгрешни"шофьори,на които им трябва над 10м.дистанция,за да се мушнат м-у два ТИР-а...Ми чуйте се само кви ги дрънкате !ТИРаджиите такива,катаджиите онакива само ние прави-АМА щото преценяваме :D На ВСЕКИ в този форум се е случвало "да пълни гащите"дали ще успее да довърши изпре-варването ,главите си залагам.Сега ни е лесно-даваме акъли и сме много интересни.Темата не беше ли ,дали има смисъл да се обжалва акта?Ми обжалвай,колега,като мислиш,че си прав-обжалвай!Поне досега съм останал с впечатление,че държиш на своето.Прав-крив ще се разбере.Успех.п.п.Най-много толерантност на пътя съм видял от тираджий.Нито съм такъв,нито кука,но откакто съм шофьор 2-3 пъти тираджия ме е нервил на пътя
                          ===============================
                          // ..."Денят не си личи по сутринта"... //
                          ===============================

Коментар

Всички се въртим в един омагьосан кръг. Когато на нас ни изнася пишем, че тировете ,камионите се влачат като мърши по пътищата и за това ги задминаваме където ни падне . Друг път пък пишем, че тировете карат като луди и по нанагорнище с над 100км .Истината е налице .А тя е ,че всеки ден си отиват хора от тоя свят ей тъй за нищо само защото не спазваме елементарни неща.Ако всички ги спазваме то пей сърце както се казва. Да, ама не .

Коментар

коцев написа:
                              Всички се въртим в един омагьосан кръг. Когато на нас ни изнася пишем, че тировете ,камионите се влачат като мърши по пътищата и за това ги задминаваме където ни падне . Друг път пък пишем, че тировете карат като луди и по нанагорнище с над 100км .Истината е налице .А тя е ,че всеки ден си отиват хора от тоя свят ей тъй за нищо само защото не спазваме елементарни неща.Ако всички ги спазваме то пей сърце както се казва. Да, ама не .
                              Добре ти разбираш ли, че една и съща ситуация никога не се повтаря! Единият път е така другият е обратно. Неможе всеки път ТИР-а да пердаши с 120. Има момент когато кара с 80 и го изпреварваш! АЙДЕ КЛЮЧ МОЛЯ ВИ!!!

Коментар

Предлагам да уважим мнението на колегата и ако темата не бъде заключена - то това да бъде последният пост в нея Благодаря !

Коментар

Working...
                                X