Airfan, има места където има видимост да изпревариш не 2 ами 6 ТИР-а. До колкото разбрах дори и след маневрата е имало много място до завоя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интересна ситуация за АКТ
Collapse
Заключена тема
X
X
-
style34 написа:Airfan, има места където има видимост да изпревариш не 2 ами 6 ТИР-а. До колкото разбрах дори и след маневрата е имало много място до завоя.
Коментар
-
style34 написа:Аз съм с много по-малък стаж, не вярвам и твоя да е 10 млн км деОлял съм се с нулите, една повече. Над милион са.Правя по 70 - 80К километра годишно. Работата ми е такава просто, работя на +300 километра от дома си. 50 на 50 дневно и нощно шофиране и 80 на 20 равно и планинско.За тези километри съм убил един кон и два заека.
style34 написа:Airfan, има места където има видимост да изпревариш не 2 ами 6 ТИР-а. До колкото разбрах дори и след маневрата е имало много място до завоя..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
ls1 написа:Дай да оставим нарушението настрана. Според мен би трябвало полицая да ти даде да разписваш акт само след като е сложил голямо Z на останалото празно. Т.е. не би трябвало да дописва каквото и да било. В интерес на истината предпоставката за ПТП я е създал ТИР-а като не ти е дал да се прибереш. В такъв случай защо полицая, при положение че вижда цялата ситуация не спира него?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Malone написа:Очакваш ли Оги, втория ТИР, за да спази Закона, да намали рязко и да събере трите коли зад себе си, защото видиш ли някой може би ще реши да изпреварва точно в този момент.Колкото до момента на изпреварване - при извънградско каране колкото се гледа пътят напред, толкова се гледа и пътят назад. Това е неписано правило. Друго , което не е записано никъде, е че когато изпреварваш , не си длъжен да изпревариш едно ППС и да се прибереш. Ако можеш - изпреварваш и 15, стига да имаш видимост, разстояние, и ангелът ти хранител да не лети твърде бавно. Като последното е от особено значение.Въпрос с повишена трудност - какво бихте направили ВИЕ в тази ситуация? Щяхте ли да забавите , и да изчакате цялата колона която досега сте изпреварвали, за да се приберете, или щяхте да продължите да изпреварите и последният камион, при достатъчно видимост, и липса на насрещно движение. Отговорът не може да бъде "Аз нямаше да изпреварвам!". Ситуацията е - вече сте изпреварили 3 коли, и 1 камион. Какво следва?
Коментар
-
ogi28b написа:Malone написа:Очакваш ли Оги, втория ТИР, за да спази Закона, да намали рязко и да събере трите коли зад себе си, защото видиш ли някой може би ще реши да изпреварва точно в този момент.Колкото до момента на изпреварване - при извънградско каране колкото се гледа пътят напред, толкова се гледа и пътят назад. Това е неписано правило. Друго , което не е записано никъде, е че когато изпреварваш , не си длъжен да изпревариш едно ППС и да се прибереш. Ако можеш - изпреварваш и 15, стига да имаш видимост, разстояние, и ангелът ти хранител да не лети твърде бавно. Като последното е от особено значение.Въпрос с повишена трудност - какво бихте направили ВИЕ в тази ситуация? Щяхте ли да забавите , и да изчакате цялата колона която досега сте изпреварвали, за да се приберете, или щяхте да продължите да изпреварите и последният камион, при достатъчно видимост, и липса на насрещно движение. Отговорът не може да бъде "Аз нямаше да изпреварвам!". Ситуацията е - вече сте изпреварили 3 коли, и 1 камион. Какво следва?
MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
Младежо ,нямаме лоши чувства към теб и към когото и да е било . Просто в спора се ражда истината . Самия ти пишеш че колоната се е движела със 75-80км .Значи тировете не са се влачили като на коня ония работи . За да задминеш колона движеща се с такава скорост на такъв път с две платна то ти трябва да вдигнеш повече от 100км .Затова и другите три автомобила не са предприели изпреварване .Друго нещо . Само ти твърдиш че разтоянието между двата тира е било много малко ,но за мен да карат с такава скорост едва ли втория тир ще се е залепил към предния. Пак ти казвам както и други ти писаха ,че просто сте предприели рисковано изпреварване и добре ,че сте извадили късмет та не е излязъл и някой насреща ви за да стане непоправимото . Млад си и си прави изводи .От лятото на минала година до сега Ловеч даде три жертви на млади момчета каращи мотоциклети със скорост каквото може да вдигне мотоциклета. Преди десетина дни стана жертва третото момче защото на баир нагоре вдига 180км и като изкача баира се забива в камион който прави ляв завой . Просто скороста на мотора е била толкова голяма ,че докато види камиона се натресъл в него .И сега пак корави глави се мъчат да изкарат водача на камиона виновен ,че не трябвало там да прави ляв завой.Глупости на търкалета .
Коментар
-
Humppa
Колега Коцев, не си ли виждал колони от 2-3-4 тира каращи с дистанция 10 метра и скорост от 90 км/ч нагоре? По Русенският път съм ги видал доста...
Коментар
-
коцев написа:Ами щом не е магистрала и се движат с 90 км значи напълно спазват правилника и закона . 90 км е максимално разрешената скорост за такива пътища . Друг е въпроса че на нас ни се иска да караме със 120 но закона си е закон . :DВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:коцев написа:Ами щом не е магистрала и се движат с 90 км значи напълно спазват правилника и закона . 90 км е максимално разрешената скорост за такива пътища . Друг е въпроса че на нас ни се иска да караме със 120 но закона си е закон . :DMB 280 S W108 67' - pickUp
Коментар
-
Момчето два пъти вече моли да се заключи темата...Четох,четох,четох...ми то в България само "безгрешни"шофьори,на които им трябва над 10м.дистанция,за да се мушнат м-у два ТИР-а...Ми чуйте се само кви ги дрънкате !ТИРаджиите такива,катаджиите онакива само ние прави-АМА щото преценяваме :D На ВСЕКИ в този форум се е случвало "да пълни гащите"дали ще успее да довърши изпре-варването ,главите си залагам.Сега ни е лесно-даваме акъли и сме много интересни.Темата не беше ли ,дали има смисъл да се обжалва акта?Ми обжалвай,колега,като мислиш,че си прав-обжалвай!Поне досега съм останал с впечатление,че държиш на своето.Прав-крив ще се разбере.Успех.п.п.Най-много толерантност на пътя съм видял от тираджий.Нито съм такъв,нито кука,но откакто съм шофьор 2-3 пъти тираджия ме е нервил на пътя===============================
// ..."Денят не си личи по сутринта"... //
===============================
Коментар
-
Всички се въртим в един омагьосан кръг. Когато на нас ни изнася пишем, че тировете ,камионите се влачат като мърши по пътищата и за това ги задминаваме където ни падне . Друг път пък пишем, че тировете карат като луди и по нанагорнище с над 100км .Истината е налице .А тя е ,че всеки ден си отиват хора от тоя свят ей тъй за нищо само защото не спазваме елементарни неща.Ако всички ги спазваме то пей сърце както се казва. Да, ама не .
Коментар
-
коцев написа:Всички се въртим в един омагьосан кръг. Когато на нас ни изнася пишем, че тировете ,камионите се влачат като мърши по пътищата и за това ги задминаваме където ни падне . Друг път пък пишем, че тировете карат като луди и по нанагорнище с над 100км .Истината е налице .А тя е ,че всеки ден си отиват хора от тоя свят ей тъй за нищо само защото не спазваме елементарни неща.Ако всички ги спазваме то пей сърце както се казва. Да, ама не .MB 280 S W108 67' - pickUp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар