Както и аз писах, както и аз самия правя, който кара със летни гуми през зимата, да кара само тогава, когато има условия за това. То е ясно, че зимни са по-добри при зимни условия, но това не значи, че когато през зимата има условия за каране със летни гуми, трябва да се глобяват шофьори със летни гуми... Такъв закон не знам някъде да съществува. Иначе, както казва me_to_u, за градове като Варна и този, в който аз в момента живея, е естествено да можем да си позволим карането със летни гуми през зимата, при положение, че няма сняг или условия за заледяване...Така че мисля, че спора е излишен...Никой не отрича качествата на зимните гуми< ПРИ зимни условия...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За Хората които карат зимно време с летни гуми...
Collapse
X
-
divaka написа:Както и аз писах, както и аз самия правя, който кара със летни гуми през зимата, да кара само тогава, когато има условия за това. То е ясно, че зимни са по-добри при зимни условия, но това не значи, че когато през зимата има условия за каране със летни гуми, трябва да се глобяват шофьори със летни гуми... Такъв закон не знам някъде да съществува. Иначе, както казва me_to_u, за градове като Варна и този, в който аз в момента живея, е естествено да можем да си позволим карането със летни гуми през зимата, при положение, че няма сняг или условия за заледяване...Така че мисля, че спора е излишен...Никой не отрича качествата на зимните гуми< ПРИ зимни условия...Извинявам се. Несъм искал да ви обидя. Мислех си че сте пичове, че мислите за себе си и другите около вас на пътя и че карате със зимни гуми зимата. След дълго четене на мнения и бисери разбрах че поне 50% не им пука че зимата са с летни гуми, 20% искат да ме убедят че дори и да няма сняг те карат с летните гуми и се чувстват точно толкова сигурни колкото със зимни. Някои от тия 20% нямат пари за зимни гуми ама пък им се кара. Останалите 30% мислят точно като мен. Моите почитания към тях. А ония 70% да приемат поздравите ми че не са се шибнали някъде. Ами че летните гуми при под 0 градуса стават на пластмаса бе хора. Аз например карам с Good Year Ultra Grip 7 и смело мога да кажа че на сняг съм цар на пътя. На мокро също. За лед гуми няма. Благодарение на зимните гуми няколко пъти оттървах кожата тая зима. Ако бях с летни гуми най малкото щях да смачкам колата. По вашта логика... защо пък да карам с колан в града? Ми аз карам внимателно и бавно така както вие с летните гуми зимата? Само че вие сте много по опасни отколкото аз без колан. ЗДП е един от най-тъпо написаните закони в БГ. Ами толкова... анархия в България
Коментар
-
Променям обидната думичка в заглавието - не се сърди, знаеш, че според всякакви правила тя е излишна! kiro_of_the_day
Коментар
-
The Secret Lover написа:divaka написа:Както и аз писах, както и аз самия правя, който кара със летни гуми през зимата, да кара само тогава, когато има условия за това. То е ясно, че зимни са по-добри при зимни условия, но това не значи, че когато през зимата има условия за каране със летни гуми, трябва да се глобяват шофьори със летни гуми... Такъв закон не знам някъде да съществува. Иначе, както казва me_to_u, за градове като Варна и този, в който аз в момента живея, е естествено да можем да си позволим карането със летни гуми през зимата, при положение, че няма сняг или условия за заледяване...Така че мисля, че спора е излишен...Никой не отрича качествата на зимните гуми< ПРИ зимни условия...Извинявам се. Несъм искал да ви обидя. Мислех си че сте пичове, че мислите за себе си и другите около вас на пътя и че карате със зимни гуми зимата. След дълго четене на мнения и бисери разбрах че поне 50% не им пука че зимата са с летни гуми, 20% искат да ме убедят че дори и да няма сняг те карат с летните гуми и се чувстват точно толкова сигурни колкото със зимни. Някои от тия 20% нямат пари за зимни гуми ама пък им се кара. Останалите 30% мислят точно като мен. Моите почитания към тях. А ония 70% да приемат поздравите ми че не са се шибнали някъде. Ами че летните гуми при под 0 градуса стават на пластмаса бе хора. Аз например карам с Good Year Ultra Grip 7 и смело мога да кажа че на сняг съм цар на пътя. На мокро също. За лед гуми няма. Благодарение на зимните гуми няколко пъти оттървах кожата тая зима. Ако бях с летни гуми най малкото щях да смачкам колата. По вашта логика... защо пък да карам с колан в града? Ми аз карам внимателно и бавно така както вие с летните гуми зимата? Само че вие сте много по опасни отколкото аз без колан. ЗДП е един от най-тъпо написаните закони в БГ. Ами толкова... анархия в България
..Браво , постигнал си съвършенството
Коментар
-
Вече бях писал по темата за господарството на пътя със зимните гумиА защо ли аз като съм с лятни гуми не съм попадал в такава ситуация в която гумите да ме "измъкват" :P
И още нещо - тука във форума има една много стариа историйка за двама човека които си излизали по едно и също време на работа - единия със жигула, другия с ауду а8 ако не се лъжа... та не можах да я намеря и да пусна линка за новите хора във форума да я прочетат и колкото и смешна да е показва точно ситуацията на пътя при такива условия.Сещате ли се за коя..?Много бих се радвал ако някой се сети как се казваше и пусне линка тука за да се прочете отново и да си направи изводите сам после този човек!След дълго търсене го намерих:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...2A%E0%F3%E4%2A
A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
само едно леко обръщение към колегата ВО !!!никъде няма класации в които да се сравняват ЗИМНИ с ЛЕТНИ гуми !! качествата им за съответният сезон са неоспорими !! няма да споря на тема гуми ,защото много добре съм запознат и споровете с аматьори са безсмилени !естествено ,че няма да имате проблеми с летните гуменетки като си карате в софия и с 30 км/ч и затова стават задръстванията в София .а гумата може да си я караш и 3 зими ако знаеш как да я съхраняваш ?? и не се хвърляйте на рекламните трикове и гимнастики ,както и на приказки от фолклора за жигулата и А8-цатафиатче Браво 2.0
Коментар
-
Благодаря ти за пояснението!Само че аз не успорвам факта че няма смисъл да се кара зимата със зимни гуми!Успорвам закона и някой твърдения че зимните гуми били най-добрите - дори и през лятото - има такова изказване, дори и на мокро - пак има такова изказванеА до сравнението на зимна и лиатна гума си има показатели пак казвам - прочети Аутобилда и ще видиш сравнение между зимна и лятна гума - поне хората са го написали и не ми се вярва списание от такава величина да си измисля фактите и точните цифри от сравнението нали?Или пък може би ти ги успорваш?A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:... Успорвам закона ...ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...
Коментар
-
Ха един вече ми спря в багажника на колата на един приятел - Лада Самара - и то защо познай - защото спрях спросо съвсем нормално на пешеходна пътека да си минат хората а от там един звук - пииииии и после дум - резултата леко вхлътнала броня на самарата срещу цяла предница на човека от зад фарове решетки брони радиатори.... и познай - лято - хубаво време, гуми - зимни ама и да беше с летни гуми това нямаше да му помогне да спре - просто не съобразяване на ситуацията - АЗ не успорвам факта за зимните гуми че са по зле от летните зимата дори обратното добре са си ама те не те лепят за пътя и да си кажеш - ехх ако бях със зимни/летни нямаше това да стане!A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Коментар
-
BO написа:АЗ не успорвам факта за зимните гуми че са по зле от летните зимата дори обратното добре са си ама те не те лепят за пътя и да си кажеш - ехх ако бях със зимни/летни нямаше това да стане!
Коментар
-
Добре бе не мога да разбера защо продължавате супер безсмисления спор?!? Първо кой е отрекъл, че зимните гуми са по-добри от летите за зимата? И кой твърди, че зимните са по-добри от летните за лятото...Спор тук не може да съществува, защото истината е само една и се знае от всички..Няколко човека казахме, че караме с летни гуми в момента..Много се нахвърлиха, че ги е страх от такива като нас..Само че забравяте обстятелствата, при които го правим..Пример: Аз карам в град, в който температурите не падат често под 3-4 градуса, сняг няма..Колегата me_to_u даде пример, че той е във варна...Е от какъв зор ще си купувам зимни гуми като има 10 дена пре зимата, в които темп са под 3-4 градуса..В такива дни просто няма да карам..Освен това ВО от една страна е прав, че само зимните гуми не те правят цар на пътя..Само че не съм съгласен, че с летни гуми, на сняг ще можеш да спреш по-бързо от със зимни, колкото и добър шофьор да си...Така че всеки има право до една степен..Но не мога да разбера кви са тия безсмислени спорове?!?Айде малкои повече :D :D :D
FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар