Не прочетох цялата тема, но общо взето си съставих мнение за настроенията. Аз мога да пиша мнооого тук, и като дете, и като родител. Да ме прощават колегите, които нямат деца, но мисля,че те не могат да бъдат обективни. Може да са против дори пошляпването, но ако имат дете като моето или на Явор - много е вероятно бързо да променят мисленето си. Синът ми е на 2 и половина, но от почти година е толкова изобретателен в белите, че на моменти сили нямам. Удрям го само през ръцете, защото по дупето нищо не усеща - до скоро беше с памперс. По лицето съм се зарекла да не удрям, забранила съм и на баща му, но не заради кръвонасяданията, както каза Торнадо, а защото за мен това е "висша" форма на унижение. Калина още не съм я подкарала, ама то няма още 2 месеца детето.
Шегата настрана, но мисля, че не трябва да се стига до изстъпления.НикМар, споко, аз те разбирам. Не казвам, че одобрявам стореното, но те разбирам. Има ситуации, в които човек толкова се страхува за живота на детето си, че като го види живо и здраво, не се сеща за друго, освен да го ступа.
Не знам майка ми какво постигна като ме биеше. Като казвам биеше, влагам буквалния смисъл на думата. На 3-4 годишна възраст ме преби с дървена ракета за федербал, защото изгубих неин златен пръстен. После системно ме дърмонеше, защото се упражнявах по 3 часа да свиря на пиано (докато децата навън играеха лятото). Та като дойдеше да провери какво съм научила и нещо сбъркам - боооой! С колани, точилки, влачеше ме за косата...чак ми е гадно да се сещам. На някой сигурно му звучи като сценарий за научнофантастичен филм, ама си е живата истина. Последно ме преби на 16 и гаджето ми като видя синините по краката, искаше да говори с нея. По лицето никога не ме удряла, сигурно и тя като мен смята, че е висша форма на унижение...
Обърнах го на "Искрено и лично".
Та така. Зарекла съм се да не бия детето си и съм сигурна, че ще го спазя. Не че понякога не ми се иска - щот му викаш "не", разбира те,гледа те в очите и го прави. Тва да бърка в контакта, да разлее олио на килима, да размаже на мама крема по мокета, да изчегърта червилото и балсама, да пуска лъжици в пералнята и после да я пусне, да включи фурната, да пъхне в микровълновата метална чаша,бутилче с газ и да се опита да я включи...мога да пиша до утре. Е, как да не ти избият чивиите в един момент?Но боят не решава нищо.

Коментар