Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разбирачи ли са Майсторите ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    pugsy написа:
    spark написа:
    Тука се превърна като във форума на дейта беге и тиийнпроблем, пълно с безсмислени анкети! Айде спрете се малко.
    много правилно
    Мисля, че е проява на много лош вкус да обвиниш някой, че пуска безсмислени теми или анкети. Щом ги пуска, явно за него имат смисъл. По темата: "горе-долу". Немалка част от майсторите, освен че са некомпетентни, са и мърлячи, оправят ти едно, развалят ти 2 неща.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

    Коментар


      #17
      NikMar написа:
      Разбират от това което им е минало през ръцете и са се понаучили на него, ако се появи пред него автомобил който не е виждал, цъка като швейцарски часовник
      Не мислиш ли че това горе долу нормално,или какво според тебе щом е майстор трябва да разбира от абсолютно всички видове коли и проблемите им.Друг е въпроса че щом не знае къде е горивния филтър на бравото,най логичното е било вместо да ти каже не знам къде е ,да тръгне по пътя на бензинопроводите и да го намери.И не е важното да е правил такава кола преди а да успее да я оправи все пак.Иначе и аз гласувам че горе долу разбират повечето.
      <a><img></a>

      Коментар


        #18
        За това има сервизи и Сервизи. Не може да очаквате бай Пешо от съседния гараж, който навремето сам си е оправял Москвича и сега е решил че много разбира от коли и отворил малък автосервиз в гаража си, да разбира от всякакви коли.За това си има справочници, софтуер и т.н. - като не знаеш къде е нещо и как се сменя - отваряш и четеш (Аутодата например). Само че повечето квартални майстори дори не са виждали компютър. Не съм видял в нито един такъв ’сервиз’ лавичка със справочници на Hayne’s например.Лошото е, че в много от оторизираните сервизи е същата работа. И един съвсем пресен пример - мой приятел с БМВ 318 тръгва да сменя виещи лагери на полуоските отзад. Минава през няколко сервиза, и всички му казват че е много сложно да се сменят, че ще им отнеме поне 2 дена да си играят с него и така. Накрая попада в н-ти сервиз, в който му казват ’остави колата, ние ще ти се обадим’. След час и половина му звънят и го викат да си вземе колата. Лагерите сменени, виенето го няма. Цената е 30 лв за труда (лагерите той си ги беше купил). На въпроса ’как стана толкова бързо’, човека каза - "за всяко нещо си има инструменти".Друг пример, по-отдавнашен - навремето карах един Ситроен. Ситроените се славят, че за всяко нещо си искат специален ключ, иначе няма развиване. Това важи и за свещите . Както и да е. Тогава ги нямаше големите сервизи на Ситроен, в Сливен имаше един сервиз "изток", на който имаше една светеща табела - Сервиз Ситроен. Отивам аз там, обяснявам какъв ми е проблема, а оня се чеше зад врата и вика "Ча’й да се сетя кой в града имаше такъв ключ"... Казах чао и си тръгнах...Та има майстори и майстори. Не мога да дам конкретен отговор на анкетата. Но твърдя, че истинските Майстори са рядкост.

        Коментар


          #19
          като ми смениха ремъците идиотите са завинтила така перката че някъде опира !и сега дрънчи като за световно !
          Bravo GT 1.8

          Коментар


            #20
            Immortal написа:
            Та има майстори и майстори. Не мога да дам конкретен отговор на анкетата. Но твърдя, че истинските Майстори са рядкост.
            И аз съм на това мнение имам няколко коли и се поддържат при различни майстори.Намерете си сервизите и несе занимавайте да пускате безмислени анкети. .И аз не съм гласувал, защото няма моя отговор.
            MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
            "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
            R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

            Коментар


              #21
              zloben9000 написа:
              като ми смениха ремъците идиотите са завинтила така перката че някъде опира !и сега дрънчи като за световно !
              от малкото което прочетох или изпитваш сервизите или си садо мазо и ходиш при един да ти е гадно(кеф) :D
              MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
              "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
              R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

              Коментар


                #22
                zloben9000 написа:
                като ми смениха ремъците идиотите са завинтила така перката че някъде опира !и сега дрънчи като за световно !
                Ми виж я къде дрънчи бре!?И таз твойта кола филтъра й е в резервоара при помпата ако е след 99-таАко е по стара е пред задна дясна гума скрит от пластмасова кора
                Bravo 1.2 16v
                Lancia Dedra 1.8 16v
                Suzuki GSXR250R

                Коментар


                  #23
                  Пак е е сервиза , чакат да изтине да видят какво вие ! колите в БГ ги чупят повече по сервизите от колко по пътищата !
                  Bravo GT 1.8

                  Коментар


                    #24
                    И ти им я остави?Как си оставяте колите така в сервизи дето са ви правили бели незнам. Стоиш му там на главата и това е.

                    Коментар


                      #25
                      Има разлика от майстор до майстор.Има такива които на думи са големи специалисти а иначе в работата са гола вода.Но малко са тези които които знаят какво и как да направят при даден проблем.
                      Уважавам тези,които ме уважават!
                      Clube do Marea!

                      Коментар


                        #26
                        Работил съм в сервиз и знам как разсъждаваха колегите за чуждите коли - една ще мине друга ще дойде. Никога не съм си давал колата на сервиз, с изключение на тенекеджийси и бояджийски услуги - по един път. ^Там нямаше какво да оплескат технически. И скоро сменях предния прозорец в КОБРА. Вкарах колата в гаража им и почнах сам да си свалям рамената на чистачките и пластмасите под стъклото, а единия майстор ми вика - момче, това е наше задължение, не се притеснявай. Викам си добре, ще се прежаля, тук няма какво да объркат - оставих я и си тръгнах. Отивам след 2 часа да я взимам - всичко нормално. А това става по времето когато си монтирах и климатика. На връщане от там минах покрай една морга и по случайност намерих стойка за поленовия филтър и почвам да я слагам. Както се сещате - почвам пак операцията по сваляне на дясното перо на чистачката - о чудо - не е затегната гайката. Проверка на лявото перо - нормално. Почвам да одвивам самонарезните винтове на пластмасата под стъклото - въртя - не излиза - повдигам пластмасата - ами болта изобщо не е вкаран в пластмасовата щипка където му е мястото, ами някъде отстрани на тенекията. От всичките 7-8 болта само 2 бяха на мястото си. Извода - Винаги има какво да се обърка, дори всичко да изглежда прекалено просто.
                        https://www.cialispascherfr24.com/

                        Коментар


                          #27
                          Re: Разбирачи ли са Майсторите ?

                          zloben9000 написа:
                          Колеги отивам да обслужвам колата и майстора вика не знам къде ти е горивния филтър Аз викам, Баце и аз не знам къде е ! Повечето майстори са завършили механо-техникуми, обаче гаранция ли е това че рзбират от всички видове автомобили ?ПС : Къде е тоя филтър бе ?
                          Чакай да ти кажа... аз отивам при един майстор и му викам"- Майсторе къде е бензиновата помпа бе?""- Питаш ме въпрос, на който не мога да ти оговоря""- Що бе, нали си майстор, това си учил""- Учил съм ама при нас фиат не карат за ремонти бе"
                          Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
                          Punto. 1.2 16v. 86hp+

                          Коментар


                            #28
                            Immortal написа:
                            ...........Но твърдя, че истинските Майстори са рядкост.
                            Колега,това важи за всички професии в BG.Нали знаеш приказката:Като знам какви инженери има около мене,ме е страх да отида на лекар.P.S.Погледни само колко са" майсторите" в парламента.На пръстите на едната ръка не можеш да ги изброиш.А казват,че това била елитна извадка от народа.

                            Коментар

                            Working...
                            X