Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И пак за пешеходците - внимавайте!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И пак за пешеходците - внимавайте!

Това ми се случи преди минути. Възрастна жена пресича кръстовище и както си вървеше изведнъж падна на платното, точно пред една кола на кабелджии от СКАТ. Момчето едвам успя да спре. Аз и няколко колеги заковахме колите на място (по средата на кръстовището) и се втурнахме да помагаме. Жената трепери цялата и не може да се изправи на крака. Излезнаха и хора от околните магазини. Абе цирк голям стана, но както и да е. Довлачихме жената до една пейка и когато се поуспокои познайте какво ни попита...? "Имате ли пеесе с’тинки да ми дадете...?" Направо онемяхме... След въпроса "Ами дваасе?" и теглихме по една майна и си тръгнахме. Явно това е нов начин (за мен поне) за просия или начин такива да изкарат някой лев. Нямам думи просто.Ами ако момчето не беше успяло да спре? Ами ако беше станало най-лошото?
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

На жената може и от глад да и е прималяло...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Re: И пак за пешеходците - внимавайте!

gamma написа:
      Ами ако момчето не беше успяло да спре? Ами ако беше станало най-лошото?
      Ами щяха да го осъдят заради една клошарка. Тези пешеходци не си дават сметка каква опастност са за шофьорите.
      Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

А, тука край едно варненско село преди години имаше мода бременна циганка да ти се мята на капака. После се събират 50 циганина и половината реват и се тръшкат, другите те гледат лошо и докато не платиш не те пускат. Преди 10-ина години бяха тея случки, после ги огласиха и не съм чувал да се е случвало скоро, но...де да знае човек.Имаше преди години една баба дето просеше в подлеза на Катедралата и ако не и дадеш те псуваше цветисто (тихичко).Луди всякакви.

Коментар

Бах нейното маме мръсно, за пари ще вкара човека в затвор и ще му развали живота. Таман обсъдихме въпроса с колегата и той разказа за негов приятел който го съдят в момнета, защото един клошар се е хвърлил пред колата му, ужас! Внимавайте наистина, просяците за 5лв. ще се хвърлят пред колата и цял живот в затвореца за един.....
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Затова, като има пешеходци да пресичат, се кара бавно, с идеята, ако някой падне, щото това може да се случи на всеки. Никога не живейте с илюзията, че като са(сте) тръгнали да пресичат(е) - ще стигнет(е) на другия тротоар. От друга страна, жената може да не е имала пари, всички знаят на какво дередже са пенсионерите (повечето от тях), видяла е добри хора и е попитала - и кво? Аз бих и дала 50 ст. , че и повече ще и дам! И линейка бих и извикала. Не забравяйте, че утре вие сте пешеходци, затова изказвания, от рода на: мамицата й и подобни, са напълно излишни - излишна агресия на пътя, която поражда излишни глаоболия, побеляване и окапване на косите и подобни - не бъдете егоисти, лицемери, защото не се знае на нейната възраст вие какви ще ги дървите.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Офф,тва е егати простотията...да я хванеш тая и да я спукаш от бой!!!Така преди време до ЦУМ вечерта,прибираме се от репетиции,спираме на светофар,но още преди да спрем,едно цигане уж пресича и се удря отзад в колата.Аз естествено се уплаших и тръгнах да слизам да видя как е ,гледам го,че се превива,но мъжът ми изкомандва :"Затвори вратата"!Трябваше му известно време да ме убеди,че е номер,но слава Богу бързо му повярвах.Представям си каква олелия щеше да настане, добре,че запази самообладание и реагира адекватно - не се поддаде на манипулацията.Ама трябваше да слезем и да го нашамарим едно хубаво...
              "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
              Ванга

Коментар

ele написа:
                ...жената може да не е имала пари, всички знаят на какво дередже са пенсионерите (повечето от тях), видяла е добри хора и е попитала - и кво? Аз бих и дала 50 ст. , че и повече ще и дам!
                Ако ми беше поискала нормално (доколкото изобщо е нормално някой непознат да ми иска пари) и аз щях да и дам, но не и по този начин.
                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
                  ele написа:
                  ...жената може да не е имала пари, всички знаят на какво дередже са пенсионерите (повечето от тях), видяла е добри хора и е попитала - и кво? Аз бих и дала 50 ст. , че и повече ще и дам!
                  Ако ми беше поискала нормално (доколкото изобщо е нормално някой непознат да ми иска пари) и аз щях да и дам, но не и по този начин.
                  Aбсолютно си прав ,колега, това е изключително грозен начин да се просят пари и тези,които го практикуват,заслужават един хубав пердах!
                  "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                  Ванга

Коментар

ele написа:
                    Затова, като има пешеходци да пресичат, се кара бавно, с идеята, ако някой падне, щото това може да се случи на всеки. Никога не живейте с илюзията, че като са(сте) тръгнали да пресичат(е) - ще стигнет(е) на другия тротоар. От друга страна, жената може да не е имала пари, всички знаят на какво дередже са пенсионерите (повечето от тях), видяла е добри хора и е попитала - и кво? Аз бих и дала 50 ст. , че и повече ще и дам! И линейка бих и извикала. Не забравяйте, че утре вие сте пешеходци, затова изказвания, от рода на: мамицата й и подобни, са напълно излишни - излишна агресия на пътя, която поражда излишни глаоболия, побеляване и окапване на косите и подобни - не бъдете егоисти, лицемери, защото не се знае на нейната възраст вие какви ще ги дървите.
                    Хахахаха ти явно наистина не ............. скоро.Има доста негативна ИнЕргиА у теб,сигорен съм на 100% че и ти им "благодариш" ако ти искочи някой изневиделица оооооооо забравих ти си най примерния водач.

Коментар

nai7 написа:
                      ele написа:
                      Хахахаха ти явно наистина не ............. скоро.Има доста негативна ИнЕргиА у теб,сигорен съм на 100% че и ти им "благодариш" ако ти искочи някой изневиделица оооооооо забравих ти си най примерния водач.
                      нека да се ограничим със ситуацията - тук не става въпрос за бабка, изскочила на пътя, а за бабка, пресичаща пътя, която е паднала. Мисля, че разликата е огромна. и ако може да си запазиш личните преценки за себе си. Може и ти да станеш примерен водач - обществото само ще спечели от това

Коментар

Аз вече бях написал че газя пешиходци наред,излезе ли ми качвам го на капака после само го бутам да падне и си продължавам.Пешеходците са мръсна сган,като стадо говеда са.

Коментар

Някои са страшни превземки.Ей например комшията беше разказал за баща му,който кара камион.....Човека бърза за работа и наближава пешеходна пътека,точно тогава пък една дъртофелница решила че трябва да пресече и той набива спирачки в последният момент.А онази едвам-едвам пристъпва и човека още повече се изнервя и като натиснал тромбите на камиона....да видиш само как подскочила жената,бастуна под мищница и се изнесла като моторетка
                          Уважавам тези,които ме уважават!
                          Clube do Marea!

Коментар

V.Vencislavov написа:
                            Някои са страшни превземки.Ей например комшията беше разказал за баща му,който кара камион.....Човека бърза за работа и наближава пешеходна пътека,точно тогава пък една дъртофелница решила че трябва да пресече и той набива спирачки в последният момент.А онази едвам-едвам пристъпва и човека още повече се изнервя и като натиснал тромбите на камиона....да видиш само как подскочила жената,бастуна под мищница и се изнесла като моторетка
                            Ако незнаеш, на пешеходна пътека пешеходците са с предимство в момента, в който стъпят на платното - незнам каква гордост трябва да изпитваш с това да нарушиш закона, да не спреш на пешеходна пътека и да надуеш тромбите. Ами ако жената беше подскочила в обратна посока под камиона?????? Като бърза човекът за работа - да тръгне по-рано. Аман от убийци!!!

Коментар

Е така е съгласен съм,всеки си носи последствията!
                              Уважавам тези,които ме уважават!
                              Clube do Marea!

Коментар

Working...
                              X