Продадох една кола на един познат,като му направих генерално пълномощно(защото сега нямал пари за договор).Въпросат ми е,има ли някакъв начин с това пълномощно да си я отчисля в даначното,защото от тогава не мога да се свържа с него.Ако има някой запознат с такъв варянт ще съм много благодарен,че не ми се плащат по 130лв на година.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отчисляване на кола в даначното?
Collapse
X
-
Re: Отчисляване на кола в даначното?
не, няма. Без договор, колата не е продадена, следователно си е още твоя.Че тоя договор да не струва милиони. На познатия ти му трябват 10-20 лева за нотариус. Прави договора, докато не е духнал, както в други случаи, описани във форума. ООООПС, недочетох, Той вече духнал.... подай жалба в полицията.... иначе има да си плащаш 130, като попmilen4o написа:Продадох една кола на един познат,като му направих генерално пълномощно(защото сега нямал пари за договор).Въпросат ми е,има ли някакъв начин с това пълномощно да си я отчисля в даначното,защото от тогава не мога да се свържа с него.Ако има някой запознат с такъв варянт ще съм много благодарен,че не ми се плащат по 130лв на година.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Той платил ли ти е сумата?Отиваш при нотариуса, който ти е заверил пълномощното, и правиш едно нотариално заверено изтегляне на пълномощното+уведомление до пълномощника за изтегляне на пълномощията му, димек - нотариална покана. (в пълномощното си пише данните му)Ако не се появи до някакъв си срок, отиваш в полицията и подаваш жалба. По-добре да свършиш първото възможно най-скоро, за да не може да я продаде, ако не я е продал още.Успехmilen4o написа:Мен това ме притеснява,защото вече може и да е продадена.Tornado написа:Ихаа и то генерално пълномощно.Не е това начина колега следващия път внимавай.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Че защо си му правил генерално пълномощно (ако не ме лъже паметта в него се включва и възможността за продажба на автомобила на 3-ти лица или сам на себе си). Аз в момента съм с пълномощно на Темпрата с права да я карам, да и плащам данъци и да представлявам собственика пред необходимите органи. Друго не ти трябва когато колата я управляваш с пълномощно... П.П. Извинявам се за офф топик-а но просто ми беше интересноmilen4o написа:Продадох една кола на един познат,като му направих генерално пълномощно(защото сега нямал пари за договор).Въпросат ми е,има ли някакъв начин с това пълномощно да си я отчисля в даначното,защото от тогава не мога да се свържа с него.Ако има някой запознат с такъв варянт ще съм много благодарен,че не ми се плащат по 130лв на година.
Коментар
-
Точно за това за да може да си я продава.Тогава пропуснах проблема с отчисляването,ама сега като трябва да се плаща...Mandor написа:Че защо си му правил генерално пълномощно (ако не ме лъже паметта в него се включва и възможността за продажба на автомобила на 3-ти лица или сам на себе си). Аз в момента съм с пълномощно на Темпрата с права да я карам, да и плащам данъци и да представлявам собственика пред необходимите органи. Друго не ти трябва когато колата я управляваш с пълномощно... П.П. Извинявам се за офф топик-а но просто ми беше интересноmilen4o написа:Продадох една кола на един познат,като му направих генерално пълномощно(защото сега нямал пари за договор).Въпросат ми е,има ли някакъв начин с това пълномощно да си я отчисля в даначното,защото от тогава не мога да се свържа с него.Ако има някой запознат с такъв варянт ще съм много благодарен,че не ми се плащат по 130лв на година.
Fiat Coupe 2.0 16V turbo
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар