Колеги, с жената тука постоянно като гледаме една реклама на Форд Фюжън или нещо такова беше, се задава един въпрос от нейна страна.Там се говори, че колата била с по-голям просвет от другите в нейния клас.Та точно според жената над 80-90% от хората не могат да разберат за какво се говори, че била по-добра.И наистина като се замисля, можеше да я направят малко по-разбираема за "обикновения" потребител този, който ще си я купи, не за фенове, които може би знаят, какво е просвет и съответно никога няма да си купят точно този модел на Форд
Та я да направя една извадка от форума, макар, че не е точно представителна, та да видим дали се знае какво означава точно "просвет"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Казвай какво е просвет!
Collapse
X
-
Аз писах, че не ме интересува... Според мен "просвет"-а е по-добрата видимост към всяка точка от шофьорското място! Другото възможно обяснение за "просвет" е големите джамове... които осигуряват по-голяма осветеност... Ама споменах ли вече, че не ме интересува? Особенно пък за Форд...donnna написа:абе гледам 100% верни отговори, ама вземи я пусни тази анкета в бг-мамма и ще получиш реални резултати

Абревиатурата на тез коли, означава "фаунд он дъ роуд дед" (Американците дори така му викат...)
Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
sugarboy написа:Е, ако кажат клиренс, едва ли ще е по-разбираемо за обикновения зрител.
Честно казано, клиренс (clearance) го знам от дете от баща ми. "Просвет" го чувам напоследък
Питах жена ми - тя не знае. И действително е член на форума БГ Мама
She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Просвета е нещо съвсем друго...А относно клиренса.... в казармата се забавлявахме като пращахме новобранците да ни донесат по 1 кофа клиренс...nikki_sixx написа:Аз писах, че не ме интересува... Според мен "просвет"-а е по-добрата видимост към всяка точка от шофьорското място! Другото възможно обяснение за "просвет" е големите джамове... които осигуряват по-голяма осветеност... Ама споменах ли вече, че не ме интересува? Особенно пък за Форд...donnna написа:абе гледам 100% верни отговори, ама вземи я пусни тази анкета в бг-мамма и ще получиш реални резултати

Абревиатурата на тез коли, означава "фаунд он дъ роуд дед" (Американците дори така му викат...)
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Клѝренс (от англ. ground clearance), е разстоянието от повърхността, върху която се намира автомобил или друго превозно средство, до неговата най-ниска точка (без да се смятат колелата). Обикновено се измерва със стандартизирано оборудване и при колите се определя без пътници и товар.Това е една от особено важните характеристики на автомобила. При по-голям клиренс центърът на тежестта на превозното средство се измества по-високо, което го прави трудно за управление и увеличава вероятността от преобръщане. По-големият клиренс също така се отразява негативно на аеродинамичните качества на колата. По-големият клирънс обаче е по-подходящ за неравен терен, тъй като намалява риска от сериозно одраскване и съответно повреди на шасито и долната част на автомобила.Обикновено за спортните коли е характерен нисък клиренс, а за превозните средства с висока проходимост (джипове и други) - голям клиренс. Типични представители на двете крайности в това отношение са Ferrari F40 и Hummer.Някои модерни автомобили като Ауди allroad quattro дават възможност да се регулира клиренса в зависимост от пътните условия и/или настройките, задавани от шофьора.Синоним: просвет на автомобила (транспортното средство).Аз така го намерих.BRAVA 1,4 12V
Nissan Navara
Коментар
-
Не знам кой умник го е измислил, но това е на руски, а клиренс също мисля не е българска дума мяза ми на ФР или английски.Shadowandust написа:Правилното си е клиренс,просвет го е измислил някои "умник". ПП:Ами ако се стъмни?
--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
Реклама
Collapse

ЖТД ама не баш
; 182A8.000 Брава

Коментар