Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто Мк2 или Пежо 206

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто Мк2 или Пежо 206

С риск да ме линчувате, но искам да попитам...Значи дилемата се оказва между тези два автомобила, за майка ми е.Та какво можете да ми кажете, ако имате опит с някой от тях.. и двата ми харесват на външен вид.. но като условие са задължително да са ДИЗЕЛ и да са с 5 врати!Смисъл подръжка на двата, возия и.т.н. всичко ще ми е нужно и дори евентуално Вие или някой ваш познат, ако продават пак може да измислим нещо..!! П.П.: Пунто двойка ме кефи Сити режима.. и дизайна, много са красиви, но и пежото ми харесва..особено, ако е с белите циферблати...на пунтото не ме кефи скоростния лост имам чувството, че карам ИКАРУС, дълъг е 1 метър.. хах, но не е болка за умиране..все пак няма аз да го карам ( пък знае ли човек ) http://www.mobile.bg/pcgi/printdet.c...02380173762884 - Това примерно нормална цена ли е за това Пунто, защотото май накрая ще се окаже пунтото.. по-евтиничко ще дойде.. Поздрави.
    Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Нормална е според мен.А за пежото иска много скъпа подръжка абе френска кола ...
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Свестен 206 е много трудно да се намери, а и дизелите има някои проблеми. Ако е купен в България собствените искат твърде големи суми. -> ПунтоJtd си е Jtd

Коментар

Princo написа:
        Нормална е според мен.А за пежото иска много скъпа подръжка абе френска кола ...
        Ей умирам от такива коментари.Преди осем години си харесах и си купих Пежо 405,и се наслушах,абе ти нормален ли си ,скъпи части слаби предници .Това го чух и преди да си купя Фиата.Аз пък мога да кажа следното,Френско,Италианско и Японско(реда не по азбучен нито по по пред почитание)
        Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

И фиат и пежо не се славят със здравината си. По скоро е важно да попаднеш на добре подържана кола. Пежото е с по-готин вътрешен и външен вид , също така вози по-хубаво. Особено за женска кола мисля, че е подходящо.
          Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Преди време и ние избирахме между 206 и Punto MK2. Като седнахме във Фиата и после в Пежото се оказа че Пежото е по-тясно от Фичо. Относно здравината на Пежо нищо не мога да кажа, а нашия Фичо е бензинка и за JTD нищо мога да кажа. Просто личното ми наблюдение е че Пежото е по-тясно.
            FIAT Nuova Punto 1.2 8V
            FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
            ...and justice for all

Коментар

Re: Пунто Мк2 или Пежо 206

loop написа:
              П.П.: Пунто двойка ме кефи Сити режима.. и дизайна, много са красиви, но и пежото ми харесва..особено, ако е с белите циферблати...на пунтото не ме .Поздрави.
              На пунто двойката приятелю СИТИТО е много БИГ ПРОБЛЕМ.... ако изберете тази кола, ОБЪРНЕТЕ специално внимание на СИТИТО.... да не РИВЕТЕ.... РИВАЛ съм и РИВАНЕТО СТРУВА около 1500 лв! Иначе! е невероятна кола ,с много здрава предница, в пъти по-здрава от тази на 206! Сполай Ви, дано направите правилния избор, но умната... без ЕМОЦИИ!!!
              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Re: Пунто Мк2 или Пежо 206

Nino написа:
                loop написа:
                П.П.: Пунто двойка ме кефи Сити режима.. и дизайна, много са красиви, но и пежото ми харесва..особено, ако е с белите циферблати...на пунтото не ме .Поздрави.
                На пунто двойката приятелю СИТИТО е много БИГ ПРОБЛЕМ.... ако изберете тази кола, ОБЪРНЕТЕ специално внимание на СИТИТО.... да не РИВЕТЕ.... РИВАЛ съм и РИВАНЕТО СТРУВА около 1500 лв! Иначе! е невероятна кола ,с много здрава предница, в пъти по-здрава от тази на 206! Сполай Ви, дано направите правилния избор, но умната... без ЕМОЦИИ!!!
                Е сега направо ме вкара в джаза.. я я я кажи по-подробно какво толкова се прецаква на Сити режима...!?Значи принципно мен Пунтото мноог повече ми харесва външно, а Пежото повече ми харесва отвътре..просто накрая да си купя 2те коли и да си направя една от тях.. отвънка Пунто - вътре Пежо Поздрави.
                Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

Когато си купувах колата и аз имах тази дилема. Мисля че е ясно какво избрах.ХГТ рулез
                  >>> PUNTO POWER - HGT<<<

Коментар

Много е писано по форума за прословутия сити режим (или електроусилвател). В крайна сметка се изясни, че не е чак толкова страшно дори да откаже. В 90% от случаите са виновни едни безобидни и евтини релета. Германско производство Но... търсачката всичко ще каже
                    FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                    FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Нека да не са скъпи частите на Пежо. Комшията ми има 405 GRTD и като обикаляхме за спирачни цилиндри най-евтините бяха 30-35лв, за сравнение моя е 10-11лв. Радиатор 390лв.. евтиниийка ти казвам
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Абе и аз съм пред подобна дилема, ама между Пунто 2 и Рено Клио след 99та - това за жената де...Да ви кажа тия рена все повече ми харесват - материалите в купето са доста по-качествени от на фичовците - рядко се вижда износено или скъсано или надупчено от цигари по седалките - докато във Пунтото това е масово....Ай Пунто 2 държи доста висока цена според мен в момента и май ще клекна на Клио - а са красиви количките, само за жена.
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

stivst написа:
                          Много е писано по форума за прословутия сити режим (или електроусилвател). В крайна сметка се изясни, че не е чак толкова страшно дори да откаже. В 90% от случаите са виновни едни безобидни и евтини релета. Германско производство Но... търсачката всичко ще каже
                          Ами ако считаш, че 500лв за ел.мотор, 500-600лв за контролер...централа или компютър на електроусилвателя...все едно и също е... 500-600лв за редуктор (щото моя се беше разтракал, а не подлежи на ремонт) , 200-300 лв за вал, щото му се износват шлиците понякога......"че не е толкова страшно".... шапка ти свалям! Да де, не е толкова страшно.. на ОПЕЛ КОРСА ...СИТИТО струва някакви си 4-5 хиляди лева, пък на пунтото 1500-1800, наистина не е страшно! За колегата със дилема..... много е писано в този форум за прословутите "СИТИТА" или електроусилватели както е редно да се казват.Потърси и ще намериш всичко.Но имай предвид, че това е доста сложен и скъп агрегат... влез в "ЕПЕРА" и поразгледай колко струва всяка една от съставните му части.Тъй като съм ял дръвчето... а и доста хора го изядоха, не бих купил този автомобил.Иначе пак повтарям... ПУНТО-II е един много приличен, здрав и лесен за поддръжка автомобил спрямо Пежо 206.Пунтото има по-богата гама от по-добри двигатели... включително и ДИЗЕЛОВИ... колкото и странно да звучи на някой.Но това електроусилвателче.... Успех в избора!
                          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Абре колега :D какво се чудиш още скачай в Пунтото и бегай Аз от френски коли имам само лоши спомени от моето детство :D неслучайно има лаф "всичко хубаво дето правят французите е .........само с уста" Няма да споря за това което казвам - това е само лично мнение, но мога и да се аргументирам ако трябва

Коментар

Снахата кара 206 2.0 ХДИ - 90 конски сили. За съжаление и аз го карах 1-2 дена. Едвам си дочаках да си се кача в Бравичката...иначе е хубаво нейното, много запазено, работи като тракторче.

Коментар

Working...
                              X