Колеги, вчера пътувах с автобус София-Русе. Иначе, с кола този път съм го минавал поне 100 за последните 8 години. Но вчера, след като излязохме на отсечката Бяла-Русе към 20:30 часа, ми направи впечатление огромния брой камиони, с които се разминаваме и които автобусът изпревари. Шофьорът караше ужасно рисково и аз бях на втората седалка, всичко гледах съвсем панорамно. Умрях от страх
.В ужаса си, започнах да броя тировете в насрещното платно и за отсечка от 30км преброих 24 камиона. Това прави по един тир на 1250 метра. И това е вече към 21:00 часа. Ами в по-ранните, все още рботни часове? Просто е ужасно. Това означава, че за отсечка от 30 км ако ние караме средно със 100 км/ч а тировете със 70, ще се наложи да изпреварим 8 камиона и да се разминем с 24. Излишно е да споменавам, че много често те се движат (особено румънците
) по 2-3 един след друг. Е как да ги изпревариш?!?!?!? Насъбират се огромни колони. Всички се изнервят и тръгват да изпреварват на сляпо! САМИТЕ ТЕ се изпреварват в суматохата!!! В крайна сметка, това струва човешки животи!Не мога да намеря конкретни данни, но знам, че в по-голямата част от ЕС движението им през уикендите е силно ограничено. В Чехия през лятото - от петък следобед до неделя вечерта. И точно затова те гледат да минат през България през уикенда, за да стигнат до Европа в работно време, когато е разрешено. А какво става в България поради тази причина?!?!?!?!?! Когато всички пътуваме нанякъде, особено пък лятото!Виe как мислите?

Коментар