Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте хубава гюдерия за кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Препоръчайте хубава гюдерия за кола

Имах две гюдерии, които си купих от една автомивка, но вече се изпокъсаха. Използвах ги за подсушаване на екстериора на автомобила след измиване и бяха перфектни - плъзгаха се леко по повърхностите, абсорбираха отлично водата и не оставяха никакви следи. Оттогава пробвам най-различни, но не съм доволен от нито една. Последно си купих някаква от ярешка кожа, но и тя не става: просто не може да се движи леко по повърхностите, а залепва за тях и за мен е неизползваема.
    Ако сте си поръчвали от сайт и сте доволни, дайте линк.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Сега използвам една която си купих в Lidl. Нямам идея каква и е марката. Помня имаше някаква кампания със стоки за автомобили и съвсем случайно попаднах на нея. От естествена кожа е и според мен се справя съвсем задоволително, а и не беше скъпа. Преди ползвах синтетична гюдерия на Sonax, но не съм доволен от нея.
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

NIGRIN имаха хубави гюдерии от естествена щавена кожа. Не бяха много евтини, но.... До колко вършат перфектна работа е въпрос на лично разбиране.
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Аз не искам да е евтина. В крайна сметка изплозвам гюдерията след основно измиване на колата средно 2-3 пъти месечно, защото колата ми е гаражна и не се цапа чак толкова. Отделно си имам поне 3-4 овехтели гюдерии, които използвам примерно само за стъклата или бронята, ако са се налепили с насекоми през лятото, а реално колата няма нужда да се мие цялата. Та с една гюдерия карам доста време преди да започне да изтънява и да се къса. А под перфектна - нямам някакви велики изисквания, разбира се . Но тези последните от ярешка кожа са направо неизползваеми, защото залепват. Така че това е едното ми изискване - да се движи леко, без да залепва. Напоследък гледам доста хора използват едни такъва мъхести гюдерии, не знам от каква материя са, както и микрофибърни. И двата вида не могат да обират хубаво водата. Колата остава на ивици или точки след забърсване. И трябва да бършеш още и още и още..., докато постигнеш същия ефект, който се постига още на първото-второто подсушаване с качествена гюдерия. Това е И важен е и размерът. За мен около 60/40 см. е перфектният размер.
        Ще взема да си поръчам една NIRGIN. А за Лидъл не съм се сетил. Оттам съм си купувал много качествени неща (не става дума за хранителните стоки) на ниски цени. Ако видя гюдерии там, също ще си купя.
        Последна редакция от snake; 04.07.2025, 08:06.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
        X